10,4K
Αγαπημένοι και καλοί μου φίλοι
σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου!
Έπειτα από ένα διάλειμμα ενός μήνα περίπου,
που έλειψα απ’ την βάση μου,
επανήλθα με πολλές ιδέες και αρκετή όρεξη
για νέες γεύσεις και πειραματισμούς!
Καλά τα πέρασα , δεν λέω …
Σας παραμέλησα όμως λιγουλάκι
και αυτό δεν είναι το καλύτερο μου!
Σήμερα λοιπόν θα σας αποζημιώσω
με μια υπέροχη τάρτα,
που είναι φτιαγμένη με τι άλλο;
Μα φυσικά με το φρούτο που διαθέτω σε αφθονία…
Τα κορόμηλα!
Προσωπικά με ενθουσίασε πολύ η γεύση της
αλλά και η εμφάνιση της τάρτας.
Τα κορομηλάκια έχουν ένα απίστευτο χρώμα!
Το βλέπετε και στις φωτογραφίες!
Το λατρεμένο χρώμα τους,
μου φτιάχνει πολύ την διάθεση!
Η γλυκόξινη γεύση τους δίνει
μια ιδιαίτερη αίσθηση στον ουρανίσκο μου!
Μμμμ!!!
Δικό σας!
Υλικά :
Για την βάση:
• 150 γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα
(πρόσθεσα και 4-5 πικραμύγδαλα
στο σύνολο για γεύση)
•100 γρ. βρώμη χωρίς γλουτένη,
κομμένη στο μπλέντερ σε αλεύρι.
• 1,5 κ.γ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
• 1/2 κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
• 1 κ.σ στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5)
• 140 γρ. σάλτσα κορόμηλου,
την συνταγή θα την βρείτε εδώ.
• 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
• 25 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Για την γέμιση :
• 500 γρ. γάλα 2 % λιπαρά
• 60 γρ. αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη
• 5 κ.σ κοφτές στέβια κρυσταλλική
με ερυθριτόλη και αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 2 αυγά
•τα σποράκια μισού λοβού φυσικής βανίλιας
• 200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης ή μασκαρπόνε.
Για το ντεκόρ :
• Έκοψα μερικά φρέσκα κορόμηλα στην μέση ,
αφαίρεσα το κουκούτσι και τα τοποθέτησα
πάνω στην κρέμα.
• 2 κουταλάκια του γλυκού στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία 1:1 με την ζάχαρη.)
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Αρχικά βάζουμε το γάλα και την βανίλια
σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά,
τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη .
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και την στέβια,
ανακατεύουμε καλά.
Το γάλα μόλις έχει ζεσταθεί είναι έτοιμο για να προσθέσουμε το μισό λίγο λίγο,
μέσα στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε πολύ καλά
και προσθέτουμε όλο το μείγμα (των αυγών )
μέσα στο γάλα.
Καλό ανακάτεμα και συνεχίζουμε έτσι μέχρι
να πήξει και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και αφήνουμε
για 2-3 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Μέσα στην κρέμα ρίχνουμε το μυζήθρα
κομμένη σε κύβους .
Κτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ
μέχρι να ενωθούν .
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα
και αφήνουμε να κρυώσει.
Για να ετοιμάσουμε την βάση της τάρτας,
βάζουμε τα αμύγδαλα μέσα το μπλέντερ
και τα κτυπάμε μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους.
Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ που έχουμε
βάλει μέσα την βρώμη και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά
και στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας .
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα μαζί,
θα δημιουργηθεί ένας σφικτός χυλός .
Ετοιμάζουμε την ταρτιέρα μας ,
την λαδώνουμε δηλαδή με ένα πινέλο ,
και ρίχνουμε τον χυλό .
Απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους
180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε μέσα την βάση και ψήνουμε
για 10 λεπτά περίπου ,
μέχρι δηλαδή να μισοψηθεί.
Στην συνέχεια την βγάζουμε έξω
προσθέτουμε την κρέμα , και φυσικά τα κορόμηλα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με την στέβια ( 1:1 με την ζάχαρη ) και ξαναβάζουμε στον φούρνο .
Ψήνουμε μέχρι να δούμε την κρέμα να φουσκώνει και να ροδίζει …
…και φυσικά μέχρι να μοσχομυρίσει
όλη η κουζίνα μας!
Καλή επιτυχία σας εύχομαι
μέσα απ’ την καρδιά μου !
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
22 σχόλια
Σοφία ζηλεύω τα κορόμηλα σου κι ονειρεύομαι να βρω αν πάω στο χωριό.
Πολλά φιλιά
Γεια σου Ξανθή μου!
είναι όντως υπέροχα τα κορομηλάκια!
Μακάρι να βρεις και να τα απολαύσεις!!!
Γεια στα χεράκια σου Σοφία μου!
Ευχαριστώ πολύ Μαρθούλα μου γλυκιά!!!
Καλώς ηρθες και πάλι με το υπέροχο γλυκάκι σου Σοφάκι μου!!!!
Φιλάκια.
Γεια σου Ρούλα μου!
Καλώς βρεθήκαμε!!!
Υπέροχη και ελαφριά η ταρτούλα σου,Σοφούλα μου!Μπράβο!
Φιλάκια πολλά!
Να είσαι καλά Λένια μου!
πολλά φιλάκια!!!
Τι υπέροχη τάρτα Σοφία!
Η τελευταία φωτογραφία ανοίγει την όρεξη μας για τα καλά!
Μου αρέσει που επέστρεψες τόσο κεφάτη 🙂
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου σ’ ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή!
Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!
Μου αρέσει πολύ το χρώμα που έχουν δώσει τα κορόμηλα στην επιφάνεια της τάρτας σου Σοφία μου. Τέλεια διαβάζεται…
Είδες Πηνελόπη μου τι υπέροχο που είναι;
Αλλά και η γεύση τους καταπληκτική!!!
Mas exeis trellanei me ta koromila!!!
Kai shmera hmoun perastiki apo to limani sas…eprepe na sou po na mou fereis delivery!!!
Γεια σου Πέπη μου!
Ήρθες απ’ τα μέρη μου και δεν είπες τίποτα;
κρίμα να σε κερνούσα ένα κομματάκι…
Καλά να περάσεις ώπου και να πας!!!
Επέστρεφα από κουφονήσια!
Μα πώς γίνεται ένα τόσο λαχταριστό γλυκό να είναι και λάιτ; Κι όμως γίνεται, αν το φτιαχνεις εσύ, Σοφάκι! Μπράαααβο!!!
Ευχαριστώ παααάρα πολύ!!!!!
Υπέροχη τάρτα και με φανταστικό χρώμα!
Λατρεύω τα κορόμηλα.
Να είσαι καλά κορίτσι μου!
όντως έιναι καταπληκτικα!
Σοφάκι μας αποζημίωσες και με το παραπάνω!!!Καταπληκτική η τάρτα σου, μπράβο!!!
Φιλιά πολλά!
Ελενίτσα μου σ’ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και πολλά φιλιά σου στέλνω!!!
[…] 2 Τάρτα κορόμηλου με βρώμη και αμύγδαλα , χωρίς ζάχαρη! […]