32,2K
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).
Τώρα που τα κεράσια είναι στην εποχή τους ,
ευκαιρία να φτιάξουμε ένα παγωτάκι!
Νόστιμο και λαχταριστό ,
μα πάντα υγιεινό!
Υλικά :
500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
200 ml φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας (κοφτές ) στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
(αναλογία με την ζάχαρη 1:2)
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ :
Διαδικασία :
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα κεράσια
και τα κάνουμε πουρέ,
προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα,
χτυπάμε πάλι.
Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας την στέβια
και χτυπάμε ξανά.
Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ), ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι, αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Καλή μας όρεξη !!!
6 σχόλια
Θα το φτιάξω με κεφίρ! Κι ο Θεός βοηθός 🙂
Είμαι σίγουρη πως θα γίνει υπέροχο!!!
Καλή σου απόλαυση και περιμένω τα νέα σου και την συνταγή φυσικά!!!
φανταστικό μπλογκ!!καλώς σε βρήκα!!
με γλυκο βυσσινο το εκανα..!! σαν παγωτο αμαρενα βγηκε!! φοβερο…!
Υ.Γ τα βυσσινα τα εβαλα προς το τελος στην παγωτομηχανη και οχι απο την αρχη για να ειναι ολοκληρα!
Πολύ ωραίες συνταγές! Ανυπομονώ να τις δοκιμάσω!
Ευχαριστώ πολύ ❤️ καλή επιτυχία!!!