Home ΠΑΓΩΤΑ Παγωτό με καφέ και κανέλα (χωρίς ζάχαρη).

Παγωτό με καφέ και κανέλα (χωρίς ζάχαρη).

by sofia sofeto
2 σχόλια
Ένα παγωτό που θα σας ενθουσιάσει!!!
Για τους λάτρης του καφέ και όχι μόνο…
Υλικά :
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
5 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ (χωρίς καφεΐνη)
  1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μισό γάλα και διαλύουμε την στέβια και τον καφέ,
προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το γιαούρτι ,
ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή,
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),

ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

Αλεξάνδρα 31/05/2018 - 00:09

Μπορώ να αντικαταστήσω τη στέβια με ζαχαρη καρυδας? Σε τι αναλογία?

Reply
sofia sofeto 31/05/2018 - 01:01

Ναι φυσικά! Θα βάλετε 8-9 κουταλιές της σούπας. Καλή επιτυχία!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!