20,7K
(Πρόταση σερβιρίσματος)
Γεια σας φίλοι μου!
Σήμερα βροχερός ο καιρός ,
σκέφτηκα να του βάλω λίγο χρώμα!!
Αφορμή τα φρέσκα πορτοκάλια
από το δέντρο αγαπημένης μου φίλης!!
Η πιο φανατική καταναλώτρια των συνταγών μου!!!
Σήμερα σας παρουσιάζω
ένα από τ’ αγαπημένα της γλυκά.
Έχει αδυναμία στα πορτοκάλια (και την σοκολάτα),
έτσι λοιπόν της έφτιαξα μια κρέμα
με αυτά και ξετρελάθηκε!!!
Υλικά:
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
• 500 γρ χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
• 20 γρ ταχίνι
• 15 γρ κορν φλάουρ
3,5 – 4 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
Λίγο κρόκο Κοζάνης σε σκόνη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό
και προσθέτουμε το ξύσμα ,
τον κρόκο Κοζάνης και το κορν φλάουρ.
Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά ,
Ανάβουμε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει ,
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε
το ταχίνι και την στέβια ,
Ανακατεύουμε πολύ καλά
και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε να κρυώσει
και την μεταφέρουμε σε βάζο.
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό που σας δείχνω στην αρχική φωτογραφία
(πρόταση σερβιρίσματος).
Χρησιμοποιούμε για βάση κάποιο κέικ
ή μπισκότα της αρεσκείας μας.
Αφού λοιπόν βάλουμε την βάση
σ’ ένα ποτηράκι ή μπολάκι ,
προσθέτουμε μια γενναία δόση κρέμας πορτοκαλιού
και από πάνω ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας
( δείτε το επίσης στο βίντεο παρακάτω)
Ξανά κέικ και κρέμα πορτοκαλιού.
Τελειώνουμε με μια επικάλυψη
από την σοκολάτα μας.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο και λαχταριστό!
Ο συνδυασμός πορτοκαλιού και σοκολάτας
είναι απ’τους αγαπημένους μου.
Καλή επιτυχία εύχομαι σε όσους το φτιάξουν
και καλή απόλαυση!
Το βιβλίο του Sofeto μόλις κυκλοφόρησε!!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά και τον τρόπο για να το αποκτήσετε πατώντας εδώ.
12 σχόλια
Σοφία Καλημέρα, χαίρομαι που διορθώθηκε το πρόβλημά σου. Δεν σου άφησα μήνυμα γιατί δεν ήξερα πώς να σε βοηθήσω, αλλά αφού το έλυσες, όλα καλά! Όμορφη συνταγή και υγιεινή όπως όλες! Καλό Σαββατοκύριακο!
Γεια σου Ρένα !
Όλα καλά τώρα, σου εύχομαι να περνάς καλά με υγεία!
Δεν είναι μόνο η κόρη σου γλυκατζού ………..!!!
Θέλω και εγώ!!!
Πες μου που να σου στείλω!!!
Λοιπον!! Το εκανα και εχω να πω οτι θυμιζει τα μπισκοτα πορτοκαλιου τα παυλιδης και τα αντικαθιστα τελεια.
Επιτελους ετρωγα χωρις τυψεις!!
Σουπερ!
Επισης εκανα μαρμελαδα ροδι κυδωνι. Εχει σφιξει πολυ καλα και ελπιζω να μεινει εκει και να μη σφιξει παραπανω. Το φοβαμαι αυτο το αγαρ αγαρ.
Μπράβο σου που τα έφτιαξες και σου άρεσαν, χάρηκα πάρα πολύ γιατί δικαιωσες με μια σου πρόταση όλη την προσπάθεια που κάνω τόσο καιρό ,πολύ πριν κάνω το Sofeto…
“Επιτελους ετρωγα χωρις τυψεις!!
Σουπερ!”
Αυτή η φράση σου είναι ο σκοπός μου, γιατί πιστέυω πως όλοι μας μπορούμε να απολαύσουμε και παράλληλα να ωφεληθούμε απ’αυτή την απόλαυση! Όχι μόνο στην γεύση αλλά και στην υγεία μας.
Το αγάρ αγάρ μην το φοβάσαι, κι εγώ στην αρχή είχα αποτυχίες,
μέχρι να μπεις στο κλίμα θέλει λίγη εξάσκηση,
αν δεις στις συνταγές μου την αναλογία δεν θα έχεις πρόβλημα,
καλό σου βράδυ και καλή επιτυχία σε ότι φτιάξεις!
Σουπερ και η μαρμελαδα η χωρις ζαχαρη!!
Μισο κυδωνι, ενα φλιτζανι χυμο ροδι, μιαμιση κουταλια σουπας στεβια και στη μυτη της μυτης αγαρ αγαρ ελαχιστο βρασιμο κι ετοιμη!!!
Η πιο υγειηνη και απολαυστιkh μαρμελαδα που εφαγα ποτε.
Καλημέρα και πάλι μπράβο σου!!!
Sofia πες μου αν μπορώ να αντικαταστήσω με κάτι το ταχίνι, θέλω να το φτιάξω αλλα δεν εχω ταχίνι!! :/
Ευχαριστώ!!
Kαλησπέρα Ειρήνη!
Δεν πειράζει αν δεν έχεις ταχίνι , εγώ το φτιάχνω και χωρίς ταχίνι.
Αν πάλι θέλεις να έχει και κάποιο λιπαρό βάλε 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο (απέφυγε την μαργαρίνη γενικότερα…), αλλιώς και σκέτο μια χαρά είναι!
καλή επιτυχία!
Την έφτιαξα την κρέμα πορτοκαλι(χωρις το ταχινι)!
Πολύ ωραία και ελαφριά!! =)
(Συγγνώμη που γράφω εδώ, πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου προσωπικά; θέλεις να μου δώσεις e-mail? =) )
Ευχαριστώ!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.