Home VeganVegan Σορμπέ παγωτό με μάνγκο και δυόσμο (χωρίς ζάχαρη).

Σορμπέ παγωτό με μάνγκο και δυόσμο (χωρίς ζάχαρη).

by sofia sofeto
1 σχόλιο
σορμπέ μάνγκο 1
Ένα σούπερ δροσιστικό σορμπέ ,
 που θα σας δώσει μεγάλη απόλαυση και ελάχιστες θερμίδες ,
γιατί στην πραγματικότητα είναι σαν να τρώτε ένα φρούτο!
Υλικά:
2 ώριμα μάνγκο , περίπου 800 γρ. καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5).
190 γρ. νερό
5 – 6 φυλλαράκια δυόσμου
3 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
λίγη σκόνη κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα μάνγκο στο μίξερ.
Ζεσταίνουμε λίγο το μισό νερό και διαλύουμε την στέβια και τον κρόκο Κοζάνης.
Πλένουμε καλά και πολτοποιούμε στο μίξερ ,
μαζί με τα μάνγκο , τα φυλαράκια του δυόσμου,
προσθέτουμε το μαστιχέλαιο , τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού,
 ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε παγωτομήχανη.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),

ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

1 σχόλιο

Κοσμα Στελλα 28/04/2015 - 15:55

Πολυ ωραιες συνταγες!!!!κ νοστιμες κ με λιγες θερμιδες!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More