13,6K
Κείμενο, φωτογραφίες, συνταγή, food styling: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto)
“Σου έχει συμβεί ποτέ να νιώθεις μέσα στο μυαλό σου το καλό και το κακό;
Εγώ νιώθω πολλές φορές τον άγγελο μου, να μου μιλάει στα αριστερά του εγκεφάλου μου και τον κακό μου δαίμονα, στην δεξιά πλευρά μου…
Εκείνο το βράδυ νομίζω πως μπλέξανε
τα δαιμόνια και των δυο μας…
Το δικό μου μου έλεγε: ” ξεγραψέ τον,
μην του δώσεις τίποτα άλλο από σένα…
Σε κοροϊδεύει, σου λέει ψέματα, δεν του είσαι τίποτα… Δεν σε εκτιμά, δεν σε εμπιστεύεται… “
Εσένα σου έλεγε πως είμαι μια εγωίστρια,
που κοιτάω να τα έχω όλα όπως με βολεύουν…
Που παίζω μαζί σου για να περνάει η ώρα μου…
Σου έλεγε να μην μου δώσεις καμιά άλλη ευκαιρία… Έτσι δεν είναι;
Τα δαιμόνια μας έβγαλαν τα όπλα…
Και κανένας άγγελος δεν μπόρεσε να τα συγκρατήσει …
Γιατί μιλούσαμε μέσα από ένα τηλέφωνο….
Δεν κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον στα μάτια…
Γιατί αν έβλεπα τα μάτια σου κι εσύ τα δικά μου,
θα νιώθαμε την αλήθεια μας χωρίς να πούμε λέξη…
Τα δαιμόνια δεν θα είχαν καμιά ελπίδα.
Ένα αγκάλιασμα θα ήταν ικανό να τα διαλύσει…
Μου έδωσε λοιπόν ο δαίμονας μου το μαχαίρι
και μου έκλεισε το μάτι πονηρά…
“Κόψε το κεφάλι του έρωτα σου” μου είπε…
Να τον τελειώσεις να μην σε βασανίζει άλλο…
Κι εγώ το έκανα…
Δεν πρόσεξα όμως πως ο δαίμονας γελούσε πονηρά πίσω απ’ την πλάτη μου…
Γιατί αυτός ήξερε, πως για κάθε κεφάλι έρωτα
που κόβω θα φυτρώνουν άλλα δύο…
Τι να σου πω τώρα;
Ακόμα παλεύω μαζί του…
Και φαντάσου πως μόνο μια αγκαλιά θα ήταν αρκετή…
Να σταματήσει όλος αυτός ο χαμός, όλος αυτός ο πόνος…”
Στον έρωτα δεν είναι όλα ρόδινα…
Υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να χαμογελάσουν …
Δεν μπορούν να χαρούν την ημέρα των ερωτευμένων…
Αφιερωμένη σ’ εκείνους τους φίλους ,
η σημερινή μου ανάρτηση …
Με την ελπίδα να γλυκάνω τα πικραμένα τους χείλη
και να τους θυμίσω πως τίποτα στην ζωή
δεν είναι τυχαίο…
Κάθε εμπόδιο για καλό είναι φιλαράκια μου!
Υλικά:
Γέμιση:
•100 γρ. καθαρισμένες ώριμες μπανάνες
•100 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο σε μπεν μαρί
•45 σταγόνες υγρή στέβια
( 4 σταγόνες ισοδυναμούν με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη )
•100 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο.
Επικάλυψη σοκολάτας:
•75 γρ. βούτυρο κακάο λιωμένο σε μπεν μαρί
•25 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο σε μπεν μαρί
•90 σταγόνες υγρή στέβια
( 4 σταγόνες ισοδυναμούν με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη )
•60 γρ. κακάο σε σκόνη
•170 γρ. γάλα καρύδας ( κονσέρβα )
•1/2 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι.
* Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 300 γρ.
σοκολάτας υγείας χωρίς ζάχαρη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Ξεκινάμε με την γέμιση.
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε τις μπανάνες με το μπλέντερ χειρός,
προσθέτουμε την στέβια και το λάδι καρύδας,
χτυπάμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους .
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο μπολ με καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για να μπορούμε να το πλάσουμε.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο, το γάλα καρύδας και το λάδι καρύδας μαζί.
Προσθέτουμε την στέβια και το κακάο.
Μαζί και το κονιάκ, χτυπάμε στο μπλέντερ χειρός
καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα μας ,
βγάζουμε την γέμιση απ’ το ψυγείο.
Με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς,
κόβουμε αφού πρώτα έχουμε πατήσει ελαφρώς με ένα πλάστη το μείγμα μας, που έχουμε σκεπάσει με λαδόκολλα για να μην κολλήσει ο πλάστης .
Τις καρδιές μας τώρα θα τις βουτήξουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού θα τις πιάσουμε και θα τις τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα ώστε να πέσει η περίσσια σοκολάτα και να μην αλλοιωθεί το σχήμα της καρδιάς μας.
Αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Καλό θα είναι να τις αφήσετε στο ψυγείο μια ολόκληρη νύχτα.
Προσωπικά ο συνδυασμός μπανάνας και καρύδας
μ΄ αρέσει πάρα πολύ…
Ελπίζω να τις απολαύσετε τις καρδούλες μου!
Εύχομαι να έχετε καλή παρέα να τις μοιραστείτε όπως έχω κι εγώ…
Όσον αφορά τους μοναχικούς φίλους θα τους πω να μην ανησυχούν…
Αυτή την φορά θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί…
Όλες οι καρδιές θα είναι δικές τους!
