Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Γλυκόξινα δαμάσκηνα χωρίς ζάχαρη με τηγανίτες αλά SOFETO!!

Γλυκόξινα δαμάσκηνα χωρίς ζάχαρη με τηγανίτες αλά SOFETO!!

by sofia sofeto
0 σχόλιο

014

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Ξέρω , θα μου πείτε πως το καλοκαίρι δεν είναι εποχή

για να κλειστούμε με τις ώρες στην κουζίνα …

Συμφωνώ μαζί σας!

 

Όμως , όντας δημιουργικό ον , δεν αντέχω να μην επισκεφτώ την κουζίνα μου,

μια φορά τουλάχιστον την ημέρα …

Της αφιερώνω πλέον όσο χρόνο μπορώ ,

από τον πολύ περιορισμένο που διαθέτω.

Οι υποχρεώσεις μου με το μωρό , είναι κατά πολύ αυξημένες …

Τουτέστιν… φτιάχνω εύκολες , γρήγορες

και προπάντων υγιεινές και νόστιμες συνταγές!

Όσες από αυτές προλαβαίνω θα σας τις ανεβάζω!

 

Σήμερα σας έχω ένα αγαπημένο φρούτο να πρωταγωνιστεί στην ανάρτηση μου!

Τα δαμάσκηνα , φρέσκα και νοστιμότατα , είναι πια στην εποχή τους .

Τα βρίσκετε παντού και είναι η ώρα να τα δοκιμάσετε σε μια ξεχωριστή τους εκδοχή.

 

Τα έφτιαξα γλυκό του κουταλιού , ένα γλυκόξινο και μυρωδάτο γλύκισμα.

Φυσικά χωρίς ζάχαρη και πολύ βράσιμο!!!

 

Αυτή η συνταγή μου με έχει ενθουσιάσει

γιατί ποτέ δεν φανταζόμουν

ότι θα μπορούσα να απολαύσω το αγαπημένο μου φρούτο με αυτόν τον τρόπο

και μάλιστα πάνω στις αγαπημένες τηγανίτες της οικογένειας μου!

 

Δείτε την συνταγή λοιπόν και όταν τα δοκιμάσετε τα ξαναλέμε!!!

043

 

Υλικά :

 

Δαμάσκηνα.

 

450 γρ. δαμάσκηνα φρέσκα ή κατεψυγμένα χωρίς κουκούτσια

½ ποτήρι του κρασιού ημίγλυκο κρασί

55 γρ. κρυσταλλική στέβια σε αναλόγια με την ζάχαρη 1:2

1 μικρό ξυλάκι κανέλας

3 καρφάκια γαρύφαλλου

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο

1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ.

 

Διατροφική ανάλυση του γλυκού δαμάσκηνο

ανά 100 γρ :

Την συνταγή μου για τις τηγανίτες (pancakes) , θα την βρείτε εδώ.

 

025

 

Η μέθοδος για να τα φτιάξουμε είναι πολύ εύκολη!!!

Αφού πλύνουμε καλά και αφήσουμε να στραγγίσουν τα δαμάσκηνα μας,

τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος

και τους αφαιρούμε με προσοχή τα κουκούτσια τους.

Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα ,

προσέχοντας να ακουμπά στην κατσαρόλα η μεριά τους

που κόψαμε και βγάλαμε τα κουκούτσια.

 

Προσθέτουμε το κρασί , την στέβια ,τα μπαχαρικά μας ,

το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί και το αγάρ αγάρ.

Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία

και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ξύδι μπαλσάμικο.

Υπολογίζουμε να βράσουν από αυτή την πλευρά 5 λεπτά.

Στην συνέχεια τα γυρίζουμε από την πλευρά που έχουν την φλούδα τους

και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε μέσα σε αποστειρωμένο βάζο.

Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά μόνο το σιρόπι.

Το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο βάζο που βάλαμε τα δαμάσκηνα.

Αυτό ήταν!

Κλείνουμε το καπάκι και γυρίζουμε το βάζο ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς.

Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

Έτσι θα έχουμε ανά πάσα στιγμή έτοιμο ένα εξαιρετικό γλύκισμα

που θα μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο

ή μαζί με τις υπέροχες τηγανίτες που σας προτείνω…

Το φαντάζεστε μαζί με το γιαουρτάκι σας ; Τέλειο ε;

Η επιλογή είναι δική σας!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

046

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More