Home VeganVegan Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.

Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.

by sofia sofeto
24 σχόλια
035

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

Αυτή η συνταγή είναι ένας γευστικός θησαυρός!
Ο λόγος είναι ότι , εκτός από την καταπληκτική του γεύση έχει συμμετοχή σε πάρα πολλές συνταγές μου, που τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση!
Η πάστα αυτή , είναι έμπνευση της μητέρας μου, και την ευχαριστώ!

 

079

 

Υλικά:

•1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

•4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

•2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

•1/2 ματσάκι μαϊντανό

•2 κ.γ πάπρικα γλυκιά

•φρεσκοτριμμένο πιπέρι

•αλάτι (κατά βούληση)

•1 σφηνάκι ξύδι

•1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

•4-5 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

063

Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις κόβουμε κομματάκια και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε το σκόρδο , την πάπρικα και το πιπέρι. Τα ρίχνουμε όλα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία το μάτι, σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματος μας.

Στο τέλος σβήνουμε με το ξύδι και  προσθέτουμε το αλάτι ,το ταχίνι και το ελαιόλαδο. Βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.

Έχουμε αποστειρώσει γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζουμε με την πάστα μας. Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα, τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν και με τον τρόπο αυτόν κλείνουν αεροστεγώς.

Τα βάζουμε στο ψυγείο και να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνουν για πολύ εκεί! Διατηρούμε στο ψυγείο τα κλειστά βαζάκια, έως 4-5 μήνες. Εφόσον τα ανοίξουμε, καταναλώνουμε μέσα σε 5-6 ημέρες.

Για περισσότερες ιδέες και συνταγές υγιεινής διατροφής, δείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά ➡️ εδώ!

Δείτε την συνταγή με πλήρη διατροφική ανάλυση στο βίντεο που ακολουθεί!!!

Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube

για να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

24 σχόλια

peps 23/02/2013 - 14:25

Πολύ ωραία ιδέα και με τη προσθήκη του ταχινιού θα είναι πολύ ιδιαίτερη σάλτσα!!

Reply
Sofia Sofeto 23/02/2013 - 20:49

Όπου και να την προσθέσεις κάνει θαύματα!!!

Reply
Φιλέτα σαρδέλας σε ρολό με αμπελόφυλλα , γεμιστό με φακές και κινόα. 07/12/2014 - 01:06

[…] 90 γρ. φακές χοντρές 50 γρ. κινόα 130 γρ. νερό 80 γρ. χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο 1 κουταλιά της σούπας πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]

Reply
Ψητό κουνουπίδι πάνω σε κόκκινες φακές και ρύζι | Συνταγές της Ασπρούλας 30/12/2014 - 12:33

[…] κομμένο σε μικρούς κύβους1 μεγάλη κουταλιά σπιτικό πατέ πιπεριάς ΦλωρίνηςΑλάτι και πιπέρι1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο600ml  ζωμό […]

Reply
Πίτσα με βάση από φάβα Σαντορίνης , κρεμμύδια , παστουρμά , σουτζούκι και γραβιέρα Κρήτης. 03/02/2015 - 21:46

[…] 2 κουταλάκια του γλυκού πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]

Reply
Φρέσκα ραβιόλια ζέας με goji berries και κρεμώδες σάλτσα blue cheese με καπνιστό σολομό. Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 12/12/2016 - 01:41

[…] λευκό ξηρό κρασί 15 γρ. goji berries 285 γρ. αλεύρι ζέας 30 γρ. παστά πιπεριάς Φλωρίνης 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάϊων 1 πρέζα […]

Reply
Μίνα Κατεργάρη 01/07/2017 - 19:38

Επίσης υπέροχη συνταγή!!

Reply
1η Οκτωβρίου. Καλό Μήνα! – Angela's Kitchen Diary 02/10/2017 - 01:36

[…] αφού είναι ζεστό.. αλέιψτε το με αυτό το πατέ Πιπεριάς Φλωρίνης !Πρέπει να το δοκιμάσετε… είναι πεντανόστιμο και […]

Reply
StellaMilona 24/10/2017 - 21:53

Ειμαι σιγουρη οτι θα εχει θαυμασια γευση,Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι πρεπει να μπει στο ψυγειο αφου βραζει και μπαινει σε αποστειρωμενα βαζα

Reply
sofia sofeto 27/10/2017 - 15:47

Προτείνω την συντήρηση στο ψυγείο , ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι πως αν δεν έχει κλείσει καλά , αερωστεγώς το βαζάκι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η πάστα. Επειδή έχει συμβεί σε κάποιες φίλες , καλό είναι να το προσέξουμε.

Reply
Ταρτάκια ολικής αλέσεως και βρώμης, τραγανά με πικάντικη κρέμα τυριού. 09/11/2019 - 17:01

[…] ξύδι •15 γρ. ελαιόλαδο •1 τσιμπιά πιπέρι καγιέν •1 κ.σ πάστα πιπεριάς Φλωρίνης  •1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Διατροφική ανάλυση της […]

Reply
Δαλια 07/08/2020 - 12:18

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ταχίνι με κάτι άλλο?

Reply
sofia sofeto 13/08/2020 - 02:19

Μπορείτε να το παραλείψετε.

