17,6K
Τα γλυκά του κουταλιού θεωρούνται απ’ τα πιο υγιεινά
γιατί δεν έχουν καθόλου λιπαρά,
με την ζάχαρη όμως τι γίνεται;
Μην ανησυχείτε και γι’ αυτό υπάρχει λύση ,
ποια είναι αυτή;
Δείτε παρακάτω και θα μάθετε…
Υλικά:
Φλούδες από πορτοκάλια , λεμόνια , περγαμόντο.
2 μικρά ξυλάκια κανέλας
σιρόπι Αγαύης
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Όταν μαζέψουμε αρκετές φλούδες από τα φρούτα μας ,
τα τρίβουμε στον τρίφτη ,
το ξύσμα δεν το πετάμε αλλά το βάζουμε στην κατάψυξη
για να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλες συνταγές.
Βάζουμε τώρα τις φλούδες σε μια λεκάνη με νερό και τις αφήνουμε μισή ώρα ,
αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε 4 – 5 φορές.
Στην τελευταία αλλαγή τ’ αφήνουμε όλο το βράδυ ή αντίστοιχες ώρες
μέσα στην μέρα που το φτιάχνουμε.
Σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό ,
ανάβουμε την φωτιά και τις βράζουμε 15 λεπτά περίπου.
Σουρώνουμε πάλι και αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάσουμε ,
τις στίβουμε μία μία με τα χέρια μας ,
με προσοχή να μην τις λιώσουμε.
Τις βάζουμε μέσα σ΄’ενα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλήτικο χαρτί
και τις βάζουμε στον φούρνο , στον αέρα στους 100 βαθμούς για λίγα λεπτά
μέχρι να δούμε πως έχουν στεγνώσει , προσοχή να μην το παρακάνουμε!
Μετά όπως είναι ζεστές τις βάζουμε μέσα σ’ ένα αποστειρωμένο βάζο
και ανάμεσα τους βάζουμε τα ξύλα κανέλας .
Όταν τις βάλουμε όλες , ρίχνουμε όσο σιρόπι Αγαύης χρειαστεί για να καλυφθούν μέχρι απάνω, αφήνουμε λίγο χώρο για να βάλουμε και το χυμό λεμονιού και κλείνουμε.
Κουνάμε ελαφρώς πάνω – κάτω το βάζο και αφήνουμε μέχρι οι φλούδες απορροφήσουν το σιρόπι και μετά είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε!
Την γλύκα του να έχετε!
8 σχόλια
Καλημερα!!!! φαινεται υπεροχο, και μιας και ειμαι σε διαιτα αλλα παραμενω γλυκατζου λεω να το κανω…. μπορω να βαλω στεβια αντι για σιροπι αγαυης? οπως το γλυκο βερυκοκο που εχεις φτιαξει ? και αν ναι, τι ποσοτητες?
ευχαριστω και συγχαρητηρια για το blog!!!!
Καλημέρα!!!! Δυστυχώς αυτό το γλυκό δεν γίνεται με στέβια, το δοκίμασα και δεν ήταν καθόλου καλό… η αγαύη είναι πολύ καλή, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , οπότε είναι πολύ καλή επιλογή για κάποιον που κάνει δίαιτα…και δεν φάει όλο το γλυκό….χιχιχι!!! Φιλάκια και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Καλησπέρα!
Βρήκα πρόσφατα το site σας και είναι ότι πρέπει! Συγχαρητήρια!
Το γλυκάκι φαίνεται πολύ ωραίο! Έχω κι εγώ μια απορία για το σιρόπι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αραιώναμε, πχ με νερό, για να μειώσουμε έτσι και το κόστος της συνταγής? Να το φτιάχναμε ας πούμε, όπως το σιρόπι ζάχαρης,αλλά με αγαύη ή μέλι και ίσως κάποιο πηκτικό μέσο για να μη γίνει νερουλό?? Αναρωτιέμαι θα γινόταν?
Φτιάχνει η μαμά μου γλυκό καρυδάκι και το λατρεύω, αλλά έχει άπειρη ποσότητα ζάχαρης και γλυκόζης μαζί, και ψάχνω μια λύση που να συμφέρει την υγεία μας και την… τσέπη της! :Ρ
Ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα!
Βρήκα πρόσφατα το site σας κι είναι ότι πρέπει! Συγχαρητήρια!
Το γλυκάκι φαίνεται πολύ νόστιμο! Έχω κι εγώ μια απορία για το σιρόπι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αραιώναμε, ας πούμε με νερό κι ίσως κάποιο πηκτικό μέσο για να μη νερουλιάσει πολύ, έτσι ώστε να μειώσουμε το κόστος της συνταγής?
Φτιάχνει η μαμά μου γλυκό καρυδάκι και το λατρεύω, αλλά έχει άπειρη ζάχαρη κι άλλη τόση γλυκόζη! Εγγυημένος θάνατος δηλαδή! Και ψάχνω ένα τρόπο να προστατέψω την υγεία μας, αλλά και την.. τσέπη της! :Ρ
Ευχαριστώ!
Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς το συγκεκριμένο γλυκό δεν γίνεται διαφορετικά. Μπορείς όμως να δεις διάφορα άλλα γλυκά κουταλιού που έχω φτιαγμένα με στέβια και στοιχίζουν λιγότερο.
Ευχαριστώ πολύ! Σύντομα θα αρχίσω να δοκιμάζω! 🙂
[…] παραπάνω συνταγή βασίζεται στο post Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι χωρίς ζάχαρη του εξαιρετικού blog Sofeto Γεύσεις […]
Θα ήθελα συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη.