7,1K
Ένα σούπερ δροσιστικό σορμπέ ,
που θα σας δώσει μεγάλη απόλαυση και ελάχιστες θερμίδες ,
γιατί στην πραγματικότητα είναι σαν να τρώτε ένα φρούτο!
Υλικά:
2 ώριμα μάνγκο , περίπου 800 γρ. καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5).
190 γρ. νερό
5 – 6 φυλλαράκια δυόσμου
3 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
λίγη σκόνη κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα μάνγκο στο μίξερ.
Ζεσταίνουμε λίγο το μισό νερό και διαλύουμε την στέβια και τον κρόκο Κοζάνης.
Πλένουμε καλά και πολτοποιούμε στο μίξερ ,
μαζί με τα μάνγκο , τα φυλαράκια του δυόσμου,
μαζί με τα μάνγκο , τα φυλαράκια του δυόσμου,
προσθέτουμε το μαστιχέλαιο , τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού,
ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε παγωτομήχανη.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
3 σχόλια
Πολυ ωραιες συνταγες!!!!κ νοστιμες κ με λιγες θερμιδες!!!
Έφτιαξα ως πρώτη συνταγή αυτή. Λόγω ομοιοπαθητικής έβαλα μόνο υγρή βανίλια από μυρωδικά. Επίσης έβαλα 10 δισκία στέβια (αυτά που χρησιμοποιούνται για τον καφέ. έγινε υπέροχο. Ευχαριστούμε πολύ
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!!!