Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Τηγανίτες ( pancakes ) με φράουλες , χωρίς ζάχαρη!

Τηγανίτες ( pancakes ) με φράουλες , χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
42 σχόλια
τηγανίτες με φραουλες 1
Καλησπέρα φίλοι μου!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω
μια υπέροχη ιδέα πρωινού.
Μια ελαφριά συνταγή για να ξεκινάει η μέρα μας,
χορταστικά , γευστικά και προπάντων υγιεινά!
Τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερα τους,
είναι πολύ καλή η ευκαιρία να τις απολαύσουμε
όσο το δυνατόν καλύτερα.
Τα παιδιά λατρεύουν τις τηγανίτες
αλλά και τις φράουλες,
έτσι έφτιαξα μερικές για να τις απολαύσω μαζί με το μικρό αλλά το μεγάλο ζουζούνι μου!

Υλικά:

Για τις τηγανίτες:

• 60 γρ. αλεύρι ζέας
• 30 γρ. αλεύρι βρώμης
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 25 σταγόνες υγρή στέβια
αναλογία 4 σταγ.= 1 κ.γ ζάχαρη
• 120 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
• 1 αυγό
• 30 γρ. φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
• 2 κουταλιές της σούπας (23 γρ.) ταχίνι
• εσάνς πορτοκάλι
ή 
 • εσάνς βανίλιας
• ελαιόλαδο για το ψήσιμο.
Διατροφική ανάλυση ( τηγανίτες ) ανά 100 γρ :
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια
με το μπέικιν πάουντερ.
Σε μια άλλη λεκανίτσα κτυπάμε το αυγό με το σύρμα 
και προσθέτουμε το γάλα , την στέβια , το γιαούρτι , 
το ταχίνι , την εσάνς και το αλάτι.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
μέχρι να ενωθούν καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια 
και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά
 και με ένα πινέλο περνάμε ελαφρά
με ελαιόλαδο την επιφάνεια του.
Όταν έχει ζεσταθεί καλά τοποθετούμε ένα στρογγυλό μικρό τσέρκι,
στο μέγεθος που θέλουμε να έχει η τηγανίτα μας.
Παίρνουμε χυλό με ένα κουτάλι της σούπας
και ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι 
μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του
αφαιρούμε το τσέρκι .
Συνεχίζουμε με όσες τηγανίτες χωράνε
μέσα στο τηγάνι 
και ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία.
Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές
τις τηγανίτες να σιγοψηθούν.

Γλυκό του κουταλιού  φράουλα :

300 γρ. φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού στέβια υγρή
με αναλογία : 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη.
1/2 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη (Τι είναι το αγάρ αγάρ 😉
 1/2  κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Διατροφική ανάλυση του γλυκού φράουλα
ανά 100 γρ : 
Μέσα σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες ,
δεν προσθέτουμε νερό.
Θα σκεπάσουμε με το καπάκι
και θ’ ανάψουμε την φωτιά.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση θα χαμηλώσουμε
 και θ’ αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Θα προσθέσουμε το αγάρ αγάρ και θα ανακατεύσουμε καλά για να λιώσει,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
Όταν είμαστε έτοιμοι λοιπόν ,
σερβίρουμε και απολαμβάνουμε
το σούπερ πρωινό μας ,
που γιατί όχι , 
μπορεί να είναι και απογευματινό! 
Καλή σας όρεξη!!!
τηγανίτες με φραουλες 2

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

42 σχόλια

Martha 23/05/2013 - 22:41

Αχ και να τις είχα έτσι έτοιμες και όμορφες κι αφράτες και χωρίς ζάχαρη αύριο στο πρωϊνό μου! Καλοφάγωτες γιαμ!

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:01

Καλησπέρα Μάρθα μου!
Σου εύχομαι κάποια στιγμή να τις απολαύσεις κι εσύ!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Neli 24/05/2013 - 06:54

Αχ τι είναι αυτό πρωί πρωί που το βλέπω χάρμα οφθαλμών φανταστικές σου γίναν και χωρις ζάχαρη,μπράβο και υγιεινές και νόστιμες και εμφανίσιμες…..Καλημέρα.

