Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Πικάντικοι ταραμοκεφτέδες με βρώμη και κρασί αλά Sofeto!

Πικάντικοι ταραμοκεφτέδες με βρώμη και κρασί αλά Sofeto!

by sofia sofeto
7 σχόλια
026
Τι λέτε να υποδεχτούμε την Σαρακοστή με ένα μεζεδάκι;
Οι ταραμοκεφτέδες είναι παράδοση στην οικογένεια μου!
Δεν υπάρχει ΚαθαροΔευτέρα που να μην φτιάξει η μαμά Πηνελόπη
τους αγαπημένους μας κεφτέδες!
Πάντα με λευκό ταραμά και μπόλικα μυρωδικά!
Μοσχομυρίζει η κουζίνα της ,
κι εμείς οι υπόλοιποι κάνουμε “επίθεση ” στο ζεστό και λαχταριστό κεφτεδάκι της !
Μια παράδοση που ξεκινάει από την προγιαγιά μου 
και συνεχίζεται και στην δική μου κουζίνα…
 
Σήμερα έκανα μια μικρή παραλλαγή…
Πρόσθεσα κάποια στοιχεία που κατά την γνώμη μου απογείωσαν την γεύση τους
αλλά και την θρεπτική τους αξία .
Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό,
 ακολουθήστε με…
 

Υλικά για 20 κεφτέδες:

50 γρ. λευκό ταραμά
200 γρ. βρώμη σε νιφάδες
20 γρ. ταχίνι
20 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι
πιπέρι καγιέν ( όσο θέλετε )
150 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
2/3 από ποτηράκι του κρασιού ροζέ ή λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για το τηγάνι.

Δείτε την συνταγή με πλήρη διατροφική ανάλυση στο βίντεο που ακολουθεί!!!

Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube

για να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Μέσα σ’ ένα μπολ θα ρίξουμε το ταχίνι , το ελαιόλαδο και το πατέ πιπεριάς,
ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε τον ταραμά ,
ανακατεύουμε καλά με τα υλικά μας,
ρίχνουμε επίσης την φρέσκια ντομάτα και όλα τα μυρωδικά μας,
μαζί και το κρασί .
Ενώνουμε όλα τα υλικά.
Τώρα θα προσθέσουμε την βρώμη 
και με το χέρι μας θα την ανακατέψουμε καλά .
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου για να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά.
Στην συνέχεια θα πάρουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ,
θα ρίξουμε ελάχιστο σησαμέλαιο ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια του.
Θα ανάψουμε σε μεσαία θερμοκρασία το μάτι της κουζίνας μας.
Προσοχή δεν το βάζουμε δυνατά!
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι , 
ρίχνουμε με την βοήθεια δύο κουταλιών της σούπας
το πρώτο μας κεφτεδάκι.
Το πατάμε ελαφρώς με το κουτάλι .
Συνεχίζουμε με το επόμενο…
Το μυστικό είναι να γυρίζουμε τουλάχιστον 4 φορές
το κάθε κεφτεδάκι από κάθε του πλευρά,
απ’ την στιγμή που δεν το τηγανίζουμε με πολύ λάδι
 και σε υψηλή θερμοκρασία  όπως συνηθίζεται… 
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε να απορροφήσουν πολλά λιπαρά τα κεφτεδάκια μας
και να μην καταστραφεί το λάδι όπως συμβαίνει σε υψηλές θερμοκρασίες.
 
Όταν ροδίσουν και από τις δύο μεριές τα κεφτεδάκια μας 
μπορούμε να τα βγάλουμε 
και να τα ακουμπήσουμε πάνω σε  ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Έτσι θα απομακρύνουμε ακόμα περισσότερα λιπαρά .
 
Σας προτείνω να φάτε τους ταραμοκεφτέδες σας όσο είναι ζεστοί!
Είμαι σίγουρη πως δεν θα προλάβουν να κρυώσουν….
Καλή σας όρεξη !!!
Καλή Σαρακοστή !!!
040

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 σχόλια

- spoonstories- 01/03/2014 - 22:27

Τη αρώματα! Τη γεύση! Καταπληκτικός μεζές και τα παρουσίασες βασιλικά! Καλό τριήμερο Σοφία μου και καλή Σαρακοστή!

Reply
Ξανθή 02/03/2014 - 08:32

Καλημέρα Σοφία και Χρόνια Πολλά.
Μου έχει περισσέψει λίγος ταραμάς και η ιδέα σου είναι εξαιρετική.
Πολλά φιλιά.

Reply
Tante Kiki 02/03/2014 - 09:07

Κι ό,τι έψαχνα συνταγή για ταραμοκεφτέδες!!! Γεια στα χέρια σου Σοφία!!!
Καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή!

Reply
peps 05/03/2014 - 12:58

Φοβεροί ταραμοκεφτέδες!!! Πολύ θα ήθελα να τους δοκιμάσω!!

Reply
Eleanna G. 10/03/2014 - 22:54

Λατρεύω τους ταραμοκεφτέδες! Σπανίως μου περισσεύει ταραμοσαλάτα και γι’αυτό παίρνω επιπλέον ταραμά, αλλά αξίζουν τον κόπο! Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τη συνταγή σου ,φαίνεται τέλεια! Φιλιά Σοφάκι!

Reply
Κλειω Λιτσα 09/03/2016 - 13:33

με μπερδευουν λιγο….στις καταπληκτηκες συνταγες σου!!!!!!!!!!!!!!!τα γραμμαρια…..ειναι ευκολο σε κουταλιες??????? τα 20 τα 40 γραμ……ταχινι…λαδι?????ευχαριστω πολυ πολυ

Reply
sofia sofeto 09/03/2016 - 22:26

Καλησπέρα! Οι συνταγές προσπαθώ να είναι γραμμένες με ακρίβεια , γιατί απευθύνονται και σε ανθρώπους που μετράνε λιπαρά και υδατάνθρακες λόγο διαβήτη, με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ρυθμίσουν την δόση της ινσουλίνης τους ή την ποσότητα που θα καταναλώσουν. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να γράφω αόριστα γιατί τα κουτάλια δεν έχουν όλα το ίδιο μέγεθος… Μια ζυγαριά κουζίνας είναι πολύ χρήσιμη πάντως! Σ ευχαριστώ πολύ! ☺

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!