Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και σπανάκι.

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και σπανάκι.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 Ένα απ’ τα αγαπημένα μου πιάτα
θα σας φτιάξω σήμερα!
Το χταποδάκι ιδανικά να είναι φρέσκο ,
 καλά χτυπημένο και παραγουλιασμένο.
Αν δεν έχετε φρέσκο όμως,
μην μου στεναχωριέστε ,
 και με κατεψυγμένο που το έχω φτιάξει
μια χαρά ήταν!
Υλικά:
• 1 κιλό χταπόδι περίπου
• 1 κιλό σπανάκι πλυμένο πολύ καλά
• 250 γρ κοφτό μακαρονάκι ολικής αλέσεως
• 2 φύλα δάφνης
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1,5 ποτηράκι του κρασιού
λευκό ή ροζέ κρασί
• 400 γρ ώριμες ντομάτες
τριμμένες στον τρίφτη
• 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
• 2 κ.σ
Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
• 2 κ.σ καλό σπιτικό ξύδι
• λίγο αλάτι και πιπέρι
• 5 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Διαδικασία:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταποδάκι μας.
Το κόβουμε σε κομμάτια
και το βάζουμε στην κατσαρόλα
με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
και λίγο απ’ το ελαιόλαδο.
Ανάβουμε την φωτιά
σε μέτρια θερμοκρασία
και το αφήνουμε σκεπασμένο
να βγάλει σιγά σιγά τα υγρά του.
Ανακατεύουμε και όταν πάρει κόκκινο χρώμα ,
του προσθέτουμε το ξύδι,
την δάφνη και το πιπέρι.
Στην συνέχεια όταν δούμε
πως τα υγρά του μειώθηκαν ,
σβήνουμε  με το κρασί μας.
Ανακατεύουμε καλά.

Μετά από 5 λεπτά περίπου

του ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα

και τον πελτέ.

Ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε

να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά.

Όταν δούμε πως έχει σχεδόν βράσει ,
Ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε το σπανάκι μας,
που έχουμε κόψει με το χέρι
σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε το αλάτι
και ανακατεύουμε καλά.
Αν δούμε πως η σάλτσα του δεν είναι αρκετή
για να βράσει το μακαρονάκι ,
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό
­ και τέλος  ρίχνουμε το μακαρονάκι .
Η σάλτσα θα πρέπει ίσα ίσα
να καλύπτει το μακαρονάκι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση
μαζί με το μακαρονάκι
και κλείνουμε την φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι
  και αφήνουμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε
ένα τέλεια βρασμένο μακαρονάκι ,
χωρίς να λασπώνει.
Τώρα μπορείτε να σερβίρετε!!!
Καλή μας όρεξη!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!