10,7K
Πρωτομηνιά σήμερα και σας εύχομαι καλό μήνα!
Ο Μάρτης είναι περίεργος μήνας,
Μάρτης γδάρτης λέγανε οι παλαιοί…
Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να κεράσω ένα ωραίο μεζεδάκι!
Τα αγαπημένα “σουδάκια”,
αλλά αυτή την φορά αλμυρά.
Ίσως κάποιοι να θυμάστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα που είχα αναρτήσει το
Από τότε βέβαια , έχω ξαναφτιάξει αλλά πάντα γλυκά,
τώρα ήρθε η ώρα του “σου” με αλμυρή γέμιση
και όχι μία ,
αλλά δύο!
Υλικά:
Για τα “σου”:
65 γρ. ελαιόλαδο
175 γρ. νερό
1/3 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
μια πρέζα αλάτι
50 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μικρά αυγά ή 2 μεσαία.
Για την γέμιση με τυρί και δυόσμο:
100 γρ. φέτα ή κατσικίσιο λευκό τυρί
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερός δυόσμος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
10 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.
Για την γέμιση με πατέ πιπεριάς και παστουρμά:
100 γρ. φέτα ή κατσικίσιο λευκό τυρί
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
4 φέτες από τον αγαπημένο μου παστουρμά ,
μπορείτε να δείτε :
Επιτέλους, ο Παστουρμάς μου είναι έτοιμος!!!
Επιτέλους, ο Παστουρμάς μου είναι έτοιμος!!!
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση το νερό με το ελαιόλαδο.
Μόλις δούμε να κοχλάζουν προσθέτουμε το καρδάμωμο , το τζίντζερ και το αλάτι,
ρίχνουμε τα άλευρα,
όλα μαζί και ανακατεύουμε καλά ,
μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
και να μαζεύεται σε μια μπαλίτσα.
Αποσύρουμε απ ‘ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τ’ αυγά
και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά ,
μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας ωραιότατος σφικτός χυλός.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα
και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο απ’ το μείγμα
και με την βοήθεια ενός άλλου σπρώχνουμε για να πέσει στην λαδόκολλα.
Μην σας τρομάζει το ακανόνιστο σχήμα τους,
με το ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα έρθουν στα ίσα τους!
Έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στις αντιστάσεις ,
όταν δούμε πως έχουν φουσκώσει και ροδοψηθεί ,
τότε είναι έτοιμα!
Για να φτιάξουμε τώρα την γέμιση με τον δυόσμο,
βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τα φιστίκια.
Κτυπάμε να γίνουν μια σφικτή κρέμα,
προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε ,
η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για την δεύτερη γέμιση,
κτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τον παστουρμά,
τον οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη προσθέτουμε και τον παστουρμά.
Γεμίζουμε τα “σου” αφού τα χαράξουμε με ένα μαχαίρι,
ώστε να χωράει το κουταλάκι με την γέμιση .
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ και οι δύο ,
έτσι τα μισά ήταν με δύοσμο
και τα υπόλοιπα με παστουρμά!
Σας εύχομαι να τα απολαύσετε!
Τα “Σου”.
Υδατάνθρακες: 24,8 / 100 γρ.
Λιπαρά: 21,7 / 100 γρ.
Δείτε το νέο βίντεο του Sofeto.gr !!!!
22 σχόλια
Ωραία αρμυρή ιδέα παίρνω αυτά με το δυόσμο!!
Καλό μήνα!
Καλό μήνα Ξανθή και καλή δύναμη!
Πρόκειται για μια αληθινή απόλαυση! Λουλούδι μου, συγχαρητήρια. Καλή αρχή Μάρτιο με αγάπη! Φιλιά και μια αγκαλιά! <3 <3 🙂
Με κάνεις πολύ χαρούμενη με τα λόγια σου, σ’ ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη!
Λαχταριστά και πεντανόστιμα φαίνονται, μ’ αρέσουν και οι δύο γεμίσεις!!
Καλό και όμορφο μήνα!!!
Γεια σου Έλενα μου!
Καλό μήνα σου εύχομαι!
Τι υπέροχη ιδέα!
Θα είναι πολύ όμορφα σε έναν μπουφέ!
Η γέμιση με το κατσικίσιο τυράκι με ενθουσίασε!
Πολλά φιλιά και καλό μήνα Σοφάκι!
Κι εμένα μου αρέσει πολύ το κατσικίσιο,
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια στα παιδάκια σου!
Καλό μήνα Σοφία μου!
Οι φωτογραφίες σου με έκαναν να μου τρέχουν τα σάλια!!!έτσι όπως σπάει το σουδάκι και σκάει μύτη από μέσα το τυρί….!!!!Αχ!Τέλεια ιδέα!
…Και η περιγραφή σου επίσης !!!
Καλό σου μήνα Γεωργία μου!
Υπέροχα και λαχταριστά τα σουδάκια σου Σοφία!!!
Καλό μήνα σου εύχομαι και καλό Σαββατοκύριακο!
Ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλό μήνα και καλές δημιουργίες!
καλα βρε κοριτσι μου εσυ, με εκπλησσεις καθε φορα!πολυ ωραιες γευσεις και υγιεινες για ακομα μα φορα!
Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου, πότε θα τις δοκιμάσεις;;;
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια στα όμορφα Τρίκαλα!!!
Ma che deliziosi,li assaggerei volentieri,brava.
ho qualche prroblema a visionare il tuo blog in Italiano e vorrei lasciarti i commenti in greco,visto che visualizzo i tuoi commenti in Italiano nel mio blog,mi indicheresti come fare se lo sai? Grazie
baci e buona Domenica.
Z&C
Grazie per la visita, spero di lithei il problema presto, tanti baci!
Από τη μια τα λευκά τυριά με τα μυρωδικά και τα φυστίκια Αιγίνης και από την άλλη η πικάντικη γέμιση με τον παστουρμά, πώς να διαλέξει κανείς…; Είναι υπέροχα και τα δύο! Σε βρίσκω πολύ ευρηματική για άλλη μια φορά, Σοφάκι!
Φιλάκια!
Γεια σου Αναστασία μου!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,
θα σου έλεγα να δοκιμάσεις κι απ’τα δύο , γιατί όντως είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις!
Φιλάκια πολλά !!!
ΜΜΜΜΜ!!!Τέλεια φαίνονται και φαντάζομαι ποσο γευστικά θα είναι …απο τα υλικά τους!!!μπράβο ξαδερφούλα!!!! Καλό μήνα!!!
προχθες βολτάραμε με την μικρη στη γειτονια και μαζεψαμε ανεμώνες και Μαη….σημερα ειχει τον γνωστο αερα…..
Με το καλό ναρθείτε!!!!
…θα τα πούμε σύντομα!!!
Υπέροχη ιδέα, μπράβο Σοφάκι μου!!!
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές και το τόσο
όμορφο blog σου, την καλημέρα μου σου στέλνω !