Home ΓΛΥΚΑ Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι χωρίς ζάχαρη.

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
7 Σχόλια
Τα γλυκά του κουταλιού θεωρούνται απ’ τα πιο υγιεινά
γιατί δεν έχουν καθόλου λιπαρά,
 με την ζάχαρη όμως τι γίνεται;
Μην ανησυχείτε και γι’ αυτό υπάρχει λύση ,
ποια είναι αυτή;
Δείτε παρακάτω και θα μάθετε…
Υλικά:
Φλούδες από πορτοκάλια , λεμόνια , περγαμόντο.
2 μικρά ξυλάκια κανέλας
σιρόπι Αγαύης
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Όταν μαζέψουμε αρκετές φλούδες από τα φρούτα μας ,
 τα τρίβουμε στον τρίφτη ,
 το ξύσμα δεν το πετάμε αλλά το βάζουμε στην κατάψυξη
για να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλες συνταγές.
Βάζουμε τώρα τις φλούδες σε μια λεκάνη με νερό και τις αφήνουμε μισή ώρα ,
 αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε 4 – 5 φορές.
Στην τελευταία αλλαγή τ’ αφήνουμε όλο το βράδυ ή αντίστοιχες ώρες
 μέσα στην μέρα που το φτιάχνουμε.
Σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό ,
ανάβουμε την φωτιά και τις βράζουμε 15 λεπτά περίπου.
Σουρώνουμε πάλι και αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Μόλις κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάσουμε ,
τις στίβουμε μία μία με τα χέρια μας ,
 με προσοχή να μην τις λιώσουμε.
Τις βάζουμε μέσα σ΄’ενα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλήτικο χαρτί
 και τις βάζουμε στον φούρνο , στον αέρα στους 100 βαθμούς για λίγα λεπτά
 μέχρι να δούμε πως έχουν στεγνώσει , προσοχή να μην το παρακάνουμε!
Μετά όπως είναι ζεστές τις βάζουμε μέσα σ’ ένα αποστειρωμένο βάζο
και ανάμεσα τους βάζουμε τα ξύλα κανέλας .
 Όταν τις βάλουμε όλες , ρίχνουμε όσο σιρόπι Αγαύης χρειαστεί για να καλυφθούν μέχρι απάνω, αφήνουμε λίγο χώρο για να βάλουμε και το χυμό λεμονιού και κλείνουμε.
Κουνάμε ελαφρώς πάνω  – κάτω το βάζο και αφήνουμε μέχρι οι φλούδες απορροφήσουν το σιρόπι και μετά είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε!
Την γλύκα του να έχετε!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 Σχόλια

Andie Alexaki 23/01/2014 - 08:20

Καλημερα!!!! φαινεται υπεροχο, και μιας και ειμαι σε διαιτα αλλα παραμενω γλυκατζου λεω να το κανω…. μπορω να βαλω στεβια αντι για σιροπι αγαυης? οπως το γλυκο βερυκοκο που εχεις φτιαξει ? και αν ναι, τι ποσοτητες?
ευχαριστω και συγχαρητηρια για το blog!!!!

Reply
Sofia Sofeto 23/01/2014 - 08:29

Καλημέρα!!!! Δυστυχώς αυτό το γλυκό δεν γίνεται με στέβια, το δοκίμασα και δεν ήταν καθόλου καλό… η αγαύη είναι πολύ καλή, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , οπότε είναι πολύ καλή επιλογή για κάποιον που κάνει δίαιτα…και δεν φάει όλο το γλυκό….χιχιχι!!! Φιλάκια και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

Reply
artemis 25/07/2015 - 19:23

Καλησπέρα!
Βρήκα πρόσφατα το site σας και είναι ότι πρέπει! Συγχαρητήρια!
Το γλυκάκι φαίνεται πολύ ωραίο! Έχω κι εγώ μια απορία για το σιρόπι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αραιώναμε, πχ με νερό, για να μειώσουμε έτσι και το κόστος της συνταγής? Να το φτιάχναμε ας πούμε, όπως το σιρόπι ζάχαρης,αλλά με αγαύη ή μέλι και ίσως κάποιο πηκτικό μέσο για να μη γίνει νερουλό?? Αναρωτιέμαι θα γινόταν?
Φτιάχνει η μαμά μου γλυκό καρυδάκι και το λατρεύω, αλλά έχει άπειρη ποσότητα ζάχαρης και γλυκόζης μαζί, και ψάχνω μια λύση που να συμφέρει την υγεία μας και την… τσέπη της! :Ρ
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
artemis 25/07/2015 - 19:28

Καλησπέρα!
Βρήκα πρόσφατα το site σας κι είναι ότι πρέπει! Συγχαρητήρια!
Το γλυκάκι φαίνεται πολύ νόστιμο! Έχω κι εγώ μια απορία για το σιρόπι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αραιώναμε, ας πούμε με νερό κι ίσως κάποιο πηκτικό μέσο για να μη νερουλιάσει πολύ, έτσι ώστε να μειώσουμε το κόστος της συνταγής?
Φτιάχνει η μαμά μου γλυκό καρυδάκι και το λατρεύω, αλλά έχει άπειρη ζάχαρη κι άλλη τόση γλυκόζη! Εγγυημένος θάνατος δηλαδή! Και ψάχνω ένα τρόπο να προστατέψω την υγεία μας, αλλά και την.. τσέπη της! :Ρ
Ευχαριστώ!

Reply
sofia sofeto 27/07/2015 - 00:41

Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς το συγκεκριμένο γλυκό δεν γίνεται διαφορετικά. Μπορείς όμως να δεις διάφορα άλλα γλυκά κουταλιού που έχω φτιαγμένα με στέβια και στοιχίζουν λιγότερο.

Reply
artemis 27/07/2015 - 12:30

Ευχαριστώ πολύ! Σύντομα θα αρχίσω να δοκιμάζω! 🙂

Reply
Γλυκό του Κουταλιού Αγριόσυκο | NEANIKON 27/08/2016 - 12:24

[…] παραπάνω συνταγή βασίζεται στο post Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι χωρίς ζάχαρη του εξαιρετικού blog Sofeto Γεύσεις […]

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More