16,2K
Αχ ! Αυτή η σοκολάτα τι μας έχει κάνει!
Πείτε μου ποιος μπορεί να της αντισταθεί;
Μην κοιτάτε εμένα…
Σε καμιά περίπτωση!
Γι ‘ αυτό σκέφτηκα την παρακάτω συνταγή!
Λιγότερα λιπαρά και καθόλου ζάχαρη!
Και…….πέτυχεεεεεεεε!!!!!!!!!
Υλικά:
• 170 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
• 60 γρ. κακάο σε σκόνη
• 45 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη
4 σταγόνες στέβια= 1 κ.γ ζάχαρη
• 1 σφηνάκι ουίσκι ή κονιάκ
( όχι αν θα φάνε τα παιδάκια μας )
• λίγη βανίλια φυσική σε σκόνη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ όλα τα υλικά μας ,
εκτός απ’ το γάλα και το ουίσκι.
Προσθέτουμε το γάλα και το ουίσκι και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι.
Παίρνουμε το μπλέντερ χειρός
και κτυπάμε καλά το μείγμα.
Η σοκολάτα μας παίρνει μια λεία
και σιροπιαστή υφή.
Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο
και να σφίξει.
Όταν είναι έτοιμη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πάμπολλες συνταγές,
ή να την φάμε σκέτη με το κουτάλι!
Η επιλογή είναι δική σας,
αλλά δώστε καμιά ιδέα και σε μένα…
23 σχόλια
Τι ωραία συνταγή!!
Εχω ερωτήσεις:
1) Το γάλα το βάζουμε κρύο και χωρίς να το αραιώσουμε?
2) Μήπως ξέρεις αντί για στεβια πόση ζάχαρη κρυσταλλική να βάλω?
Καλησπέρα!
Η φίλη Ειρήνη Μ, λεεί ακριβώς αυτά που θα σου απαντούσα,
σου εύχομαι καλή επιτυχία όπως και να την φτιάξεις!
Μμμμμ! Την έφτιαξα πριν και βγήκε πολύ ωραία!! Δεν το περίμενα!!
Εύκολη και γρήγορη, μπράβο! Δεν είχα ουίσκι πρόχειρο και έβαλα κονιάκ! Περιμένω να την απολαύσω και με κάτι άλλο!!
Σε ευχαριστώ!!
Dear e-diary, ακριβώς το γάλα όπως είναι, πιστεύω ζάχαρη θα θέλει μισή κούπα, το δοκιμάζεις κιόλας, αμα το θες πιο γλυκό προσθέτεις κι αλλη και το ξαναχτυπάς!! Φτιαξτη είναι τέλεια!! =)
Χάρηκα πολύ που σου άρεσε η συνταγή, και με κονιάκ θα είναι τέλεια!!!
Αν ψάξεις λίγο τις συνταγές μου θα βρεις κι άλλες προτάσεις για να την χρησιμοποιήσεις ,
σου προτείνω την πιο πρόσφατη μαζί με κρέμα πορτοκάλι, είναι ότι πρέπει για την εποχή,
καλό σου βράδυ!
Σοφία αχ τι μου κάνεις ….εφτιαξα την σοκολάτα χωρις το ουίσκι μηπως δοκιμάσει η μικρή (προσθεσα στη θεση του ποτου λιγο παραπάνω γάλα )και απίστευτο για μενα που δεν τα παω καλα με τις σοκολάτες….αλλα την δική σου την τσακιζωωωωωωωωωωω σκέεεεετη!!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΣΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΣΤΕΒΙΑ!!ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ;ΑΝ ΟΧΙ,ΑΠΟ ΠΟΥ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!:)
Ιωάννα μου, σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, στείλε μου το mail σου για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου. Καλό απόγευμα!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Μπορει να γινει κ με γαλα αμυγδαλου η γαλα καρυδας????
Με γάλα καρύδας το φτιάχνω συχνά , με γάλα αμυγδάλου όχι γιατί είναι πολύ ρευστό και δεν θα δέσει καλά.
μου βγήκε λιγο έντονο το κακάο και εβαλά λιγότερο κιόλας από 15 κ.σ ! εβαλα κακάο του εμποριου,αυτό φταιει…?αυτές τις μερες σε βρηκα ψάχνοντας κάτι διαφορετικό και υγιεινό για τσ παιδιά μου.
Βασίλη , ίσως ήταν πολύ δυνατό το κακάο, η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά ίδια, θα σου πρότεινα να βάλεις την επόμενη φορά λιγότερο, να δοκιμάσεις και να προσθέσεις αν χρειάζεται για να το φέρεις εκεί που σου αρέσει. Σ αυτό που έφτιαξες πρόσθεσε λίγο εβαπορέ γάλα παραπάνω για να το ελαφρύνεις. Σ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!
αντι για γαλα εβαπορε μπορω να βαλω κατσικισιο γαλα;
Το κατσικίσιο είναι πολύ “νερουλό” θα βγει πολύ ρευστή η μερέντα σου, βάλε εναλλακτικά γάλα καρύδας.
Αν ζεστάνω το γάλα δε θα λιώσουν πιο εύκολα τα υπόλοιπα υλικά ?
Δεν χρειάζεται να το ζεστάνεις, μόνο καλό ανακάτεμα με ραβδομπλέντερ και είναι έτοιμο!
Έβαλα τη σάλτσα σας πάνω στη βασιλόπιτα που έφτιαξα (χωρίς ζάχαρη φυσικά), γιατί ο πατέρας μου, αν το γλυκό δεν έχει σοκολάτα, δεν το χαίρεται. Την έφτιαξα με γάλα καρύδας και κονιάκ και μου θύμισε την κρέμα σοκολάτας που έβαζε η μαμά όταν είμαστε μικρές στις τούρτες που μας έφτιαχνε..(εκείνη έβαζε ζάχαρη)..τέλεια γεύση!!! Μόλις την κόψουμε θα σας πω εντυπώσεις…
Πολύ ωραία η σοκολατένια βασιλόπιτα!!!
Καλή χρονιά με υγεία και καλή απόλαυση!!!
Τέλεια η συνταγή σου όπως όλες βέβαια.???????
Τέλεια συνταγή!!!! Εγώ έβαλα 10 κσ κακάο και 3 μεγάλες κσ μέλι αντί για στέβια και βγήκε Υπέροχη!!!! Μπράβο!!!
Μπράβο Στέλλα !!!! Καλοφάγωτη !!!!
Έχω ενθουσιαστεί με τη σάλτσα αυτή. Την έχω συστήσει ως σπιτική ‘μερέντα’ στα ανίψια μου που δεν τρώνε φουντούκια και την τρώνε με χαρά! Εγώ ανακάλυψα μια καινούρια χρήση, βάζω 1 κγλ στο φυτικό μου γάλα και αποκτά μία υπέροχη σοκολατένια γεύση, χωρίς ενοχές… Το έβαλα και στον καφέ μου για μία αλλαγή και οφείλω να ομολογήσω ότι έχω εθιστεί! Ευχαριστώ πολύ για μια τόσο νόστιμη και εύχρηστη συνταγή <3
Καλησπέρα σας. Χαίρομαι πολύ ❤️ να είστε καλά!!!