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:02

Ευχαριστώ πολύ Νέλη μου!
Να είσαι καλά και σου στέλνω πολλά φιλιά!!!

Reply
Penelope 24/05/2013 - 07:44

Όπως τα λες Σοφία μου και πρωϊνό και απογευματινό…και βραδινό θα σου έλεγα, αφήνοντας έξω το μεσημεριανό για να μην φανώ υπερβολική :-))
Καλημέρα και καλό ΣΚ να έχεις.

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:03

Καλησπέρα Πηνελόπη μου!
Όντως τρώγονται όλες τις ώρες…
Να είσαι καλά και καλά να περνάς!

Reply
Ketty Valenti 24/05/2013 - 10:34

Buonissime davvero,non preoccuparti il tempo scarseggia un pò per tutte.
Buona giornata
Z&C

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:18

Ευχαριστώ πολύ!
Όταν αγαπάμε πολύ κάτι βρίσκουμε τον χρόνο έτσι δεν είναι;
Καλό σου βράδυ καλή μου!

Reply
Ερμιόνη 24/05/2013 - 12:37

Χαρά στο κουράγιο σου βρε Σοφάκι που κάνεις ανάρτηση τέτοια ώρα!
Να μου πεις από που κόβουμε συνήθως;; Από τον ύπνο!
Σούπερ οι τηγανίτες σου και πολύ όμορφο το styling του πιάτου!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:05

Έτσι είναι Ερμιόνη μου…
Ο χρόνος είναι λίγος και αυτά που θέλω να κάνω πολλά…
Ευχαριστώ πολύ και καλή σου νύχτα!

Reply
mookies 24/05/2013 - 17:11

Καταπληκτικές οι τηγανίτες με τη φράουλα. Δεν θα με πείραζε καθόλου να είναι και απογευματινό!

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:06

Ευχαριστώ πολύ!
Είναι για όλες τις ώρες, και πολύ εύκολες…

Reply
ΕΛΕΝΗ 24/05/2013 - 17:22

Σοφάκι μου τέλειες οι τηγανίτες σου, πολύ σούπερ!!!Και τι όμορφα που στόλισες το πιάτο!!!!
Φιλάκια!!!

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:07

Γεια σου Ελένη μου!
Ευχαριστώ πολύ !
Σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

Reply
Foteini Thes 24/05/2013 - 17:56

Ένας μικρός πύργος νοστιμιάς!Από ροδοψημένες τηγανίτες και ίσως το πιο γευστικό εποχιακό γλυκό του κουταλιού!Δε νομίζω ότι μπορείς να παζαρέψεις με την αυτούσια γεύση…απλά υποκλίνεσαι!
Φιλάκια πολλά,πολλά.

Reply
Sofia Sofeto 24/05/2013 - 20:08

Φωτεινή μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!

Reply
α!λύκοι 24/05/2013 - 23:00

πω πω!!!
φαίνονται γιαμ γιαμ..
το αλεύρι ζέας όμως απο που το προμηθεύεσαι? είναι η ποικιλία απο την οποία γίνεται και το ντινκελ ή το άλλο είδος που διάβασα πως υπάρχει??
δεν έχω κοιτάξει άλλες αναρτήσεις σου οπότε αν το έχεις ξανααναφέρει
με συγχωρείς για την … αταξία:)

Reply
Sofia Sofeto 27/05/2013 - 07:10

Καλημέρα!
Το αλεύρι ζέας λέγεται και emmer ,θα το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά και στο ίντερνετ, εγώ το παίρνω και από μπαχαράδικο στην Ευριπίδου στην Αθήνα σε καλή τιμή!
Δες και την σχετική μου ανάρτηση ” τι είναι η ζέα;”.

Reply
peps 25/05/2013 - 04:28

Mou trexoun ta salia!!!!!

Reply
Sofia Sofeto 27/05/2013 - 07:11

Χαχαχα!!! Γεια σου Πέπη!!!!

