
Το αρνάκι είναι απαγορευμένο για ανθρώπους με προβλήματα χοληστερίνης ,
σκέφτηκα πως με τον σωστό τρόπο μαγειρέματος,
αλλά και με την κατάλληλη προετοιμασία ,
που και που , μπορεί κάποιος να το φάει και να το ευχαριστηθεί ,
η γεύση του είναι καταπληκτική!
Υλικά :
1 κιλό αρνί από μπούτι
500 γρ. ζυμαρικό κριθαράκι
ζωμός από το βρασμένο αρνάκι
ζωμός από το βρασμένο αρνάκι
2 ποτήρια χυμό ντομάτας, φρέσκο ή κονσέρβα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη
αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε καλά το κρέας μας ,
αφαιρούμε όσα περισσότερα λιπαρά μπορούμε ,
το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει .
Όταν έχει βράσει , το αποσύρουμε απ’ την φωτιά και αφαιρούμε το κρέας ,
το βάζουμε σένα άλλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει .
Το ίδιο κάνουμε και με τον ζωμό του .
Όταν είναι κρύα πια , τα βάζουμε στο ψυγείο .
Καλό θα ήταν αυτή η διαδικασία να γίνει από την προηγούμενη μέρα.
Το επόμενο πρωί , βγάζουμε απ το ψυγείο το μπολ με τον ζωμό
και βλέπουμε πως όλο του το λίπος έχει ανέβει και έχει παγώσει την επιφάνεια .
Σουρώνουμε τον ζωμό και πετάμε το λίπος που έμεινε στο σουρωτήρι .
Βάζουμε το κρέας μας σ΄ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας ,
εκτός απ΄το ελαιόλαδο,το αλάτι και το ζυμαρικό .
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου ,
βάζουμε το ταψί μας μέσα και ψήνουμε στον αέρα .
Το κρέας μας είναι ήδη βρασμένο ,
αυτό που θέλουμε είναι να ροδίσει και να βράσουν τα υλικά μας.
Όταν δούμε πως τα υγρά του έχουν μειωθεί ,
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση ,
σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό μας.
Το κριθαράκι θα απορροφήσει τα υγρά και θα παστελώσει .
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να απολαύσουμε !