10,7K
Θέλω να έρθει η άνοιξη!!!!
Ανθίσανε τα λουλούδια στις γλάστρες μου
κι εγώ αγκαλιά με το τζάκι….
Θέλω ήλιο και βόλτες στην παραλία,
θέλω να βγω να μαζέψω αγριολούλουδα…
Θέλω να βάλω τα ανάλαφρα ανοιξιάτικα
ρουχαλάκια μου,
να πάω την κόρη μου
να παίξει στην παιδική χαρά….
Αχ ! Ζητάω πολλά;
Σήμερα λοιπόν απέναντι στο πείσμα
του βοριά που λυσσομανά ,
στις καταιγίδες και τις αστραπές
που δεν λένε να μας αφήσουν ήσυχους πια,
αποφάσισα να σας φτιάξω ένα χαρούμενο
και άκρως αρωματικό φαγητό!
Νηστίσιμο και δροσερό ,
γεμάτο γεύσεις και αναμνήσεις καλοκαιρινές,
με ούζο και καλή παρέα στην παραλία!
Υλικά για 4 άτομα :
500 γρ. μύδια κατεψυγμένα ή φρέσκα
χυμό από 1 λεμόνι
40 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
αλάτι
15γρ ταχίνι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Συνοδευτικό:
Ρύζι μπασμάτι βρασμένο και σουρωμένο.
Η διαδικασία ξεκινάει με το καλό καθάρισμα
των θαλασσινών μας.
Αφαιρούμε απ’ το κέλυφος οτιδήποτε
Αφαιρούμε απ’ το κέλυφος οτιδήποτε
μπορεί να είναι κολλημένο
όπως χορταράκια κ.τ.λ.
Τα πλένουμε καλά με νερό
όπως χορταράκια κ.τ.λ.
Τα πλένουμε καλά με νερό
και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό
και από πάνω το ειδικό σκεύος
και από πάνω το ειδικό σκεύος
για μαγείρεμα στον ατμό.
Ένα μεταλλικό σουρωτήρι διαφορετικά,
Ένα μεταλλικό σουρωτήρι διαφορετικά,
αν δεν έχουμε το σκεύος.
Βάζουμε το νερό στην φωτιά μαζί με τα μύδια
και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε κι αφήνουμε με
Βάζουμε το νερό στην φωτιά μαζί με τα μύδια
και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε κι αφήνουμε με
σκεπασμένο καπάκι να βράσουν στον ατμό.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Μέσα σ’ ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά
και κτυπάμε καλά για να ενωθούν.
Τόσο απλό!
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Μέσα σ’ ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά
και κτυπάμε καλά για να ενωθούν.
Τόσο απλό!
Όταν τα μύδια είναι έτοιμα,
τα τοποθετούμε στο πιάτο μας μαζί με το ρύζι
και τα περιχύνουμε με την σάλτσα!
τα τοποθετούμε στο πιάτο μας μαζί με το ρύζι
και τα περιχύνουμε με την σάλτσα!
Σερβίρουμε αμέσως…
Η γεύση της σάλτσας απογειώνει
Η γεύση της σάλτσας απογειώνει
τα λαχταριστά θαλασσινά μας!
Το ουζάκι μας στο ποτήρι περιμένει
Το ουζάκι μας στο ποτήρι περιμένει
υπομονετικά την σειρά του…
Ο μεζές μας θέλει την παρέα του!
Κι εμείς ξεχνάμε πως βρισκόμαστε
Ο μεζές μας θέλει την παρέα του!
Κι εμείς ξεχνάμε πως βρισκόμαστε
στον πιο δύσκολο μήνα του χρόνου,
τσουγκρίζουμε τα ποτηράκια μας
και πίνουμε στην Άνοιξη που έρχεται!!!!
Πολλά φιλιά σε όλους σας!!!
τσουγκρίζουμε τα ποτηράκια μας
και πίνουμε στην Άνοιξη που έρχεται!!!!
Πολλά φιλιά σε όλους σας!!!
6 σχόλια
Κάνε υπομονή καλέ Σοφάκι! Θα’ρθει το καλοκαίρι και δεν θα φύγει μέχρι τον Οκτώβρη! Θα το βαρεθείς χαχαχα Πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός, θαλασσινά με ταχίνι! Φιλάκια!
Το θέλωωωωωωωωωωωω…..όλο δικό μου!!!!!!!!
Καλοκαιριάζει και το μυαλό μου πάει όλο σε τέτοιες λιχουδιές! Κόλαση το πιάτο σου. Αγαπώ τόσο τα θαλασσινά και φυσικά τα μύδια! Σοφία μου μου έφτιαξες τη μέρα σήμερα! Φιλιά και καλή συνέχεια.
Στο ίδιο mood είμαστε όλοι τελικά!
Τα μύδια αχνιστά είναι ίσως ο αγαπημένος μου μεζές! Και τα έφτιαξες τόσο μα τόσο ωραία!
Εξαιρετικό και πανεύκολο!!!
Βάζω τσίπουρο, στείλε μεζέ!
Πολύ ωραιο πιατο και μου αρεσουν πολυ τα μυδια οπως και να ειναι φτιαγμενα,οσο για την Ανοιξη,λιιιιγο ακομη υπομονη και ερχεται πολλα φιλια.