Reply
sundayspoon 25/05/2013 - 07:50

Τέλειες είναι!!! Φραουλοαπόλαυση! Άραγε πόσες θα μπορούσα να φάω χωρίς διακοπή;;; Πολλές… 😉
Φιλάκια!!!

Reply
Sofia Sofeto 27/05/2013 - 07:12

Καλημέρα!!!!
Αναστασία μου γλυκαντζού!!!
Πολλά φιλάκια!!!!

Reply
Kate'sCakeBox 26/05/2013 - 20:13

Σοφούλα μου πολύ όμορφη η ανάρτησή σου με τις τηγανίτες με τις φραουλίτσες και δείχνει πολύ yummy yummy..στη Νάπολι της Ιταλίας συνηθίζεται πολύ η φράουλα σε τηγανίτες μόνο που οι δικές σου δείχνουν μακράν καλύτερες απότι στο Καλύτερο ιταλικό καφέ!!φιλάκια πολλά πολλά!!

Reply
Sofia Sofeto 27/05/2013 - 07:12

Πωπω…με κάνεις και κοκκινίζω…
Φιλάκια πολλά!!!!

Reply
Kate'sCakeBox 27/05/2013 - 22:48

Μη κοκκινίζεις Σοφάκι!!και πάρε το λίγο πάνω σου γιατι οι δικές σου προτάσεις είναι ιδιαίτερες γιατι φροντιζεις να έχουν λίγα λιπαρά,χρησιμοποιείς είδα και το stevia και είναι πολύ λίγοι αυτοί που επιμελούνται πιάτα υγιεινής διατροφής!!φιλάκια άπειρα!!

Reply
Sofia Sofeto 28/05/2013 - 06:14

Καλημέρα! Να είσαι καλά! Σ΄ ευχαριστώ μέσα απ΄ την καρδιά μου! Πολλά φιλάκια κι από εμένα!!!

Reply
Selcouth 28/05/2013 - 11:45

Άργησα και δεν θα έχει μείνει τίποτα… Καλά να πάθω! Σοφία μου υπέροχες οι φράουλες! Οι δε φωτογραφίες είναι καταπληκτικές! Σου ‘ρχεται να χυμήξεις στην οθόνη!
Γεια στα χεράκια σου!
Πολλά φιλιά! Καλό μεσημέρι.

Reply
Sofia Sofeto 28/05/2013 - 21:12

Η αλήθεια είναι πως δεν έμεινε τίποτα…
Όταν θα ξαναφτιάξω όμως θα σου κρατήσω μερικές “για την μυρωδιά” που λένε!
Κοίτα μην καθυστερήσεις όμως γιατί έχουν κι άλλοι σειρά!!!
Χαχαχα!!!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Lenia 30/05/2013 - 09:26

Μου τρέχουν τα σάλια!Υπέροχο γλυκάκι!
Φιλάκια!

Reply
Sofia Sofeto 07/06/2013 - 14:55

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Reply
Lila Xagorari 02/06/2013 - 06:35

Είναι και πρωί, είναι και οι φωτογραφίες σου ξελιγωτικές….τι να πω??? Καλώς σ βρήκα, καλό μήνα και καλές αναρτήσεις!!!

Reply
Sofia Sofeto 07/06/2013 - 14:55

Καλώς όρισες Λίλα μου!
Να είμαστε καλά να συναντιώμαστε!

Reply
ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΙΑΡΟΥ 07/06/2013 - 08:03

Καλημέρα και συγχαρητήρια για τις υπέροχες γεύσεις που ανακαλύπτεις και τις μοιράζεσαι μαζί μας. Ήθελα να κάνω μια ερώτηση, πρόσεξα σε μια παραδοχή σου ότι η αντιστοιχία στέβια – ζάχαρης είναι 1:6,5. Πήρα στέβια εμπορείου και γράφει πάνω ότι 1κγ στέβια = 1κγ ζάχαρη, επομένως ότι βλέπω στις συνταγές σου οφείλω να το πολλαπλασιάσω επι 6,5? Πολύ δεν ακούγεται?
Ευχαριστώ

