5,8K
Η γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το καρδάμωμο ,
είναι απ’ τις αγαπημένες μου.
Όταν μάλιστα βρεθούν μαζί ,
σ΄ένα κέικ με καλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη ,
τότε η απόλαυση είναι δίχως τύψεις και αρνητικές συνέπειες…
Υλικά :
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κουκούτσια καρδάμωμου (τα σποράκια τους κοπανισμένα )
4 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική , με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
3 αυγά
1 σφηνάκι ούζο
λίγη βανίλια φυσική
1 ποτήρι φρέσκο γάλα ελαφρύ
180 γρ. νιφάδες βρώμης
240 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε τον χυμό με την στέβια μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , την βανίλια
και τα σποράκια του καρδάμωμου κοπανισμένα,
ρίχνουμε ένα , ένα τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι ,
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αμέσως μετά το γάλα και το ούζο.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα μας ,
προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την βρώμη ,
ανακατεμένα με το μπέικιν πάουντερ
και ομογενοποιούμε το μείγμα μας με τον αυγοδάρτη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ,
μέχρι να δούμε πως έχει ψηθεί καλά εσωτερικά ,
βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ ,
αν βγει καθαρό το γλυκό μας είναι έτοιμο.
6 σχόλια
Πολύ ωραίο Σοφία μου!!!
Το έκανα σήμερα και ανά 73gr (φέτα) :197.5 θερμίδες..ε 200! 😀
Δεν έχω λόγια…είσαι φοβερή!!!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε καλή μου! Σ΄ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου!
Επισης εγω το εκανα με το limoncello σου ,γιατι ουζο δεν ειχα,και επειδη εχω την πολυ γλυκεια στεβια(1-64) εβαλα 1/3 κσ 🙂 Πολυ ωραιο και παλιι !! 🙂
Γειά σου Σοφία !!! έφτιαξα το κεκάκι σου με κάποιες τροποποιήσεις όμως -έγινε φανταστικό- ρίξε μια ματιά αν θέλεις!!!! φιλάκια πολλά
Καλημέρα Σοφία μου:)
Υπέροχο το κέικ, απίστευτο άρωμα και υφή…και πολύ χορταστικό!!!!
Φιλιά πολλά:):):)
Ντίνα
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!!! Καλοφάγωτο!!!!