Reply
ΛΙΝΑ 28/03/2022 - 14:56

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ..)
ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΤΟΣΟ “ΕΓΩ”-ΪΚΗ ΣΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ Κ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ? ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ?
ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ 2-3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ?
ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ?
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΠΙΘΑΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ <> ΣΕΦ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ…ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ “ΤΙΜΑ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟΥΣ!!.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΗ ΤΗΝ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ”…ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΕΧΕΤΕ!!
ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΕΓΩΪΚΑ, <>
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ….ΖΩΗΣ!
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΔΩ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ “ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ” ΕΔΩ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ….ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΓΡΑΨΑ.
ΑΠΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ “ΣΙΩΠΗΛΑ”…ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ.

Reply
sofia sofeto 28/03/2022 - 15:11

Αν και δυσκολεύτηκα να διαβάσω τα κεφαλαία γράμματα που γράφετε, θα δημοσιεύσω φυσικά το σχόλιο σας αγαπητή, μόνο και μόνο για να σας λύσω το πρόβλημα σας (μ’ εμένα και την σελίδα μου…). Θα μπορούσατε απλά να δείτε κάτω από την συνταγή μου και να επιλέξετε ή να τυπώσετε (για να μην γράφετε) ή να κατεβάσετε με pdf. Σας δίνω και τις δύο επιλογές… Τώρα το ότι μπαίνετε στο “σπίτι μου”, και μου μιλάτε με αυτό τον αχαρακτήριστο τρόπο και θέλετε να μου κάνετε κουμάντο για το πως θα διαχειριστώ την πνευματική μου ιδιοκτησία… Τι να πω; Όσοι διαβάσουν το σχόλιο σας θα καταλάβουν… Δεν θα μπω στον κόπο ούτε να σας χαρακτηρίσω… Μόνο μία συμβουλή θα σας δώσω. Ανοίξτε λίγο περισσότερο τα μάτια σας γιατί υπάρχουν οι λύσεις μπροστά σας και δεν τις βλέπετε…με αποτέλεσμα να φαντάζεστε ανύπαρκτα προβλήματα… και μην προσπαθήσετε να φτιάξετε καμία συνταγή μου, δεν πρόκειται να σας πετύχει…

Reply
Panos 29/03/2022 - 12:47

Κυρία Λίνα… Με μία απλή ερώτηση του τύπου, “ Πως θα μπορούσα ν’ αποθηκεύσω κάποιες από τις υπέροχες συνταγές σας :“ θα είχατε λύσει όλες σας τις απορίες. Δεν είναι ντροπή να ρωτάμε, άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή και η ατάκα “δεν ήξερες, δεν ρώταγες :” Τελικά πιστεύω πως αυτοτιμωρηθήκατε, επιστρατεύοντας ένα σωρό τεχνικές, για να διεισδύσετε στο μαγικό σεντούκι των συνταγών, όταν το ίδιο το σεντούκι ήταν εντελώς ξεκλείδωτο για όλους. Κάποια από τα πράγματα που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους σε τούτη την ζωή, είναι, να μην ντρεπόμαστε να ρωτάμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε, και επίσης, να παραδέχομαστε τα λάθη μας, και όταν σφάλουμε να ζητάμε συγνώμη….

Reply
Σπυριδουλα 30/03/2022 - 02:38

Κι εγώ με τη σειρά μου , θ’ απαντήσω στην κυριά Λίνα , ό,τι λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως μάλιστα. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε ,φαίνεται και το “ποιόν του καθενός.

Reply
ΛΙΝΑ 28/03/2022 - 15:01

ΟΚ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ!
ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΙΠΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝ. ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ….ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ……

Reply
Ζωή 28/03/2022 - 17:20

Κυρια Λινα μου!!! Καλη μου κυρια Λίνα!
Υπαρχουν δυο κουμπακια κατω απο καθε συνταγή αυτου του site. Ενα κουμπακι για να τυπώσετε κι ενα κουμπακι για να αποθηκευσετε σε ηλεκτρονικο μεσο.
Καταλαβαίνετε τι λεω μπα;
Αν καταλαβαινετε, σας προτεινω να ζητήσετε συγγνώμη για τις κατηγορίες αλλα και το υφος και στη συνεχεια να τυπωσετε η να αποθηκευσετε οσες συνταγες θέλετε.
Για να διασωσετε την υποληψη σας το λεω 😉

Reply
Χρύσα Νάκου 28/03/2022 - 17:39

Κυρία Λίνα Καλησπέρα σας.
Έχω αποθηκεύσει άπειρες συνταγές του sofeto.gr για ένα σημαντικότερο λόγο που αφορά σ.διαβήτη αφού η συγκεκριμένη σελίδα δίνει ακριβώς τα στοιχεία υδατάνθρακα που είναι απαραίτητα για ένα διαβητικό.
Τουλάχιστον επτά χρόνια αποθηκεύω εγώ …
Να με συγχωρέσετε αλλά κάτι δεν καταλάβατε σωστά …δείτε το …

Reply
Σπυριδουλα 30/03/2022 - 02:39

Κι εγώ με τη σειρά μου , θ’ απαντήσω στην κυριά Λίνα , ό,τι λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως μάλιστα. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε ,φαίνεται και το “ποιόν του καθενός.

Reply
Μαίρη Κουλιέρη 31/03/2022 - 19:50

Και Λίνα, πάρτε το αλλιώς, ανάσες, ανάσες και μετράμε από μέσα μας, όταν έχουμε θέματα. Δεν μιλάμε πριν το ψάξουμε, δεν ξεσπαμε σε ανθρώπους που δεν φταίνε.
Εάν δεν ξέρουμε απλά ρωτάμε. Πάνω από όλα ερχόμαστε ειρηνικά!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!