12,7K
Ψαράκια υπέροχα για σήμερα!
Το φαγητό το μαγείρεψε η μητέρα μου.
Μια υπέροχη συνταγή που απογειώνει γευστικά
τα ταπεινά ψαράκια μας!
Οι ζαργάνες είναι νοστιμότατες,
κι’ αυτή είναι η εποχή που τις βρίσκουμε πιο εύκολα.
Είναι μια οικονομική λύση όταν θέλουμε να φάμε ένα καλό ψάρι, δοκιμάστε τες!
Υλικά :
• 1 κιλό ζαργάνες καθαρισμένες
από το κεφάλι και τα εντόσθια
• 2-3 ξερά μεγάλα κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδου
• 2 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους
• χυμό από 2 φρέσκες ντομάτες
• 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
• λίγη ξερή ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι
• 40 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• χυμό από ένα μικρό λεμόνι.
Σ’ ένα ταψί βάζουμε τις ζαργάνες και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, το σκόρδο και τους κύβους της ντομάτας.
Αλάτι και πιπέρι ρίχνουμε κατά βούληση κι έπειτα ανακατεύουμε απαλά .
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’ το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα ψαράκια.
Προς το τέλος του ψησίματος,
ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Δεν ξεχνάμε να βάλουμε στο ψυγείο μας ένα μπουκάλι καλό κρασί, γιατί το ψαράκι το ζητάει το κρασάκι του!
Καλή μας όρεξη!