19,5K
Τα κεράσια είναι απ’ τα αγαπημένα
φρούτα του καλοκαιριού.
Κάθε χρόνο περιμένουμε πως και πως,
να έρθει η εποχή τους, για να τα γευτούμε!
Τι πιο ωραίο από ένα γλυκό του κουταλιού;
Και αν είναι μάλιστα χωρίς ζάχαρη,
ακόμα καλύτερα…
Δοκιμάστε το!!
Υλικά :
• 500 γρ. κεράσια (μεγάλα και σκουρόχρωμα )
χωρίς τα κουκούτσια τους
• 1 σφηνάκι νερό
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σκόνη
• 6 κ.σ κοφτές στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:2)
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά).
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Βάζουμε τα κεράσια σ’ ένα κατσαρολάκι.
Ρίχνουμε το νερό, την στέβια
και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε
να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να βγάλουν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αγάρ αγάρ
και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε
τον χυμό λεμονιού.
Το ξυλάκι της κανέλας αν θέλουμε ,
μπορούμε να το προσθέσουμε στο βράσιμο,
για πιο έντονο άρωμα
ή να το βάλουμε μέσα στο βαζάκι
που θα φυλάξουμε το γλυκό μας.
Όπως είναι ζεστό το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Κλείνουμε καλά με το καπάκι.
Το γυρίζουμε ανάποδα
και το αφήνουμε να κρυώσει.
Με αυτό τον τρόπο κλείνει αεροστεγώς. Εφόσον το βάλουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και το κλείσουμε αεροστεγώς, διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 4 μήνες, αν το ανοίξουμε, καταναλώνουμε εντός 4-5 ημερών.
Το βάζουμε στο ψυγείο και σε λίγες ώρες είναι έτοιμο το σιροπάκι.
Μμμμ!!! είναι υπέροχο!!!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
10 σχόλια
[…] έχω αναρτήσει το γλυκό κεράσι ή βύσσινο χωρίς ζάχαρη εδώ και εδώ είμαι πολύ περήφανη για αυτή την συνταγή μου , […]
όταν λέτε σφηνάκι νερό τι εννοείτε? το κλασικό σφηνάκι δεν φτάνει να καλύψει ούτε τον πάτο της κατσαρόλας..
Ευχαριστώ….
Αυτό το κλασσικό σφηνάκι. Τα κεράσια θα βγάλουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται εφόσον το φτιάξετε με τον τρόπο που περιγράφω. Ευχαριστώ.
ok…..θα το παλέψω….τα λέμε….Ευχαριστώ και πάλι!!!
Σοφία,
έφταξα το γλυκό καθώς και τη μαρμελάδα φράουλα από τις συνταγές σου και είναι εξαιρετικά και τα δυο. Σ’ ευχαριστώ και για τα δυο καθώς και για τις πληροφορίες για τη στέβια, έτσι ώστε να δοκιμάσω και κάτι μόνη μου. ¨Εχω κάνει μαστεκτομή και κάνω και δίαιτα μια και ήμουν 105 kg όταν ξεκίνησα τις χημειοθεραπείες. Δυο λόγους λοιπόν για να κόψω τη ζάχαρη και μιά και είμαι μεγάλη γλυκατζού, οι συνταγές σου είναι θεόσταλτο δώρο.
Πάλι σ’ ευχαριστώ
Λένα
Λένα μου, χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου!!! Σου εύχομαι ολόψυχα όλα να σου πάνε καλά με την υγεία σου!!! Να είσαι πάντα καλά!!!
Δε μπορεσα να βρω αγαρ αγαρ. Με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω;
Ίσως με λίγη ζελατίνη , αλλά δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το όμως μικρή ποσότητα για να μην γίνει ζελέ.
Ευχαρστώ πολύ, θα το δοκιμάσω!
αγαρ αγαρ εχει ο σκλαβενιτης στα ειδη ζαχαροπλαστικης