
Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).
Υλικά:
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
1 σφηνάκι ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και αφαιρούμε τα σπόρια,
τις κόβουμε κομματάκια και τις πολτοποιούμε στο μούλτι
μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το σκόρδο , την πάπρικα και το πιπέρι.
Τα ρίχνουμε όλα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία το μάτι,
σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματος μας.
Στο τέλος σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το αλάτι ,το ταχίνι και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Έχουμε αποστειρώσει γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζουμε με το πατέ μας.
Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα,
τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν και με τον τρόπο αυτόν κλείνουν αεροστεγώς.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνουν για πολύ εκεί!
Δείτε την συνταγή με πλήρη διατροφική ανάλυση στο βίντεο που ακολουθεί!!!
Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube
για να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!
13 Σχόλια
Πολύ ωραία ιδέα και με τη προσθήκη του ταχινιού θα είναι πολύ ιδιαίτερη σάλτσα!!
Όπου και να την προσθέσεις κάνει θαύματα!!!
[…] 90 γρ. φακές χοντρές 50 γρ. κινόα 130 γρ. νερό 80 γρ. χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο 1 κουταλιά της σούπας πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]
[…] κομμένο σε μικρούς κύβους1 μεγάλη κουταλιά σπιτικό πατέ πιπεριάς ΦλωρίνηςΑλάτι και πιπέρι1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο600ml ζωμό […]
[…] 2 κουταλάκια του γλυκού πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]
[…] 30 γρ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης […]
[…] λευκό ξηρό κρασί 15 γρ. goji berries 285 γρ. αλεύρι ζέας 30 γρ. παστά πιπεριάς Φλωρίνης 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάϊων 1 πρέζα […]
[…] κουταλιά της σούπας πάστα πιπεριάς Φλωρίνης ( […]
Επίσης υπέροχη συνταγή!!
[…] αφού είναι ζεστό.. αλέιψτε το με αυτό το πατέ Πιπεριάς Φλωρίνης !Πρέπει να το δοκιμάσετε… είναι πεντανόστιμο και […]
Ειμαι σιγουρη οτι θα εχει θαυμασια γευση,Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι πρεπει να μπει στο ψυγειο αφου βραζει και μπαινει σε αποστειρωμενα βαζα
Προτείνω την συντήρηση στο ψυγείο , ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι πως αν δεν έχει κλείσει καλά , αερωστεγώς το βαζάκι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η πάστα. Επειδή έχει συμβεί σε κάποιες φίλες , καλό είναι να το προσέξουμε.
[…] ξύδι •15 γρ. ελαιόλαδο •1 τσιμπιά πιπέρι καγιέν •1 κ.σ πάστα πιπεριάς Φλωρίνης •1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Διατροφική ανάλυση της […]