Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Αρνάκι γιουβέτσι ελαφρύ.

Αρνάκι γιουβέτσι ελαφρύ.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
Το αρνάκι και το κατσικάκι είναι απαγορευμένα
για ανθρώπους με προβλήματα υγείας
λόγω των πολλών λιπαρών που περιέχουν.
Σκέφτηκα πως με τον σωστό τρόπο μαγειρέματος,
αλλά και με την κατάλληλη προετοιμασία,
 που και που, μπορεί κάποιος να τα φάει
και να τα ευχαριστηθεί!
Υλικά :
• 1 κιλό αρνί ή κατσίκι από μπούτι
• 500 γρ. ζυμαρικό κριθαράκι ολικής αλέσεως
ή χωρίς γλουτένη ( για κοιλιοκάκη ).
• ζωμός από το βρασμένο αρνάκι
• 2 ποτήρια χυμό ντομάτας, φρέσκο ή κονσέρβα
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδου
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ σκόνη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη
• αλάτι και πιπέρι
• 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
• 4 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
**Δείτε πως υπολογίζουμε σωστά τους υδατάνθρακες των ζυμαρικών εδώ!
Καθαρίζουμε καλά το κρέας μας ,
 αφαιρούμε όσα περισσότερα λιπαρά μπορούμε ,
 το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό για να βράσει .
Όταν έχει βράσει , το αποσύρουμε απ’ την φωτιά
και αφαιρούμε το κρέας.
 Το βάζουμε σένα άλλο μπολ
και το αφήνουμε να κρυώσει .
Το ίδιο κάνουμε και με τον ζωμό του .
Όταν είναι κρύα πια , τα βάζουμε στο ψυγείο .
Καλό θα ήταν αυτή η διαδικασία να γίνει
από την προηγούμενη μέρα.
Το επόμενο πρωί , βγάζουμε απ το ψυγείο
το μπολ με τον ζωμό
 και βλέπουμε πως  όλο του το λίπος έχει ανέβει
και έχει παγώσει την επιφάνεια .
Σουρώνουμε τον ζωμό και πετάμε το λίπος που έμεινε στο σουρωτήρι .
Βάζουμε το κρέας μας σ΄ένα ταψί
και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας,
 εκτός απ΄το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ζυμαρικό .
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε το ταψί μας μέσα και ψήνουμε στον αέρα .
Το κρέας μας είναι ήδη βρασμένο ,
αυτό που θέλουμε είναι να ροδίσει
και να βράσουν τα υλικά μας.
Όταν δούμε πως τα υγρά του έχουν μειωθεί ,
 προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό
και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση,
 σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε
μέσα το φαγητό μας.
Το κριθαράκι θα απορροφήσει τα υγρά
και θα παστελώσει .
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε
και να απολαύσουμε !

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!