Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).
Υλικά:
•1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
•4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
•2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
•1/2 ματσάκι μαϊντανό
•2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•αλάτι (κατά βούληση)
•1 σφηνάκι ξύδι
•1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
•4-5 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις κόβουμε κομματάκια και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το σκόρδο , την πάπρικα και το πιπέρι. Τα ρίχνουμε όλα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία το μάτι, σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματος μας.
Στο τέλος σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το αλάτι ,το ταχίνι και το ελαιόλαδο. Βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Έχουμε αποστειρώσει γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζουμε με την πάστα μας. Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα, τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν και με τον τρόπο αυτόν κλείνουν αεροστεγώς.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνουν για πολύ εκεί! Διατηρούμε στο ψυγείο τα κλειστά βαζάκια, έως 4-5 μήνες. Εφόσον τα ανοίξουμε, καταναλώνουμε μέσα σε 5-6 ημέρες.
Για περισσότερες ιδέες και συνταγές υγιεινής διατροφής, δείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά ➡️ εδώ!
Δείτε την συνταγή με πλήρη διατροφική ανάλυση στο βίντεο που ακολουθεί!!!
Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube
για να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!
24 σχόλια
Πολύ ωραία ιδέα και με τη προσθήκη του ταχινιού θα είναι πολύ ιδιαίτερη σάλτσα!!
Όπου και να την προσθέσεις κάνει θαύματα!!!
[…] 90 γρ. φακές χοντρές 50 γρ. κινόα 130 γρ. νερό 80 γρ. χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο 1 κουταλιά της σούπας πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]
[…] κομμένο σε μικρούς κύβους1 μεγάλη κουταλιά σπιτικό πατέ πιπεριάς ΦλωρίνηςΑλάτι και πιπέρι1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο600ml ζωμό […]
[…] 2 κουταλάκια του γλυκού πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]
[…] 30 γρ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης […]
[…] λευκό ξηρό κρασί 15 γρ. goji berries 285 γρ. αλεύρι ζέας 30 γρ. παστά πιπεριάς Φλωρίνης 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάϊων 1 πρέζα […]
[…] κουταλιά της σούπας πάστα πιπεριάς Φλωρίνης ( […]
Επίσης υπέροχη συνταγή!!
[…] αφού είναι ζεστό.. αλέιψτε το με αυτό το πατέ Πιπεριάς Φλωρίνης !Πρέπει να το δοκιμάσετε… είναι πεντανόστιμο και […]
Ειμαι σιγουρη οτι θα εχει θαυμασια γευση,Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι πρεπει να μπει στο ψυγειο αφου βραζει και μπαινει σε αποστειρωμενα βαζα
Προτείνω την συντήρηση στο ψυγείο , ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι πως αν δεν έχει κλείσει καλά , αερωστεγώς το βαζάκι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η πάστα. Επειδή έχει συμβεί σε κάποιες φίλες , καλό είναι να το προσέξουμε.
[…] ξύδι •15 γρ. ελαιόλαδο •1 τσιμπιά πιπέρι καγιέν •1 κ.σ πάστα πιπεριάς Φλωρίνης •1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Διατροφική ανάλυση της […]
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ταχίνι με κάτι άλλο?
Μπορείτε να το παραλείψετε.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ..)
ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΤΟΣΟ “ΕΓΩ”-ΪΚΗ ΣΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ Κ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ? ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ?
ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ 2-3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ?
ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ?
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΠΙΘΑΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ <> ΣΕΦ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ…ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ “ΤΙΜΑ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟΥΣ!!.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΗ ΤΗΝ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ”…ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΕΧΕΤΕ!!
ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΕΓΩΪΚΑ, <>
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ….ΖΩΗΣ!
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΔΩ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ “ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ” ΕΔΩ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ….ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΓΡΑΨΑ.
ΑΠΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ “ΣΙΩΠΗΛΑ”…ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ.
