
Μια δροσερή απόλαυση για το καλοκαιράκι !
Υλικά :
750 ml νερό
1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης
1 αστεροειδή γλυκάνισο
4-6 καρφάκια γαρύφαλλου
2 κουκούτσια καρδάμωμου ανοιγμένα
λίγο σαφράν (κρόκο Κοζάνης ) σε σκόνη
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
2,5 κουταλιές της σούπας κοφτές
στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
( Αναλογία με την ζάχαρη 1:2 ).
Μέσα σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα υλικά μας ,
εκτός του χυμού λεμονιού και της στέβιας ,
μόλις πάρει βράση τα κατεβάζουμε απ΄την φωτιά
και αφήνουμε για 10 λεπτά .
Σουρώνουμε και προσθέτουμε την στέβια,
ανακατεύουμε καλά
και το βάζουμε σ’ενα γυάλινο μπουκάλι.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού σουρωμένο
και το βάζουμε στο ψυγείο .
Ανακινούμε καλά πριν σερβίρουμε .
Προσθέτουμε παγάκια στα ποτήρια μας και απολαμβάνουμε!!!
Στην υγειά σας!!!
1 σχόλιο
Τελεια η λεμοναδα!! Αλλα μηπως ειναι καπως “αδυνατη” μ ενα λεμονι μονο;;