Home ΠΑΓΩΤΑ Παγωτό γιαούρτι με βανίλια και στρώσεις σοκολάτας,(χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά).

Παγωτό γιαούρτι με βανίλια και στρώσεις σοκολάτας,(χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά).

by sofia sofeto
8 Σχόλια
παγωτό βανίλια γιαούρτι2
Αυτό το παγωτό είναι τόσο εύκολο ,
που κάνει πιο γρήγορα να το φτιάξει κάποιος ,
  απ’ το να πάει στο περίπτερο για να αγοράσει ένα έτοιμο…
Υλικά :
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
200 γρ. φρέσκο γάλα 2 % λιπαρά
λίγη φυσική βανίλια
7  κουταλιές της σούπας στέβια με ερυθριτόλη
σε αναλογία με την ζάχαρη 1:2
ή
3/4 του φλιτζανιού αγαύη ή μέλι
100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το γάλα , την βανίλια και την στέβια ή το μέλι , ή την αγαύη και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ), ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,

αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει , το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι, αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Παράλληλα ,  έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Όταν το μείγμα έχει παγώσει αρκετά , το βάζουμε σε άλλο μπολ ως εξής ,
μια στρώση παγωτού μια στρώση λιωμένη σοκολάτα , μέχρι να το βάλουμε όλο.
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξή , αλλά δεν θα μείνει για πολύ εκεί…
Είναι τόσο νόστιμο και τόσο ελαφρύ που δεν κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!
παγωτό βανίλια γιαούρτι 1

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 Σχόλια

pappadis 11/07/2012 - 15:51

Ξέρει κανείς μια απλή συνταγή για να φτιάξω μαύρη σοκολάτα υγείας στο σπίτι μόνο με πικρή σκόνη κακάο και ΣΤΕΒΙΑ αντί για ζάχαρη.
Πολύ μιλάνε για να χρησιμοποιήσω βούτυρο κακάο σαν πικτυκό, αλλά που το βρίσκω αφού δεν υπάρχει στα Σουπερ Μαρκετ. Όλες οι κοβερτούρες που βρήκα έχουν ήδη ζάχαρη και όχι Στέβια

Reply
ΣΟΦΙΑ 12/07/2012 - 10:17

Μπορεις να φτιάξεις αυτό Χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.Το λάδι καρύδας ή το βούτυρο κακάο θα το βρεις σε καταστήματα βιολογικών προιόντων ή στο pharmacy4u.gr σε πολύ καλή τιμή.
Δοκιμασε το και πες μου,καλή επιτυχία.

Reply
ΣΟΦΙΑ 12/07/2012 - 10:20

Η συνταγή βρίσκεται στην συνταγές Μαίου. http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_8666.html

Reply
ΣΟΦΙΑ 12/07/2012 - 10:24

Μπορεί να σ’ενδιαφέρει και αυτό :
http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/2012/04/blog-post_21.html

Reply
rata 05/08/2012 - 15:11

Πολυ καλο εγινε. Εβαλα 2 κουταλιες μικρες στεβια αλλα παρατηρω οτι αφηνει μια πικρη στο τελος γευση. Πρεπει να βρουμε κανα κολπο να απαλυνουμε την εντονη γευση της

Reply
ΣΟΦΙΑ 05/08/2012 - 23:29

rata ,Χαίρομαι που σου άρεσε το παγωτό!
Ποια στέβια χρησιμοποιείς; Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις μια συγκεκριμένη δοσολογία για όλες τις μάρκες, παίζει ρόλο πόσο % περιέκτικότητα σε στέβια έχει το προιόν…
Εγώ χρησιμοποιώ την stevita που είναι 95% σε στέβια και έχει εριθρυτόλη μαζί, έχω χρησιμοποιήσει και 98% και ήταν πολύ δυνατή , έπρεπε να βάζεις ελάχιστη στην συνταγή.
Νομίζω πως ο καθένας μας πρέπει να χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη μάρκα που θα την “μάθει” και θα μπορεί να προσαρμόζει την δοσολογία.
Η αλήθεια είναι πως και η περιέκτικότητα π.χ 95% μπορεί σε μια εταιρία να έχει διαφορετική γλύκα απ’ ότι σε μια άλλη…
Παντως επειδή έχω δοκιμάσει αρκετές μάρκες , αν με ρωτούσε κάποιος ποια θα επέλεγα απ’ όλες αυτές θα έλεγα την stevita, νομίζω ότι είναι η καλύτερη!

Reply
ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΟΣ 19/01/2013 - 12:24

Αγαπητή κ. Σοφία, σε χαιρετώ. Θέλω να σε ενημερώσω για μια νέα στέβια που κυκλοφορεί σε υγρό(είμαι συνεργάτης). Είναι γνήσια στέβια Παραγουάης χωρίς οποιαδήποτε χημική επεξεργασία. 4 σταγ. = 1 κουταλάκι γλ. ζάχαρη.
Δες : http://www.facebook.com/groups/142134942609898/
Είναι η πιο εύγυστη από όλες της αγοράς, χωρις μεταλική επίγευση.
το τηλ. μου, 6974359359. Μανόλης Καλλέργης

Reply
Ανώνυμος 09/06/2017 - 18:05

καλησπερα Σοφια
μολις εφτιαξα αυτο το παγωτο με παγωτομηχανη
Εριξα την σοκολατα λιωμενη οπως το λες αλλα μολις επεσε πανω στο παγωτο εσφιξε αμεσως
Υποψιαζομαι οτι εφταιγε πως την εριξα ζεστη μεσα στο παγωτο και ισως αυτο εφταιξε
εσυ τι λες?
Ευχαριστω!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More