4,1K
Σήμερα πήρε ο άντρας μου αχλαδάκια ,
ήταν όμως σχετικά ώριμα,
φοβήθηκα πως δεν θα διατηρηθούν για πολύ.
Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα γλυκάκι.
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ,
που είναι και πολύ υγιεινό!
Υλικά:
6 αχλάδια
3 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
1 ποτηράκι ημίγλυκο κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού στέβια κρυσταλλική 95%
λίγη κανέλα σε σκόνη
λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή αγαύη για κάθε μπολάκι με γλυκό( προαιρετικά)
τριμμένα καρύδια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τ’ αχλάδια,
τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα σποράκια τους.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα τους.
Μέσα σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απ’ το μέλι και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και βουτάμε μέσα τα αχλάδια μας,
τα αφήνουμε εκεί καμιά ώρα ανακατεύοντας συχνά,
για να ποτίσουν καλά απ’ την σάλτσα.
Τα τοποθετούμε μέσα σε πήλινα ή πυρίμαχα μπολάκια
και τα περιχύνουμε με την σάλτσα που έμεινε.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα,
μετά από 20 λεπτά περίπου τα βγάζουμε
και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με μέλι ή αγαύη και καρύδια.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο και μας περιμένει να το απολαύσουμε,
κρύο νομίζω πως τρώγεται καλύτερα.
Καλή μας όρεξη!