Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Ρεβιθάδα αλά sofeto!

Ρεβιθάδα αλά sofeto!

by sofia sofeto
1 σχόλιο
013
Σήμερα θα σας φτιάξω ένα πολύ αγαπημένο φαγητό.
Τα όσπρια είναι απ’τα λατρεμένα μου πιάτα
 και τα μαγειρεύω δύο φορές
την εβδομάδα, τουλάχιστον.
Ευτυχώς, αρέσουν πολύ και στην υπόλοιπη οικογένεια κι έτσι δεν έχουμε προβλήματα.
 Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω είναι
μια δική μου παραλλαγή της ρεβιθάδας ,
όπως την φτιάχνουν στις Κυκλάδες,
αλλά με λιγότερα λιπαρά και περισσότερη γεύση!
Υλικά:
• 500 γρ. ρεβίθια
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδου
• 200 γρ ώριμη ντομάτα
• 3 φύλα δάφνης
• 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη
• χυμό από 2 λεμόνια
• 1 ποτηράκι του κρασιού
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
 017
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό και ακολουθούμε την διαδικασία που περιγράφεται εδώ.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε
στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την ντομάτα κομμένη σε φέτες ,
τα φύλα δάφνης , το δεντρολίβανο ,
το κύμινο και το πιπέρι.
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο
να σκεπάσει τα υλικά μας.
Τα βράζουμε με κλειστό το καπάκι
σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα
ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ,
το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε
για 5 λεπτά ακόμα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο !
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!
Σημείωση: το χειμώνα τα μαγείρευα
στο τζάκι και ήταν τέλεια!!!
Με ένα χειροποίητο σπιτικό λουκάνικο,
ήταν εξαιρετικός μεζές!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

1 σχόλιο

Αρτεμις 04/06/2016 - 20:44

Φτιάχνω αυτή τη συνταγή με μόνη διαφορά το τελείωμα στο φούρνο.Αφου σχεδόν έχουν βράσει βάζω όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβύθια στο ταψί και λίγο από το ζουμί τουςκαι κόβω ροδελες τις φέτες ντομάτας και τα σκεπαζω.ειναι καταπληκτική συνταγή είτε στην κατσαρόλα είτε στο φούρνο

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More