11,5K
Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που γνωρίζω ,
οι οποίοι δεν συμπαθούν την σοκολάτα…
Εάν δεν ανήκετε σ’ αυτούς ,
η συνταγή που ακολουθεί θα σας δώσει
την ευκαιρία να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας γλύκισμα με λιγότερες τύψεις !
Ο λόγος ;
Μα φυσικά τα λιπαρά που περιέχει,
τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλημα
για τον οργανισμό μας!
Υλικά:
•160 γρ. ώριμο αβοκάντο
•1 κουταλάκι του γλυκού υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη:
4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
•25 γρ.κακάο σε σκόνη
•1/4 κ.γ φυσική βανίλια σε σκόνη
•50 γρ. φουντούκια
•30 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
ή γάλα εβαπορέ ελαφρύ
•1 κ.σ κονιάκ ή ούζο
( το παραλείπετε αν θα φάνε παιδιά )
•1/2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η παρασκευή του είναι πανεύκολη.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε
όλα τα υλικά στο μπλέντερ
και να τα κτυπήσετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μετά μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς γευστικούς συνδυασμούς
σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο
και τα υλικά που διαθέτετε.
Για παράδειγμα έβαλα μέσα σ’ ένα ποτηράκι
κομμένα σε μικρά κομμάτια,
πήρα λίγο απ’ το Αχλάδι ,γλυκό του κουταλιού,χωρίς ζάχαρη.
έβαλα από πάνω λίγο σιροπάκι,
φυσικά πρόσθεσα την μους και… έτοιμο!
Καλή επιτυχία!!!
2 σχόλια
Πωπω , τι μας κάνεις Σοφία!!
Μας τρέχουν τα σάλια!
Γιάμμυ γιάμμυ!!
ωραιοτατο ! το συνοδευσα με κομμένες φράουλες!!