Home VeganVegan Bounty σπιτικά, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

Bounty σπιτικά, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto)

Οι περισσότεροι από εμάς τους “γλυκατζίδες”, έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή στην ζωή μας, τα θρυλικά γλυκάκια bounty! Τον συνδυασμό δηλαδή, τριμμένου ινδοκάρυδου και σοκολάτας! 

Σκέφτηκα πως θα ήθελα πολύ να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε κι εσείς γιατί είναι πολύ εύκολα, με υλικά που βρίσκονται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Θέλησα τα δικά μου γλυκάκια, να μην περιέχουν ζάχαρη και όσο γίνεται λιγότερα λιπαρά. Στην προσπάθεια αυτή, χρησιμοποίησα γλυκαντικό με στέβια και αντί για λάδι καρύδας, που θα δείτε στις περισσότερες αντίστοιχες συνταγές που υπάρχουν, έβαλα γάλα καρύδας σε κονσέρβα.

Η πινελιά της βανίλιας δένει εξαιρετικά με το σύνολο. Η σοκολάτα έρχεται να δώσει την τελική αρμονία στην γεύση. Μεταξύ μας, η λευκή σοκολάτα, στην ελάχιστη ποσότητα της, προστέθηκε μόνο για αισθητικούς λόγους. Εσείς μπορείτε να την παραλείψετε εάν δεν την θέλετε.

Κλείνοντας τον πρόλογο μου, θα σας θυμίσω, πως αυτό το γλυκάκι είναι νηστίσιμο και εξαιρετικά νόστιμο…

Δείτε τον αναλυτικό διατροφικό πίνακα που σας παραθέτω παρακάτω και υπολογίστε πόσο θα καταναλώσετε.

Η γνώση είναι δύναμη!

Υλικά για 330-355 γρ έτοιμων γλυκών:

• 100 γρ. τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

• 100 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)

• 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

• 1 κ.γ γλυκαντικό υγρό με στέβια ( αναλογία, 4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη)

• 125 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

• 25 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς γλουτένη (προαιρετικά).

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Η διαδικασία όπως σας είπα, είναι εξαιρετικά εύκολη. Θα χρειαστούμε ένα μεταλλικό μπολ στο οποίο προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός της σοκολάτας. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Το μείγμα θα ομογενοποιηθεί και θα το βάλουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Περίπου για μια ώρα.

Εάν το γάλα καρύδας είναι ήδη κρύο απ’το ψυγείο, δεν θα χρειαστεί να βάλουμε το μείγμα στο κρυώσει, αλλά μπορούμε απευθείας να πλάσουμε με τα χέρια μας τα γλυκάκια, στο μέγεθος και το σχήμα που μας αρέσει.

Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα (κουβερτούρα) και βουτάμε το κάθε ένα γλυκάκι ξεχωριστά. Ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο που έχουμε στρώσει σε δισκάκι. Αν βάλουμε τις πινελιές της λευκής σοκολάτας, μπορούμε να το κάνουμε λιώνοντας της επίσης σε μπεν μαρί.

Βάζουμε το δισκάκι με τα γλυκά στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, ιδανικά όλη την νύχτα. 

Την επόμενη μέρα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Είναι εθιστικά νόστιμα! Τα παιδιά μου και ο αγαπημένος μου, ήταν ασυγκράτητοι!!!

Τα μόνα που κατάφερα να “γλυτώσω” ώστε να τα φωτογραφίσω, ήταν αυτά τα τέσσερα… Χάρηκα όμως τόσο πολύ που τους άρεσαν και υποσχέθηκα να ξαναφτιάξω σύντομα!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε

σας φιλώ γλυκά.

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!