7,5K
Σήμερα θα σας φτιάξω ένα πολύ αγαπημένο φαγητό.
Τα όσπρια είναι απ’τα λατρεμένα μου πιάτα
και τα μαγειρεύω δύο φορές
την εβδομάδα, τουλάχιστον.
Ευτυχώς, αρέσουν πολύ και στην υπόλοιπη οικογένεια κι έτσι δεν έχουμε προβλήματα.
Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω είναι
μια δική μου παραλλαγή της ρεβιθάδας ,
όπως την φτιάχνουν στις Κυκλάδες,
αλλά με λιγότερα λιπαρά και περισσότερη γεύση!
Υλικά:
• 500 γρ. ρεβίθια
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδου
• 200 γρ ώριμη ντομάτα
• 3 φύλα δάφνης
• 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη
• χυμό από 2 λεμόνια
• 1 ποτηράκι του κρασιού
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό και ακολουθούμε την διαδικασία που περιγράφεται εδώ.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε
στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την ντομάτα κομμένη σε φέτες ,
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την ντομάτα κομμένη σε φέτες ,
τα φύλα δάφνης , το δεντρολίβανο ,
το κύμινο και το πιπέρι.
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο
να σκεπάσει τα υλικά μας.
Τα βράζουμε με κλειστό το καπάκι
σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα
ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ,
το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε
για 5 λεπτά ακόμα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο !
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!
Το φαγητό μας είναι έτοιμο !
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!
Σημείωση: το χειμώνα τα μαγείρευα
στο τζάκι και ήταν τέλεια!!!
Με ένα χειροποίητο σπιτικό λουκάνικο,
ήταν εξαιρετικός μεζές!
1 σχόλιο
Φτιάχνω αυτή τη συνταγή με μόνη διαφορά το τελείωμα στο φούρνο.Αφου σχεδόν έχουν βράσει βάζω όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβύθια στο ταψί και λίγο από το ζουμί τουςκαι κόβω ροδελες τις φέτες ντομάτας και τα σκεπαζω.ειναι καταπληκτική συνταγή είτε στην κατσαρόλα είτε στο φούρνο