Αν και δυσκολεύτηκα να διαβάσω τα κεφαλαία γράμματα που γράφετε, θα δημοσιεύσω φυσικά το σχόλιο σας αγαπητή, μόνο και μόνο για να σας λύσω το πρόβλημα σας (μ’ εμένα και την σελίδα μου…). Θα μπορούσατε απλά να δείτε κάτω από την συνταγή μου και να επιλέξετε ή να τυπώσετε (για να μην γράφετε) ή να κατεβάσετε με pdf. Σας δίνω και τις δύο επιλογές… Τώρα το ότι μπαίνετε στο “σπίτι μου”, και μου μιλάτε με αυτό τον αχαρακτήριστο τρόπο και θέλετε να μου κάνετε κουμάντο για το πως θα διαχειριστώ την πνευματική μου ιδιοκτησία… Τι να πω; Όσοι διαβάσουν το σχόλιο σας θα καταλάβουν… Δεν θα μπω στον κόπο ούτε να σας χαρακτηρίσω… Μόνο μία συμβουλή θα σας δώσω. Ανοίξτε λίγο περισσότερο τα μάτια σας γιατί υπάρχουν οι λύσεις μπροστά σας και δεν τις βλέπετε…με αποτέλεσμα να φαντάζεστε ανύπαρκτα προβλήματα… και μην προσπαθήσετε να φτιάξετε καμία συνταγή μου, δεν πρόκειται να σας πετύχει…
Κυρία Λίνα… Με μία απλή ερώτηση του τύπου, “ Πως θα μπορούσα ν’ αποθηκεύσω κάποιες από τις υπέροχες συνταγές σας :“ θα είχατε λύσει όλες σας τις απορίες. Δεν είναι ντροπή να ρωτάμε, άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή και η ατάκα “δεν ήξερες, δεν ρώταγες :” Τελικά πιστεύω πως αυτοτιμωρηθήκατε, επιστρατεύοντας ένα σωρό τεχνικές, για να διεισδύσετε στο μαγικό σεντούκι των συνταγών, όταν το ίδιο το σεντούκι ήταν εντελώς ξεκλείδωτο για όλους. Κάποια από τα πράγματα που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους σε τούτη την ζωή, είναι, να μην ντρεπόμαστε να ρωτάμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε, και επίσης, να παραδέχομαστε τα λάθη μας, και όταν σφάλουμε να ζητάμε συγνώμη….
Κι εγώ με τη σειρά μου , θ’ απαντήσω στην κυριά Λίνα , ό,τι λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως μάλιστα. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε ,φαίνεται και το “ποιόν του καθενός.
ΟΚ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ!
ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΙΠΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝ. ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ….ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ……
Κυρια Λινα μου!!! Καλη μου κυρια Λίνα!
Υπαρχουν δυο κουμπακια κατω απο καθε συνταγή αυτου του site. Ενα κουμπακι για να τυπώσετε κι ενα κουμπακι για να αποθηκευσετε σε ηλεκτρονικο μεσο.
Καταλαβαίνετε τι λεω μπα;
Αν καταλαβαινετε, σας προτεινω να ζητήσετε συγγνώμη για τις κατηγορίες αλλα και το υφος και στη συνεχεια να τυπωσετε η να αποθηκευσετε οσες συνταγες θέλετε.
Για να διασωσετε την υποληψη σας το λεω 😉
Κυρία Λίνα Καλησπέρα σας.
Έχω αποθηκεύσει άπειρες συνταγές του sofeto.gr για ένα σημαντικότερο λόγο που αφορά σ.διαβήτη αφού η συγκεκριμένη σελίδα δίνει ακριβώς τα στοιχεία υδατάνθρακα που είναι απαραίτητα για ένα διαβητικό.
Τουλάχιστον επτά χρόνια αποθηκεύω εγώ …
Να με συγχωρέσετε αλλά κάτι δεν καταλάβατε σωστά …δείτε το …
Κι εγώ με τη σειρά μου , θ’ απαντήσω στην κυριά Λίνα , ό,τι λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως μάλιστα. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε ,φαίνεται και το “ποιόν του καθενός.
Και Λίνα, πάρτε το αλλιώς, ανάσες, ανάσες και μετράμε από μέσα μας, όταν έχουμε θέματα. Δεν μιλάμε πριν το ψάξουμε, δεν ξεσπαμε σε ανθρώπους που δεν φταίνε.
Εάν δεν ξέρουμε απλά ρωτάμε. Πάνω από όλα ερχόμαστε ειρηνικά!