Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).
Οι γιορτές είναι η ευκαιρία που έχουμε για να έρθουμε
πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Η καθημερινότητα όλων μας είναι τέτοια , που δεν αφήνει πολλά περιθώρια
για να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους στην συχνότητα που θα θέλαμε.
Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί , περίμενα πως και πως τις γιορτές ,
για να συναντήσω τα ξαδέρφια μου , την νονά και τον νονό μου ,
άλλους συγγενείς και φίλους της οικογένειας μου , που είτε ζούσαν μακριά μας ,
είτε οι ασχολίες και οι δουλειές μας δεν μας άφηναν ελεύθερο χρόνο
για προσωπικές επαφές.
Πάντα μου άρεσε να κάνω μικρά δωράκια , συμβολικά , σε όλους τους αγαπημένους μου.
Τα χρήματα τα μάζευα λέγοντας τα κάλαντα
τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς .
Έτσι έχοντας το δικό μου κομπόδεμα , έβγαινα στα μαγαζάκια της γειτονιάς μου
και έκανα τις γιορτινές μου αγορές…
Τώρα πια έχει μεγαλώσει σημαντικά ο αριθμός αυτών των αγαπημένων φίλων μου !!!
Είσαστε όλοι εσείς που εδώ και 6 χρόνια κοντά , με παρακολουθείτε μέσα από εδώ .
Έχοντας την ανάγκη να σας κάνω ένα μικρό δωράκι ,
αποφάσισα να σας ετοιμάσω μια συνταγή που αγαπώ πολύ
και πιστεύω πως κι εσείς όταν την δοκιμάσετε θα την λατρέψετε!!!
Τα αγαπημένα μου σοκολατάκια λοιπόν , έχουν γεύση και άρωμα εορταστικό .
Έχουν εμφάνιση προκλητική , που δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών …
παρά μόνο μία… να τα δοκιμάσουμε!!!
Φυσικά αυτό που πρόσεξα ιδιαίτερα , ήταν να χρησιμοποιήσω πρώτες ύλες
που θα μου δώσουν αυτό που τόσο επιθυμώ για όλους μας,
την καλύτερη ποιότητα και την διατροφική αξία
που συνδυάζω πάντα στις συνταγές μου.
Πρόσφατα δοκίμασα τα προϊόντα της γνωστής εταιρίας Wish ,
οι μπάρες και οι σοκολάτες της μου έδωσαν και την έμπνευση!!!
Ελάτε να δούμε τα υλικά!!!
Υλικά για 22 – 24 σοκολατάκια.
Γέμιση :
2 (τεμάχια ) μπάρες με βερίκοκο wish.
50 γρ. Ξερά σύκα
40 γρ. Κονιάκ ή ρούμι
80 γρ. Αμύγδαλα ωμά
80 γρ. Φουντούκια
40 γρ. (1 συσκευασία ) Σοκολάτα wish dark χωρίς ζάχαρη .
Επικάλυψη:
120 γρ. ( 3 συσκευασίες) Σοκολάτα wish dark χωρίς ζάχαρη
30 γρ. Φιστίκια τύπου Αιγίνης.
Υδατάνθρακες : 38 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά : 33 γρ. / 100 γρ.
Συμβουλή :
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την πλήρη διατροφική τους ανάλυση.
Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να βάλουμε τα ξερά σύκα κομμένα στα τέσσερα
μέσα σ’ ένα ποτηράκι , να μουλιάσουν μαζί με το κονιάκ , για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στην συνέχεια θα ψιλοκόψουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και τα αμύγδαλα .
Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα σ’ ένα μεταλλικό ( κατά προτίμηση ) μπολ.
Κτυπάμε μέσα στο μπλέντερ τα ξερά σύκα που μουλιάσαμε στο κονιάκ ,
μαζί με το κονιάκ που έχει απομείνει στο ποτηράκι.
Τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός που θυμίζει μαρμελάδα.
Προσθέτουμε το μείγμα των σύκων μέσα στους ξηρούς καρπούς.
Τώρα θα κόψουμε την σοκολάτα wish και θα την λιώσουμε μέσα σε μπεν μαρί .
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των ξηρών καρπών και των σύκων.
Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν και τοποθετούμε το μείγμα σκεπασμένο
με μια μεμβράνη μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Έχουμε αρκετό χρόνο λοιπόν για να ετοιμάσουμε την γέμιση
που θα έχουν τα σοκολατάκια μας.
Εγώ προτίμησα να χρησιμοποιήσω μια από τις αγαπημένες μου μπάρες της εταιρίας wish.
Η μπάρα με βερίκοκο και ξηρούς καρπούς είναι η επιλογή μου.
Εσείς βέβαια μπορείτε να επιλέξετε όποια σας αρέσει περισσότερο
από την μεγάλη ποικιλία που έχει η εταιρία να μας προσφέρει.
Εδώ θέλω την προσοχή σας !
Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τις μπάρες .
Όταν είμαστε έτοιμοι ξεκινάμε να πλάθουμε τις μπάρες με τα χέρια μας ,
μπαλάκια σε μέγεθος φουντουκιού.
Βγάζουμε το μείγμα που αφήσαμε στο ψυγείο
και ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας για να πλατύνουν
και μέσα στο κέντρο τους βάζουμε ένα μπαλάκι από τις μπάρες.
Κλείνουμε γύρω γύρω με το σοκολατένιο μας μείγμα ξηρών καρπών και σύκων ,
πλάθουμε σε σφαιρικό σχήμα ή ότι μας αρέσει.
Όταν είναι έτοιμα όλα τα σοκολατάκια ,
τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να παγώσουν
και να σφίξουν καλά ώστε να τα βουτήξουμε έπειτα στην σοκολάτα.
Όταν περάσει αυτή η ώρα , λίγα λεπτά πριν έχουμε φροντίσει να λιώσουμε
σε μπεν μαρί 120 γρ. σοκολάτας wish.
Ξεκινάμε τώρα να βουτάμε μέσα στην σοκολάτα
τα μπαλάκια που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
Τα ακουμπάμε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα .
Τα πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζουμε στο ψυγείο
για να παγώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.
Τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!!!
Είναι ένας μικρός , απολαυστικός πειρασμός!!!
Μπορείτε να τα συσκευάσετε για δώρο !!!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως τα ετοίμασα και τα πρόσφερα .
Επίσης θα δείτε την πλήρη διατροφική τους ανάλυση
ώστε να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν τα καταναλώσετε.
Εύχομαι να τα απολαύσετε και είμαι σίγουρη πως θα τα ξαναφτιάξετε!!!
Όποιος τα δοκιμάζει δύσκολα σταματάει στο ένα…
Με τις καλύτερες ευχές μου για υγεία και αγάπη στην ζωή σας ,
σας αφήνω προς το παρόν και ανανεώνουμε το επόμενο ραντεβού μας πολύ σύντομα!!!
Σας φιλώ !!!
Σοφία.
3 σχόλια
Μπορούμε να τα μουλιάσουμε σε κάτι άλλο χωρίς αλκοόλ;
Μπορείτε να βάλετε χυμό πορτοκαλιού. Καλή επιτυχία!!!
Να είστε καλά για την αναλυτική παρουσίαση!