Home ΓΛΥΚΑ Κέικ πορτοκαλιού και καρδάμωμου ,χωρίς ζάχαρη.

Κέικ πορτοκαλιού και καρδάμωμου ,χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
6 Σχόλια
κέικ με καρδάμωμο
Η γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το καρδάμωμο ,
 είναι απ’ τις αγαπημένες μου.
Όταν μάλιστα βρεθούν μαζί ,
 σ΄ένα κέικ με καλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη ,
τότε η απόλαυση είναι δίχως τύψεις και αρνητικές συνέπειες…
Υλικά :
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 4 κουκούτσια καρδάμωμου  (τα σποράκια τους κοπανισμένα )
4 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική , με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
3 αυγά
1 σφηνάκι ούζο
λίγη βανίλια φυσική
1 ποτήρι φρέσκο γάλα ελαφρύ
180 γρ. νιφάδες βρώμης
240 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε τον χυμό με την στέβια μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , την βανίλια
και τα σποράκια του καρδάμωμου κοπανισμένα,
ρίχνουμε ένα , ένα τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι ,
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αμέσως μετά το γάλα  και το ούζο.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα μας ,
προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την βρώμη ,
ανακατεμένα με το μπέικιν πάουντερ
και ομογενοποιούμε το μείγμα μας με τον αυγοδάρτη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου
 και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ,
μέχρι να δούμε πως έχει ψηθεί καλά εσωτερικά ,
 βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ ,
αν βγει καθαρό το γλυκό μας  είναι έτοιμο.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 Σχόλια

CharCoqiz 06/09/2013 - 15:39

Πολύ ωραίο Σοφία μου!!!
Το έκανα σήμερα και ανά 73gr (φέτα) :197.5 θερμίδες..ε 200! 😀
Δεν έχω λόγια…είσαι φοβερή!!!

Reply
Sofia Sofeto 06/09/2013 - 18:02

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε καλή μου! Σ΄ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου!

Reply
CharCoqiz 07/09/2013 - 04:59

Επισης εγω το εκανα με το limoncello σου ,γιατι ουζο δεν ειχα,και επειδη εχω την πολυ γλυκεια στεβια(1-64) εβαλα 1/3 κσ 🙂 Πολυ ωραιο και παλιι !! 🙂

Reply
Ουράνιο Τόξο 02/04/2014 - 18:24

Γειά σου Σοφία !!! έφτιαξα το κεκάκι σου με κάποιες τροποποιήσεις όμως -έγινε φανταστικό- ρίξε μια ματιά αν θέλεις!!!! φιλάκια πολλά

Reply
Ντίνα 20/06/2018 - 08:51

Καλημέρα Σοφία μου:)

Υπέροχο το κέικ, απίστευτο άρωμα και υφή…και πολύ χορταστικό!!!!

Φιλιά πολλά:):):)

Ντίνα

Reply
sofia sofeto 20/06/2018 - 18:25

Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!!! Καλοφάγωτο!!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More