Home VeganVegan Κεράσι γλυκό του κουταλιού , χωρίς ζάχαρη και με λίγο βράσιμο.

Κεράσι γλυκό του κουταλιού , χωρίς ζάχαρη και με λίγο βράσιμο.

by sofia sofeto
10 Σχόλια
κεράσι γλυκό του κουταλιού 1
Τα κεράσια είναι απ’ τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού,
κάθε χρόνο περιμένουμε πως και πως ,
να έρθει η εποχή τους, για να τα γευτούμε ,
είτε σκέτα ,είτε σε γλυκό !
Τι πιο ωραίο από ένα γλυκό του κουταλιού ;
Και αν είναι μάλιστα χωρίς ζάχαρη ,
ακόμα καλύτερα θα μου πείτε…
Δοκιμάστε το και τα ξαναλέμε…

Υλικά :

500 γρ. κεράσια (μεγάλα και σκουρόχρωμα ) χωρίς τα κουκούτσια τους
1 σφηνάκι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
6 κουταλιές της σούπας κοφτές στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:2)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά).
Βάζουμε τα κεράσια σ’ ένα κατσαρολάκι ,
ρίχνουμε το νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι,
ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση,
χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να βγάλουν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Το ξυλάκι της κανέλας αν θέλουμε ,
μπορούμε να το προσθέσουμε στο βράσιμο , για πιο έντονο άρωμα ,
ή να το βάλουμε μέσα στο βαζάκι που θα φυλάξουμε το γλυκό μας.
Όπως είναι ζεστό το γλυκό το βάζουμε στο βαζάκι
 και το κλείνουμε καλά με το καπάκι,
το γυρίζουμε ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει,
με αυτό τον τρόπο κλείνει αεροστεγώς.
Το βάζουμε στο ψυγείο και σε λίγες ώρες είναι έτοιμο το σιροπάκι.
Μμμμ!!! είναι υπέροχο!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

10 Σχόλια

Σπιτική βυσσινάδα με στέβια , μόνο απόλαυση! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 21/07/2015 - 11:33

[…] έχω αναρτήσει το γλυκό κεράσι ή βύσσινο χωρίς ζάχαρη εδώ και εδώ είμαι πολύ περήφανη για αυτή την συνταγή μου , […]

Reply
Νίκος 14/05/2017 - 14:55

όταν λέτε σφηνάκι νερό τι εννοείτε? το κλασικό σφηνάκι δεν φτάνει να καλύψει ούτε τον πάτο της κατσαρόλας..

Ευχαριστώ….

Reply
sofia sofeto 14/05/2017 - 15:15

Αυτό το κλασσικό σφηνάκι. Τα κεράσια θα βγάλουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται εφόσον το φτιάξετε με τον τρόπο που περιγράφω. Ευχαριστώ.

Reply
Νίκος 17/05/2017 - 09:51

ok…..θα το παλέψω….τα λέμε….Ευχαριστώ και πάλι!!!

Reply
Ελένη 17/06/2017 - 12:38

Σοφία,
έφταξα το γλυκό καθώς και τη μαρμελάδα φράουλα από τις συνταγές σου και είναι εξαιρετικά και τα δυο. Σ’ ευχαριστώ και για τα δυο καθώς και για τις πληροφορίες για τη στέβια, έτσι ώστε να δοκιμάσω και κάτι μόνη μου. ¨Εχω κάνει μαστεκτομή και κάνω και δίαιτα μια και ήμουν 105 kg όταν ξεκίνησα τις χημειοθεραπείες. Δυο λόγους λοιπόν για να κόψω τη ζάχαρη και μιά και είμαι μεγάλη γλυκατζού, οι συνταγές σου είναι θεόσταλτο δώρο.
Πάλι σ’ ευχαριστώ
Λένα

Reply
sofia sofeto 18/06/2017 - 00:39

Λένα μου, χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου!!! Σου εύχομαι ολόψυχα όλα να σου πάνε καλά με την υγεία σου!!! Να είσαι πάντα καλά!!!

Reply
Marilou 16/06/2018 - 09:34

Δε μπορεσα να βρω αγαρ αγαρ. Με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω;

Reply
sofia sofeto 16/06/2018 - 14:17

Ίσως με λίγη ζελατίνη , αλλά δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το όμως μικρή ποσότητα για να μην γίνει ζελέ.

Reply
Marilou 17/06/2018 - 10:45

Ευχαρστώ πολύ, θα το δοκιμάσω!

Reply
μαριαννα παπανη 01/04/2019 - 17:37

αγαρ αγαρ εχει ο σκλαβενιτης στα ειδη ζαχαροπλαστικης

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More