Reply
Sofia Sofeto 07/06/2013 - 14:53

Καλησπέρα Ευτυχία και καλώς όρισες στην κουζίνα μου!
Το θέμα στέβια είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.
Υπάρχουν προιόντα με διαφορετική περιέκτικότητα σε γλυκοσίδες , δηλ . σε γλυκαντική δύναμη.
Εγώ έχω δοκιμάσει διάφορα απ’ αυτά , άλλα είναι πολύ καλά , άλλα είναι απογοητευτικά…
Η στέβια που προτείνω με έχει βολέψει γιατί έχω βρει την αντιστοιχία με την ζάχαρη , έχει μαζί εριθρυτόλη ,που είναι ένα φυσικό γλυκαντικό και η τιμή της είναι σχετικά καλή σε σχέση με άλλα προιόντα με λιγότερη γλυκαντική ικανότητα , που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί να είναι πιο φθηνά , αλλά χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ποσότητα, και κατά συνέπεια είναι ακριβότερα…

Reply
ethereal 19/08/2014 - 09:02

Συγχαρητήρια για τις ιδέες κ την εκτέλεση!!!
Τη βρώμη με τι μπορούμε να την αντικαταστήσουμε;
Ευχαριστώ!

Reply
Sofia Sofeto 21/08/2014 - 19:42

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Την βρώμη μπορείς να την αντικαταστήσεις με αλεύρι ζέας ή ολικής σταρένιο.

Reply
Μελισσου Ιωαννα 18/05/2016 - 07:19

καλημερα
Χιλια μπραβο για ολα αυτα που με κοπο μας προσφερεις!
Θελω να κανω φραουλα και εδω λες στεβια κρυσταλλικη
Εγω αυτο που βρισκω στην αγορα ειναι σκονη 1προς 3
Μπορω λοιπον να χρησιμοποιησω τη σκονη αντι την κρυσταλικη που αναφερεις?
Ευχαριστω

Reply
sofia sofeto 18/05/2016 - 11:49

Καλημέρα και σ ευχαριστώ πολύ!
Φυσικά και μπορείς! Θα βάλεις 3-4 κ.γ απ την δική σου , πρώτα θα δοκιμάσεις με τα 3 και αν δεις πως θέλει λίγο παραπάνω προσθέτεις.
Ρίξε μια ματιά σε σχετικό άρθρο που ανέβασα πρόσφατα για την στέβια με χρήσιμες πληροφορίες.

Reply
Γλυκόξινα δαμάσκηνα χωρίς ζάχαρη με τηγανίτες αλά SOFETO!! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 18/08/2016 - 21:56

[…] μάλιστα πάνω στις αγαπημένες τηγανίτες της οικογένειας […]

Reply
Αμαλία Χρήστου 11/03/2020 - 23:26

Επιτέλους. Συνταγές χωρίς ζάχαρη γλοτενη υγιεινό γλυκό και φαγητό. Πολύ ψαγμένη η Σοφία. Μπράβο της!!!!! ??

Reply
Ελενα 09/06/2020 - 00:40

Πολύ ωραίες οι συνταγές σου. Θελω να σε ρωτήσω για τα γλυκά του κουταλιού με στεβια π έχεις. Εμένα μ αρέσουν να κολυμπάνε στο σιρόπι. Οπότε θέλω να βάλω μια κούπα νερό παραπανω(250γρ περίπου), ακόμα κ εδώ π δεν έχεις βάλει. Πόσο αγαρ αγαρ να βάλω παραπάνω? Έχω τη σκόνη κ είναι λίγο πιο ισχυρό, με παιδεύει λίγο στις ποσότητες..

Reply
sofia sofeto 12/06/2020 - 00:03

Αυτό μόνο με δοκιμές μπορείς να το πετύχεις. Αν βάλεις το νερό θα αλλοιωθεί η γεύση του φρούτου. Θα πρότεινα την μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναφέρεις.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!