12,K
Η φράουλα είναι το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης ,
δύσκολα μπορεί ν’ αντισταθεί κάποιος στο μεθυστικό άρωμα της…
Υλικά :
800 γρ. φράουλες
250 γρ/ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας στέβια με εριθρυτόλη
(αναλογία με την ζάχαρη 1:2)
70 γρ. ανθόνερο
χυμό από ένα λεμόνι.
Διατροφική αξία στον παρακάτω πίνακα :
Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις κάνουμε πουρέ.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με τα υπόλοιπα υλικά μας και μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή .
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε !!!
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε !!!