8,K
Όταν θέλετε να πιείτε ουζάκι
και θέλετε ένα μεζεδάκι ,
ή όταν σκέφτεστε με τι θα συνοδεύσετε
τα όσπρια σας με μια θαλασσινή νοστιμιά ,
δεν έχετε παρά ν’ ανοίξετε το βαζάκι
και να απολαύσετε!
Υλικά :
• 1 κιλό χταπόδι
• 1 σφηνάκι ούζο
• καλό σπιτικό ξύδι
• εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• προαιρετικά ξερή ρίγανη.
******
Πλένουμε καλά το χταπόδι
και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα
με λίγο νερό.
Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε
σε αποστειρωμένο βάζο.
Προσθέτουμε το ούζο ,
το ξύδι μέχρι να γεμίσει το μισό βαζάκι
και το υπόλοιπο το γεμίζουμε
με τον ζωμό του χταποδιού.
Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
και κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε να κρυώσει
και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!!!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!!
1 σχόλιο
Πάω να το φτιάξω τώρα, πήρα χταπόδι.
Καλές Απόκριες!!