Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Βάφλες χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, με φράουλες και σοκολάτα.

Βάφλες χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, με φράουλες και σοκολάτα.

by sofia sofeto
4 σχόλια
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

Λίγο καιρό πριν την καραντίνα,
είχα βγει με την κόρη μου σε ένα καφέ.

Ήθελε να παραγγείλει βάφλα με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας. Ήρθε λοιπόν το γλυκό της και με προέτρεψε να δοκιμάσω! Να την ” βοηθήσω ” λίγο γιατί της είχε φανεί πολύ μεγάλη η μερίδα.

Μην τα πολυλογώ, έφαγα το 1/4 απ’την σκέτη βάφλα με σιρόπι σοκολάτας, χωρίς παγωτό.
Έκανα την δόση της ινσουλίνης μου
στο περίπου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι περιέχει αυτό που τρως έξω και φυσικά κανείς απ’το κατάστημα δεν θα γνώριζε να μου απαντήσει…

Το ζάχαρο μου όπως το περίμενα πήγε σχετικά σύντομα στα ύψη…
Κι έτσι γρήγορα έπεσε από τις διορθώσεις που έκανα με την ινσουλίνη ( φοράω αντλία ).
Από εκείνη την μέρα είπα στον εαυτό μου, πως δεν θα ξαναφάω τέτοιο πράγμα!

Έχω ωραιότατες συνταγές για βάφλες ολικής χωρίς ζάχαρη,
αλλά και βάφλες με ζάχαρη καρύδας, με βρώμη και ζέα.
Όταν όμως προέκυψε και η κοιλιοκάκη, ήταν η αφορμή για να φτιάξω τις νέες μου βάφλες Sugar free αλλά και Gluten free !!!

Δικές σας!!!

Υλικά:

Βάφλες:

• 4 φρέσκα αυγά

• 50 γρ στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:1

• 100 γρ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

• 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

• 1/5 κ.γ φυσική βανίλια σε σκόνη

• 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού (βιολογικό και ακέρωτο).

• 35 γρ αλεύρι καρύδας

• 20 γρ αλεύρι Teff * ή αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις.

• 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη. 

* Το Τeff (πόα η αβησσυνιακή) είναι ένα αρχαίο σιτάρι με μεγάλη διατροφική αξία. Το teff είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ανόργανα άλατα και βιταμίνες. Παρέχει αργή, αλλά μακρόχρονη ενέργεια, ενώ δεν ανεβάζει τον γλυκαιμικό δείκτη. Δεν περιέχει γλουτένη. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Διατροφική ανάλυση για τις βάφλες ανά 100 γρ:

Γλάσο σοκολάτας:

• 80 γρ κουβερτούρα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

• 45 γρ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Το γλυκό του κουταλιού φράουλα θα το δείτε εδώ.

Ρίχνουμε πρώτα τα αυγά και την στέβια μέσα στο μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά που σας τα δίνω στην συνταγή εκτός από τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ .
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν
και να έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα παχύρευστο μείγμα .
Τώρα προσθέτουμε τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένα.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και ενώνουμε τα υλικά.

Το μείγμα μας είναι πλέον ένας παχύρευστος χυλός .
Θέτουμε σε λειτουργία την βαφλιέρα σύμφωνα με τις οδηγίες  του κατασκευαστή.

Για να ψηθούν σωστά οι βάφλες θα πρέπει να προθερμάνουμε σε θερμοκρασία λίγο λιγότερο από την μέση του θερμοστάτη της βαφλιέρας .
Έτσι θα ψηθούν εσωτερικά και εξωτερικά όπως πρέπει.
Τις δικές μου τις ψήνω γύρω στα 10 – 13 λεπτά την κάθε βάφλα.
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην ιδρώσουν από κάτω .

Το γλάσο σοκολάτας φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα!
Μέσα σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και το γάλα αμυγδάλου μαζί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές και λείο γλάσο!

✓ Μπορούμε να βάλουμε τις βάφλες
την μία πάνω στην άλλη και ανάμεσα τους να γεμίσουμε με γλυκό του κουταλιού φράουλα και γλάσο σοκολάτας.
Πιστέψτε με οι γεύσεις ταιριάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους.

✓ Αν θέλετε βέβαια, μπορείτε να τις απολαύσετε με τα αγαπημένα σας παγωτά.

✓ Δείτε ιδέες για πεντανόστιμα και υγιεινά παγωτά μου.

✓ Επίσης σιρόπι από γλυκά του κουταλιού αλλά και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη.

Με όποιον τρόπο κι αν τις συνδυάσετε, σας εύχομαι να τις ευχαριστηθείτε !!!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε,
σας φιλώ γλυκά!
Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

4 σχόλια

Ελενη 14/06/2020 - 01:53

Καλησπέρα!! Πραγματικά περίμενα τόσο καιρό την επόμενη συνταγή. Ήξερα ότι θα χρησιμοποιούσες κάποιο διαφορετικό υλικό και όχι πχ αλεύρι αμυγδάλου ή χωρίς γλουτένη που συνήθως βλεπουμε σε τέτοιες συνταγές. Το τεφ το ξέρω, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Είναι βασικό σιτηρό στην Αφρική κυρίως Αιθιοπία. Η συνταγή εννοείται ότι θα δοκιμαστεί. Είναι πολύ ελκυστική!! Τα φιλιά μου ❤️❤️

Reply
sofia sofeto 14/06/2020 - 11:04

Καλημέρα Ελένη μου!!! Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ❤️ περιμένω εντυπώσεις σου!!!

Reply
katerini chalkia 21/12/2020 - 18:39

Μπορώ να βάλω κορίτσι μου 1:2 Στεβια κ αν ναι πόσο?

Reply
sofia sofeto 22/12/2020 - 17:13

Φυσικά και μπορείς! Ακριβώς την μισή ποσότητα από αυτή που γράφω. 25 γρ δηλαδή.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!