4,2K
Μια σαλάτα, δεν πρέπει να λείπει
ποτέ από κάθε γευμα.
Σημαντικό να ξεκινούμε το φαγητό μας,
τρώγοντας πρώτα την σαλάτα.
Τα φρέσκα λαχανικά, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά τους, μας δίνουν,
λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν,
την αίσθηση του κορεσμού,
αλλά και την ευκαιρία στον οργανισμό μας
να απορροφήσει πιο ομαλά τους υδατάνθρακες
του γεύματος, με αποτέλεσμα καλύτερη και ομαλότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μας.
Η συγκεκριμένη σαλάτα που σας προτείνω
είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.
~~~~~~~~~~~~
Υλικά :
~~~~~~~~~~~~
•1 Μαρούλι σκούρο ή πράσινο
•1/3 ματσάκι άνηθο
•2 φρέσκα κρεμυδάκια
•1 κ.σ κάπαρη
1/2 ματσάκι ρόκας
•2 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•χυμό μισού λεμονιού.
~~~~~~~~~~~~~
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας
και τα στεγνώνουμε στο
ειδικό σκεύος για σαλάτες.
Κόβουμε το μαρούλι και την ρόκα
με τα χέρια μας ή με κεραμικό μαχαίρι. Αποφεύγουμε την επαφή των λαχανικών
μας με μεταλλικό μαχαίρι,
γιατί το μέταλλο τα οξειδώνει
κι έτσι χάνουν μέρος των
θρεπτικών συστατικών τους.
Τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα
και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
~~~~~~~~~