Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).
Βοηθός φωτογράφου: Μαργαρίτα Κουνή.
“Καλοκαίρι με ξυλάκι παγωτό στο χέρι…”
Κάπως έτσι φανταζόμουν από παιδί την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου. Έτσι θέλω να σκέφτονται και να θυμούνται και τα δικά μου παιδιά…
Έγινε καθημερινή μας συνήθεια λοιπόν! Το παγωτό ξυλάκι μετά το μεσημεριανό φαγητό μας, το αγαπημένο μας επιδόρπιο!!! Μικροί και μεγάλοι, χαιρόμαστε αυτή την στιγμή, γιατί απολαμβάνουμε δίχως τύψεις, χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα και κυρίως με την διατροφική αξία που έχουμε επιλέξει και μας αξίζει!!!
Υλικά για 900 γρ παγωτού,
περίπου 12 ξυλάκια:
• 200 γρ ώριμες μπανάνες (καθαρισμένες)
• 200 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας (κονσέρβα)
• 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
• 200 γρ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
• 1,5 κ.γ υγρή στέβια (αναλογία με την ζάχαρη: 4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη)
• 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.
Επίσης θα χρειαστούμε:
• 100 γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. (Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 50 γρ μαύρη σοκολάτα και 50 γρ λευκή σοκολάτα).
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ
(χωρίς την σοκολάτα):
Η διαδικασία της συνταγής είναι εξαιρετικά εύκολη. Έχοντας συγκεντρώσει τα υλικά, το μόνο που θα κάνουμε είναι να τα ρίξουμε όλα (εκτός της σοκολάτας), μέσα σ’ένα βαθύ μπολ και να τα χτυπήσουμε καλά με το ραβδομπλέντερ.
Στην συνέχεια με το μείγμα που ετοιμάσαμε, γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι.
Τις βάζουμε στην κατάψυξη και περιμένουμε μέχρι να παγώσουν καλά.
Όταν είναι έτοιμα τα παγωτάκια, μπορούμε να τα ξεφορμάρουμε και όπως είναι παγωμένα, να τα γαρνίρουμε με την σοκολάτα που έχουμε ήδη λιώσει στο μπεν μαρί.
Απολαμβάνουμε αμέσως ή τα βάζουμε πάλι στην κατάψυξη, ιδανικά μέσα σε μπολ με καπάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Έτσι δεν θα κολλήσουν στο μπολ όταν παγώσουν, αλλά θα είναι πιο εύκολο να τα βγάλουμε, χωρίς να σπάσουν ή να ξεκολλήσει η σοκολάτα.
Δοκιμάστε να γαρνίρετε με τα υλικά που εσείς προτιμάτε. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να τα ετοιμάσετε μαζί.
Εμείς στο σπίτι μοιράσαμε τις δουλειές.
Ο Οδυσσέας βοήθησε με το χτύπημα στο μπλέντερ, πατούσε το κουμπί και το χαιρόταν πολύ!
Η Μαργαρίτα βοήθησε στο γαρνίρισμα με την σοκολάτα και φυσικά στην φωτογράφιση!
Τέλος απόλαυσαν την αμοιβή τους για την βοήθεια!!! Η καλύτερη τους στιγμή, νομίζω πως ήταν αυτή…
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε
σας φιλώ γλυκά!
Σοφία.
4 σχόλια
Εξαιρετικές οι συνταγές σου…
Σε ευχαριστώ πολύ …Έχω δυσανεξία στη στέβια, τι μπορώ να κάνω, να χρησιμοποιώ φρουκτόζη ή όχι?
Ευχαριστω
Αγαπητή φίλη, η φρουκτόζη μετά από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο ιδανικό προϊόν. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς ζάχαρη καρύδας.
Σε ευχαριστώ πολύ, η αναλογία το ίδιο φαντάζομαι η όχι??
Καλησπέρα σας. Εφόσον το βάλουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και το κλείσουμε αεροστεγώς, διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 4 μήνες, αν το ανοίξουμε, καταναλώνουμε εντός 4-5 ημερών.