Οι κορομηλιές μας πάλι φορτωμένες,
μας δίνουν ερεθίσματα για να δημιουργήσουμε πιάτα μοναδικά!
Η γλυκόξινη γεύση τους δένει αρμονικά
Ένας γευστικός συνδυασμός που αποζημιώνει
όσους αρέσκονται στις εκλεπτυσμένες γεύσεις!
Υλικά:
• 1/2 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
• 10 κορόμηλα ολόκληρα
• 2 σκελίδες σκόρδου
• 2 κ.σ Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
• αλάτι και πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό σουμάκ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 3 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.σ ταχίνι
• χυμό από μισό λεμόνι.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά,
αφήνουμε να στραγγίσει στο σουρωτό.
Σε ένα τηγάνι με καπάκι βάζουμε το κρέας
και ανάβουμε την φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά γυρίζουμε το κρέας
και από την άλλη πλευρά
αφήνουμε να σωταριστεί για λίγο
και σβήνουμε με το κρασί.
Μετά από 5 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά
και αφήνουμε να σιγοψηθεί στα υγρά του
με το καπάκι σκεπασμένο.
Ελέγχουμε μετά από μισή ώρα
για να δούμε αν έχει μαλακώσει
και προσθέτουμε τα κορόμηλα,
την πάστα πιπεριάς, το σκόρδο
και τα μπαχαρικά με το αλάτι .
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά ακόμα
μέχρι να δούμε το κρέας να είναι έτοιμο
και τα κορόμηλα να έχουν ξεφλουδίσει.
Η επόμενη κίνηση που κάνουμε
είναι να μαζέψουμε την σάλτσα.
Απ’ τα κορόμηλα αφαιρούμε τα κουκούτσια
και αν θέλουμε τα φλούδια ( εγώ δεν θέλω).
Τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ χειρός
και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι μαζί και τον χυμό λεμονιού.
Τα χτυπάμε καλά με το μπλέντερ μέχρι
να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα .
Το μοσχαράκι μας περιμένει την συντροφιά του
που δεν είναι άλλη από ένα
μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι με σταφίδες,
περιτριγυρισμένο από τραγανές και λεπτοκομμένες φέτες φρέσκου κολοκυθιού…
Φυσικά και η σάλτσα που τους
δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά!
Μμμμμ!!!! Ευχαριστώ μαμά!!!!
6 σχόλια
Σοφία αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο. Πέρσι στο χωριό είχε πάρα πολλά κορόμηλα, φέτος από ότι είδα όταν είχαμε πάει ελάχιστα. Ελπίζω όταν ξαναπάω να έχουν γίνει έστω κι αυτά τα λίγα.
Καλό σου βράδυ
Σοφάκι μου τα εγώ τα κορόμηλα τα προτιμώ αγουρωπά με αλατάκι!!!
Σε φαγητό δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη, μου άρεσε πάρα πολύ η συνταγή σου.
Φιλιά πολλά.
Katapliktiko piato!!! Poli tha ithela na to dokimaso!!!!
Υπέροχο πιάτο! Η σαλτσούλα του θα είναι νοστιμότατη!
Η σάλτσα φαίνεται πραγματικά εκπληκτική!
Δεν το συζητώ ότι θα απογειώνει το μοσχάρι!
Υπέροχη πρόταση Σοφία μου!
Φιλιά!
Αυτή η κορομηλένια σαλτσούλα φαίνεται υπέροχη! Μ’ αρέσει που έχει ταχίνι! Φαντάζομαι ότι το μοσχαράκι μεταμορφώνεται με αυτή την υπέροχη προσθήκη! Και υποθέτω ότι δεν ταιριάζει μόνο με μοσχάρι,ε;
Φιλάκια πολλά!!!