7,1K
Η συνταγή που θα σας δώσω είναι τόσο εύκολη,
που όποιος δοκιμάσει το χταποδάκι μας,
δεν θα το πιστεύει με τέτοια νοστιμιά!
Έτσι έφτιαχνε το χταποδάκι
η προγιαγιά μου η Βασιλικούλα .
Μια πολύ άξια γυναίκα
που της άρεσαν τα ωραία πράγματα.
Ήμουν μαθήτρια του δημοτικού όταν “έφυγε”…
Την θυμάμαι.
Έχει μείνει στο μυαλό μου σαν
μια γλυκιά ανάμνηση…
Την συνταγή αυτή την συνεχίζει η μητέρα μου,
εγώ και φυσικά όποιος άλλος από εσάς
θελήσει να την δοκιμάσει!
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
50 γρ νερό
30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
20 γρ καλό σπιτικό ξύδι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Πλένουμε καλά και κόβουμε
το χταπόδι σε κομμάτια.
Το βάζουμε σ’ένα κατσαρολάκι
και ανάβουμε την φωτιά.
Μόλις δούμε πως αρχίζει να παίρνει βράση,
χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε το καπάκι .
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέσα στα υγρά του.
Καλό είναι βέβαια
να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι.
Όταν δούμε πως κοντεύει
να εξατμιστεί η σάλτσα του,
προσθέτουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Το απίστευτα νόστιμο χταποδάκι μας
είναι έτοιμο να το δοκιμάσετε!
1 σχόλιο
[…] συνταγή που έφτιαχνε η προγιαγιά μου η Βασιλικούλα […]