Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Χταποδάκι ξυδάτο με ούζο.

Χταποδάκι ξυδάτο με ούζο.

by sofia sofeto
1 σχόλιο

Όταν θέλετε να πιείτε ουζάκι
και θέλετε ένα μεζεδάκι ,
ή όταν σκέφτεστε με τι θα συνοδεύσετε
τα όσπρια σας με μια θαλασσινή νοστιμιά ,
δεν έχετε παρά ν’ ανοίξετε το βαζάκι
και να απολαύσετε!

Υλικά :

• 1 κιλό χταπόδι
• 1 σφηνάκι ούζο
• καλό σπιτικό ξύδι
• εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• προαιρετικά ξερή ρίγανη.
Πλένουμε καλά το χταπόδι
και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα
με λίγο νερό.
Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
 Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε
σε αποστειρωμένο βάζο.
Προσθέτουμε το ούζο ,
το ξύδι μέχρι να γεμίσει το μισό βαζάκι
 και το υπόλοιπο το γεμίζουμε
με τον ζωμό του χταποδιού.
Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
και κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε να κρυώσει
και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

1 σχόλιο

Ξανθή 20/02/2015 - 12:20

Πάω να το φτιάξω τώρα, πήρα χταπόδι.
Καλές Απόκριες!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More