27,9K
Οι αγαπημένες μας πιπεριές Φλωρίνης στο βάζο!
Για τις στιγμές που αναζητάμε κάτι ιδιαίτερο
Για τις στιγμές που αναζητάμε κάτι ιδιαίτερο
και νόστιμο που θα απογειώσει
τις σαλάτες μας και να τις φάμε σαν μεζεδάκι
με το ουζάκι ή το κρασάκι μας.
Υλικά :
• 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
• 3 – 4 σκελίδες σκόρδου
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• μηλόξυδο
Πλένουμε κόβουμε τα κοτσάνια
και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Τις βάζουμε μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα
με καπάκι, προσθέτουμε 1 σφηνάκι νερό
και ανάβουμε την εστία
της κουζίνας μας σε χαμηλή θερμοκρασία.
Με αυτό τον τρόπο ψήνονται στα δικά τους υγρά, κρατώντας όλη την γεύση τους.
Όταν μαλακώσουν είναι έτοιμες.
Όταν μαλακώσουν είναι έτοιμες.
Βγάζουμε τις πιπεριές και όσο είναι ζεστές αφαιρούμε τον φλοιό τους.
Τις βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Τις βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο
και τον μαϊντανό.
Τον ζωμό που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα
που τις ψήσαμε,
τον προσθέτουμε μέσα στο βαζάκι.
Ρίχνουμε ξύδι και λάδι μέχρι να τις σκεπάσουν.
Έτοιμες!
Ρίχνουμε ξύδι και λάδι μέχρι να τις σκεπάσουν.
Έτοιμες!
Τις διατηρούμε στο ψυγείο
και τις απολαμβάνουμε
με τον τρόπο που αγαπάμε!!!
3 σχόλια
πάντως ψημενες στα κάρβουνα έχουνε πιο ορεα γευση
φοβερες!! τι εφτιαξα αποψε!!!
Μπράβο!!! Καλοφάγωτες!!!!