5,5K
Ένα παγωτό που θα σας ενθουσιάσει!!!
Για τους λάτρης του καφέ και όχι μόνο…
Υλικά :
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
5 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ (χωρίς καφεΐνη)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μισό γάλα και διαλύουμε την στέβια και τον καφέ,
προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το γιαούρτι ,
ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή,
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
2 σχόλια
Μπορώ να αντικαταστήσω τη στέβια με ζαχαρη καρυδας? Σε τι αναλογία?
Ναι φυσικά! Θα βάλετε 8-9 κουταλιές της σούπας. Καλή επιτυχία!!!