Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Μαρμελάδα κυδώνι , αρώνια σε χυμό από ρόδι , με στέβια!

Μαρμελάδα κυδώνι , αρώνια σε χυμό από ρόδι , με στέβια!

by sofia sofeto
0 σχόλιο

093

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Ξέρω πως αγαπάτε τα κυδώνια !

Τώρα που είναι η εποχή τους τα βρίσκουμε παντού!

Προσωπικά τα λατρεύω και τα χρησιμοποιώ σε γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Κάθε χρόνο θα φτιάξω το γλυκό του κουταλιού

και θα το απολαύσω στο γιαούρτι μου

ή θα το προσθέσω σε ένα γλυκό που θα φτιάξω για τις γιορτές.

Θα το βάλω στον φούρνο παρέα με κρασί και καρύδια.

Όταν θέλω δε , να απογειώσω τα φαγητά μου , θα βάλω μέσα στα ψητά μου ,

μερικές φέτες από κυδώνι που θα συμπληρώσουν με την δική τους μοναδική πινελιά το πιάτο μου.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τον τρόπο για να φτιάξετε μια ξεχωριστή μαρμελάδα.

Γεύση ήπια , ισορροπημένη , γλυκιά όσο πρέπει  και αρωματισμένη διακριτικά με αρμπαρόριζα φυσικά, το αγαπημένο άρωμα του κυδωνιού!

Το χρώμα δε, αυτής της μαρμελάδας είναι θεϊκό… Αν δείτε τις φωτογραφίες μου θα καταλάβετε τι εννοώ! Αλλά το πιο σημαντικό δεν σας το είπα…

Αυτή η μαρμελάδα έχει τόσο σημαντική διατροφική αξία που δεν την συναντά κάποιος εύκολα.

Το κυδώνι μου έχει για παρέα ,το ρόδι και την αρώνια!!! Ναι όπως το βλέπετε!!!

Ένα μοναδικό συνδυασμό , γεύσεων , διατροφικής αξίας και μόνο με τις θερμίδες των φρούτων!!! Σκέπτεστε τίποτα καλύτερο;

Υλικά για 600 γρ. περίπου μαρμελάδα :

•1 μικρό κυδώνι , καθαρισμένο (150 γρ. περίπου)

•300 γρ. φυσικό χυμό ροδιού

•200 γρ. φρέσκια αρώνια

•½ κ.γ αγάρ αγάρ σε σκόνη

•1 κ.γ υγρή στέβια, με αναλογία με την ζάχαρη: 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη

•2 φύλλα αρμπαρόριζας.

Υδατάνθρακες : 34 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 0

Για να φτιάξουμε αυτή την μαρμελάδα δεν θα κουραστούμε ιδιαίτερα! Η μόνη μας δουλειά είναι να καθαρίσουμε τα ρόδια και να τα βάλουμε στον αποχυμωτή.

Αν δεν έχουμε αποχυμωτή , μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση και να τα στύψουμε όπως στύβουμε τα πορτοκάλια στον στίφτη  μας.

Στην συνέχεια καθαρίζουμε το κυδώνι από την εξωτερική του φλούδα και το κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε τα κουκούτσια του και το κεντρικό σκληρό του σημείο, έπειτα το κόβουμε σε λεπτές φέτες και μετά σε μικρά κομματάκια, όπως όταν κάνουμε το γλυκό του κουταλιού.

Ουσιαστικά αυτό που θα φτιάξουμε θα είναι γλυκό του κουταλιού που μετά θα το κάνουμε μαρμελάδα. Έχουμε πλύνει καλά και την αρώνια και την έχουμε καθαρίσει από τυχόν κοτσανάκια. Ρίχνουμε λοιπόν τα υλικά όλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε στην φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία .

Μόλις πάρει βράση θα ανακατέψουμε καλά για να λιώσει το αγάρ αγάρ. Θα τα βράσουμε τώρα πια σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι. Σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμα , δεν βράζουμε παραπάνω, προσπαθούμε να βράζουμε όσο γίνεται λιγότερο.

Αν θέλουμε μπορούμε να φυλάξουμε λίγο από αυτό το γλυκό σε ένα αποστειρωμένο βάζο και να το καταναλώσουμε σε αυτή την μορφή.

Διαφορετικά θα αφαιρέσουμε από μέσα τα φύλλα της αρμπαρόριζας και με ένα ραβδομπλέντερ θα χτυπήσουμε το μείγμα μας μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως .

Αν το βλέπετε λίγο αραιό μην το φοβηθείτε. Μόλις κρυώσει το αγάρ αγάρ θα το πήξει και θα είναι όπως στις φωτογραφίες μου.

Βάζουμε την μαρμελάδα μας μέσα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας και εφόσον  ανοιχτεί, την καταναλώνουμε μέσα σε λίγες μέρες γιατί δεν περιέχει ζάχαρη ούτε άλλο είδος συντηρητικού, οπότε δεν διατηρείτε για πολύ καιρό. Αν δεν ανοίξουμε το βαζάκι, μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο έως 4 μήνες.

143

Λοιπόν τώρα θα σας πω για αυτή την φρυγανιά που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αυτό είναι το αγαπημένο μου πρωινό !!! Τι είναι αυτό λοιπόν… 

Βασικά να δηλώσω ότι πάντα θα φάω πρωινό, το θεωρώ το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Έτσι για να μην το βαριέμαι τρώγοντας κάθε μέρα τα ίδια, φτιάχνω τις δικές μου πατέντες και μια από αυτές σας παρουσιάζω εδώ! 

Παίρνω μια φρυγανιά ολικής αλέσεως και την χρησιμοποιώ σαν βάση στο αυτοσχέδιο cheesecake μου. Σε λίγο τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά , περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού, βάζω λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για να του δώσω επιπλέον γεύση, προσθέτω και 4 σταγόνες υγρή στέβια και ανακατεύω καλά! Αυτό ήταν!

Το βάζω πάνω στην φρυγανιά μου που περιμένει υπομονετικά και από πάνω του προσθέτω 2 κουταλάκια από την θεϊκή μου μαρμελάδα…

Δεν σας λέω τίποτα άλλο….όνειρο!!! Δύσκολο να φάει κάποιος μόνο μία …

Σας φιλώ!!!

Σοφία.

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

109

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!