12,7K
Μια δροσερή απόλαυση για το καλοκαιράκι !
Υλικά :
• 1000 ml νερό
• 1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης
• 1 αστεροειδή γλυκάνισο
• 4-6 καρφάκια γαρύφαλλου
•2 κουκούτσια καρδάμωμου (κακουλέ) ανοιγμένα
• λίγο σαφράν (κρόκο Κοζάνης ) σε σκόνη
• 70 γρ. χυμό λεμονιού (βιολογικό)
• 2,5 κ.σ κοφτές στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
( Αναλογία με την ζάχαρη 1:2 )
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Μέσα σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό
με τα υλικά μας,
εκτός του χυμού λεμονιού και της στέβια.
Μόλις πάρει βράση τα κατεβάζουμε
απ΄την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε την στέβια.
Ανακατεύουμε καλά
και βάζουμε σ’ένα γυάλινο μπουκάλι.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε
τον χυμό λεμονιού σουρωμένο.
Το βάζουμε στο ψυγείο .
Ανακινούμε καλά πριν σερβίρουμε.
Προσθέτουμε παγάκια στα ποτήρια μας
και απολαμβάνουμε!!!
Στην υγειά σας!!!
1 σχόλιο
Τελεια η λεμοναδα!! Αλλα μηπως ειναι καπως “αδυνατη” μ ενα λεμονι μονο;;