16,8K

Αυτό το παγωτό είναι τόσο εύκολο,
που κάνει πιο γρήγορα να το φτιάξει κάποιος
απ’ το να πάει στο περίπτερο
για να αγοράσει ένα έτοιμο…
Υλικά για 970 γρ παγωτό :
• 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
• 200 γρ. φρέσκο γάλα 2 % λιπαρά
• λίγη φυσική βανίλια
• 70 γρ στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη
σε αναλογία με την ζάχαρη 1:2
•100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα,
την βανίλια και την στέβια.
Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ), ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ), ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν όχι , τότε αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ
με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει,
βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη
για να διαλυθούν οι πάγοι.
Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Παράλληλα έχουμε λιώσει
σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Όταν το μείγμα έχει παγώσει αρκετά,
Όταν το μείγμα έχει παγώσει αρκετά,
το βάζουμε σε άλλο μπολ ως εξής,
μια στρώση παγωτού
μια στρώση παγωτού
μια στρώση λιωμένη σοκολάτα.
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη…
Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη…
Αλλά πιστέψτε με, δεν θα μείνει για πολύ εκεί…
Είναι τόσο νόστιμο και ελαφρύ
Είναι τόσο νόστιμο και ελαφρύ
που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!

8 σχόλια
Ξέρει κανείς μια απλή συνταγή για να φτιάξω μαύρη σοκολάτα υγείας στο σπίτι μόνο με πικρή σκόνη κακάο και ΣΤΕΒΙΑ αντί για ζάχαρη.
Πολύ μιλάνε για να χρησιμοποιήσω βούτυρο κακάο σαν πικτυκό, αλλά που το βρίσκω αφού δεν υπάρχει στα Σουπερ Μαρκετ. Όλες οι κοβερτούρες που βρήκα έχουν ήδη ζάχαρη και όχι Στέβια
Μπορεις να φτιάξεις αυτό Χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.Το λάδι καρύδας ή το βούτυρο κακάο θα το βρεις σε καταστήματα βιολογικών προιόντων ή στο pharmacy4u.gr σε πολύ καλή τιμή.
Δοκιμασε το και πες μου,καλή επιτυχία.
Η συνταγή βρίσκεται στην συνταγές Μαίου. http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_8666.html
Μπορεί να σ’ενδιαφέρει και αυτό :
http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/2012/04/blog-post_21.html
Πολυ καλο εγινε. Εβαλα 2 κουταλιες μικρες στεβια αλλα παρατηρω οτι αφηνει μια πικρη στο τελος γευση. Πρεπει να βρουμε κανα κολπο να απαλυνουμε την εντονη γευση της
rata ,Χαίρομαι που σου άρεσε το παγωτό!
Ποια στέβια χρησιμοποιείς; Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις μια συγκεκριμένη δοσολογία για όλες τις μάρκες, παίζει ρόλο πόσο % περιέκτικότητα σε στέβια έχει το προιόν…
Εγώ χρησιμοποιώ την stevita που είναι 95% σε στέβια και έχει εριθρυτόλη μαζί, έχω χρησιμοποιήσει και 98% και ήταν πολύ δυνατή , έπρεπε να βάζεις ελάχιστη στην συνταγή.
Νομίζω πως ο καθένας μας πρέπει να χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη μάρκα που θα την “μάθει” και θα μπορεί να προσαρμόζει την δοσολογία.
Η αλήθεια είναι πως και η περιέκτικότητα π.χ 95% μπορεί σε μια εταιρία να έχει διαφορετική γλύκα απ’ ότι σε μια άλλη…
Παντως επειδή έχω δοκιμάσει αρκετές μάρκες , αν με ρωτούσε κάποιος ποια θα επέλεγα απ’ όλες αυτές θα έλεγα την stevita, νομίζω ότι είναι η καλύτερη!
Αγαπητή κ. Σοφία, σε χαιρετώ. Θέλω να σε ενημερώσω για μια νέα στέβια που κυκλοφορεί σε υγρό(είμαι συνεργάτης). Είναι γνήσια στέβια Παραγουάης χωρίς οποιαδήποτε χημική επεξεργασία. 4 σταγ. = 1 κουταλάκι γλ. ζάχαρη.
Δες : http://www.facebook.com/groups/142134942609898/
Είναι η πιο εύγυστη από όλες της αγοράς, χωρις μεταλική επίγευση.
το τηλ. μου, 6974359359. Μανόλης Καλλέργης
καλησπερα Σοφια
μολις εφτιαξα αυτο το παγωτο με παγωτομηχανη
Εριξα την σοκολατα λιωμενη οπως το λες αλλα μολις επεσε πανω στο παγωτο εσφιξε αμεσως
Υποψιαζομαι οτι εφταιγε πως την εριξα ζεστη μεσα στο παγωτο και ισως αυτο εφταιξε
εσυ τι λες?
Ευχαριστω!