7,2K
Μέρες τώρα σκεφτόμουν να βρω έναν τρόπο…
Να καταφέρω να φτιάξω ένα γλυκό,
που να είναι με γεύση καϊμάκι ,
χωρίς όμως να είναι παγωτό.
Τελικά νομίζω πως κάτι κατάφερα…
Ιδού!
Υλικά για την μους καϊμάκι:
• 600 γρ. φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
• 1,5 κουταλιά της σούπας σαλέπι (χωρίς ζάχαρη)
• 10 σταγόνες μαστιχέλαιο
ή 2 μικρά δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα
• 5 κουταλιές της σούπας στέβια
κρυσταλλική με εριθρυτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 350 γρ. γλυκιά μυζήθρα
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
αγάρ αγάρ σε σκόνη.
Διατροφική ανάλυση της μους καϊμάκι
ανά 100 γραμμάρια:
Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,
το αγάρ αγάρ και το σαλέπι.
Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το σαλέπι.
Έχουμε ανάψει την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία
και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την μαστίχα ,
την στέβια και την μυζήθρα σε μικρά κομματάκια.
Παίρνουμε ένα μπλέντερ χειρός
και ομογενοποιούμε το μείγμα μας.
Αφήνουμε την μους μας να κρυώσει
και όταν έχει πλέον την θερμοκρασία δωματίου,
την βάζουμε μέσα στο ψυγείο για να σφίξει.
Έχουμε πάρει μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη.
Παίρνουμε ένα απ’ τα και το κόβουμε
σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε στον πάτο του ποτηριού.
Προσθέτουμε από πάνω 4 κ.σ μους καϊμάκι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 1/2 μπισκότο
και από πάνω ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού Μαρμελάδα σύκο ,χωρίς ζάχαρη!
Τέλος ήρθε η ώρα της σοκολάτας,
φτιάχνουμε μια λαχταριστή Σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά!
και την προσθέτουμε σαν τελευταία πινελιά
στο γλυκάκι μας!
Δεν θα σας πω τίποτα άλλο…
Δείτε την παρακάτω φωτογραφία
και θα καταλάβετε…
Τα λόγια είναι περιττά…