Φιλάκια πολλά μέχρι την επόμενη συνάντηση μας!
31 σχόλια
Oh dear.. you’re so sweet! These hearts are wonderful and I love the filling with bananas. <3 <<3 Your soul is something special and you’ve reason: love is never easy.. but if you can love with all yourself, you’ll win in life, forever. I wish you all the best and all beautiful feelings. With friendship and love a big kiss!! <3
Thank you very much my dear friend!
Your words have a special value for me …
Be well, I’m sending love and admiration …
Έτσι ακριβώς, η αγάπη είναι ένας συνεχής αγώνας. Όμως η δοκιμασία την ενισχύει και την κάνει πιο έμπειρη, να μην δέχεται τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και την παράδοση στον εγωισμό. Πολύ μου άρεσε το κείμενό σου, αλλά και η συνταγή σου φαίνεται υπέροχη.
Μ ‘ αρέσει που ξεχωρίζεις Κωνσταντίνα την αγάπη από τον έρωτα…
Ο έρωτας είναι από την φύση του ένα ζηλιάρικο συναίσθημα….καταστροφικό…
Η αγάπη πάλι είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις, μακριά από τον εγωισμό … σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
χωρίς έρωτα και αγάπη,,,η ζωή είναι ένας τεράστιος τάφος!τόσο όμορφο το κείμενό σου,η μουσική και τα σοκολατάκια,αν και δεν τα δοκίμασα ακόμη,αλλά το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο…τα φιλιά μου!
Μαριάννα μου να είσαι καλά και σ΄ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!
Πολλά φιλάκια κι από μένα!!!
ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΣΟΛΟΛΑΤΑΚΙΑ ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ1
Ευχαριστώ πολύ !!!!
καλημέρα!! τι ωραία σοκολατάκια!! μπραβο!
Ευχαριστώ πολύ!!!
Υπέροχη ανάρτηση Σοφία αν και βγάζει πόνο είναι τόσο ρεαλιστική!!!!! Αυτό ακριβώς είναι η αγάπη, αυτό ακριβώς είναι η ζωή …ένα δυισμός, μια διπλή όψη πραγμάτων …φοβερό κείμενο!!!
Τί να πω για τα σοκολατάκια σου και τις φωτογραφίες!!!!! Απλά ΥΠΕΡΟΧΑ και τα δύο!!!!!! Τα λόγια είναι περιττά!!!!!
Καλημέρα!!! -:))
Κική μου σ’ ευχαριστώ πολύ!!
Βγάζει πόνο το κείμενο αλλά στην ουσία του νομίζω πως είναι αισιόδοξο…υπάρχουν και οι άγγελοι…μην το ξεχνάμε…
Να είσαι καλά και πάντα δημιουργική!!!
Τι ωραία ανάρτηση! Ρομαντική! Τα δε σοκολατάκια, καταπληκτικά και χωρίς πολλές θερμίδες! Μπράβο!
foodaki.gr
Ελεάννα μου ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σου!
Να είσαι καλά και εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κάνεις!!!
Όμορφη ανάρτηση! Τα σοκολατάκια πάλι καταπληκτικά. Μπανάνα και ινδοκάρυδο είναι 2 υλικά που αγαπώ ιδιαίτερα!Καλημέρα^^
Κι εγώ λατρεύω αυτόν τον συνδυασμό!
Ευχαριστώ πάρα πολύ καλή μου!!!
Μ’ αρέσουν οι καρδούλες σου Σοφία, ο συνδυασμός μπανάνα-καρύδα-σοκολάτα είναι πολύ του γούστου μου!
Ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου γλυκιά!!!
Υπέροχη σε όλα της η ανάρτηση σου Σοφάκι!
Και το κείμενο αλλά και τα σοκολατάκια.
Δύσκολο θέμα η αγάπη… εύχομαι όλα καλά για τους φίλους σου.
Φιλιά
Ερμιόνη ευχαριστώ πολύ!!!
Θα τα βολέψουνε τα φιλαράκια μου… Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα …έλεγε η γιαγιά μου… Φιλάκια!!
Αχ Σοφία μου… Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Ο έρωτας και η αγάπη είναι όμορφα συναισθήματα και δεν θα έπρεπε να ματώνουν. Αλλά όλα αυτά μόνο στο μυαλό μου.
Τα σοκολατάκια βγήκαν υπέροχα! Δυστυχώς καρύδα δεν μπορώ να φάω, μήπως υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση;
Πολλά πολλά φιλιά! Καλή σου μέρα!
Κόντεψα να ξεχάσω το τραγουδάκι! https://www.youtube.com/watch?v=iOzeMOElfG4
Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!
έκανα και μια παραλλαγή με πραλίνα φουντουκιού , θα την αναρτήσω στο μέλλον… Πολλά φιλάκια!!!
Πολύ ωραίες οι καρδούλες σου και υγιεινές!!!!
Ευχαριστώ Πέπη μου!!!
Ξαδέρφη τα γλυκάκια σου εχουν δυο αγαπημένες μου γεύσεις η μπανανα και το ινδοκάρυδο !τέλειες οι καρδούλες!!!!
Αχ αυτη η αγάπη τι μας κάνει….
Δήμητρα….αχ!
Καλημερες σοκολατένιες!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Ευχαριστώ και ανταποδίδω…
Δεν έχω λόγια…………………του ονείρου οι καρδιές!!!!!!!!!!
Λίλα μου να είσαι καλά!!!
Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Everything looks woderfull and I love Greece and greek cousine very much. Every summer I am enjoying in that. But I’m still not so good in understanding your language. Have you some recipes on English,somewhere? Thank you! <3