16,8K
Γεια σας ! Γεια σας φίλοι μου!!!!
Μετά από ένα ιδιαίτερα κουραστικό καλοκαίρι ,
πάλι βρίσκομαι κοντά σας!
Για μένα το καλοκαίρι σημαίνει συνήθως αρκετή δουλειά, λίγος, έως ελάχιστος ελεύθερος χρόνος και πολύ κούραση…
Μην σας κουράζω όμως με τα δικά μου…
Σήμερα λοιπόν, σας υποδέχομαι με πιο χαλαρή διάθεση, μιας και ξεκουράστηκα για λίγες μέρες δίπλα σε αγαπημένα μου πρόσωπα
και όσο να ‘ ναι γέμισα τις μπαταρίες μου !
Ημέρα της ονομαστικής μου εορτής η σημερινή
και αποφάσισα να σας κεράσω ένα γλυκάκι,
έτσι για το καλό!
Την αγαπημένη μου καρύδα διάλεξα για να σας τρατάρω, συνδυασμένη με τι άλλο;
Με την αγαπημένη όλων μας σοκολάτα!
Το αποτέλεσμα το βλέπετε!
Όσο για την γεύση πρέπει να το δοκιμάσετε!
Υλικά:
•250 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
παγωμένο στο ψυγείο
•90 γρ. κακάο σε σκόνη
•100 γρ. γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά, παγωμένο στο ψυγείο
•110 σταγόνες υγρή στέβια με αναλογία 4 σταγόνες στέβια =1 κ.γ ζάχαρη
•λίγη εσάνς βανίλιας ή φυσική βανίλια
•120 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
•1 σφηνάκι ούζο .
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή!
Μέσα στον κάδο του μπλέντερ χειρός ,
ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το κακάο,
στην συνέχεια το γάλα εβαπορέ
και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια
και την στέβια.
Με το μπλέντερ χειρός χτυπάμε το μείγμα
μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Έπειτα προσθέτουμε το ούζο
και τα 100 γρ. απ’ το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα μας
και το αφήνουμε όλη νύχτα
μέχρι να σφίξει καλά.
Το επόμενο πρωί είμαστε έτοιμοι
να πλάσουμε τις μπαλίτσες μας.
Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας με λίγο ουζάκι
και με την βοήθεια ενός κουταλιού,
παίρνουμε μια ποσότητα απ’ το μείγμα μας.
Προσέχουμε να παίρνουμε την ίδια
περίπου ποσότητα για να έχουν
τα γλυκά μας ίδιο μέγεθος.
Μόλις τα πλάσουμε τα βουτάμε μέσα
στα 20 γρ. τριμμένου ινδοκάρυδου
και τα γυρίζουμε για να κολλήσει γύρω τους.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο
για μια ωρίτσα ακόμα και…απολαμβάνουμε!
Είναι εξαιρετικά και πολύ φίνα
στην γεύση τους!
Ότι πρέπει για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαιράκι… τι λέτε;
Πολλά φιλάκια σε όλους σας!!!
27 σχόλια
Καλως ορισες κουκλα και χρονια πολλα!! Μας ελειψες!
Μα τι υπεροχο γλυκο? Πολυ αφρατο και εχει την καρυδα που τοσο μου αρεσει.
…μα 110 σταγονες στεβιας;;;;; Απιστευτο μου φαινεται!!! Θελει υπομονη στο μετρημα! 😉
Καλο σου βραδυ! Φιλια!!
Welcome back, my sweet and lovely friend! This is a wonderful recipe, so tasty and good!! With love, a big hug. <3 Have a beautiful night!
Καλώς την! Τι ντελικάτη συνταγή Σοφία μας. Καλό φθινόπωρο❤️
Χρόνια πολλά Σοφάκι!
Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο!
Το γλυκάκι σου υπέροχο, σκίζει σε εμφάνιση και γεύση!
Φιλιά πολλά
Καλώς ήλθες και πάλι Σοφία μου! Χρόνια σου πολλά! Χρόνια καλά, ευτυχισμένα και τυχερά! Να είσαι πάντα δημιουργική και να μας φτιάχνεις τέτοιες νοστιμιές όπως το κέρασμά σου!
Πολλά πολλά φιλιά! Να περάσεις υπέροχα τη σημερινή μέρα!
Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα και πάντα δημιουργικά!!!!!
Χρονια πολλα Σοφια! Ευχαριστουμε για το κερασμα! Κι εμενα μ αρεσει πολυ το ινδοκαρυδο! Φιλια πολλα!
Χρόνια πολλά, Σοφάκι! Να είσαι πάντα χαρούμενη και δημιουργική!
Το κέρασμά σου λαχταριστό! Μου αρέσει που οι μπαλίτσες έχουν ούζο! Τις κάνει σίγουρα πολύ ξεχωριστές!
Φιλάκια!
Καλώς όρισες και καλό φθινόπωρο!
Χρόνια σου πολλά, να είσαι πάντα ευτυχισμένη!
Το γλυκάκι τέλειο!
Χρόνια σου πολλά, φωτεινά και δημιουργικά,Σοφάκι!
Το κέρασμά σου δείχνει λαχταριστό! Μπορώ να αντικαταστήσω την ποσότητα του εβαπορέ με γάλα καρύδας;(δεν πίνω ζωικό γάλα)
Πολλά φιλιά και υγιεινά μαγειρέματα!
Χρόνια σου πολλά Σοφάκι!!!!!!!
Υπέροχο το κέρασμα σου
Και του χρόνου!!!!!
Φιλιά
Χρόνια σου πολλά Σοφάκι μου, καλώς ήρθες και πάλι!!!!
Το γλυκάκι σου είναι μούρλια.
Φιλιά.
Να ευχηθώ κι’ εγώ Χρόνια Πολλά και Καλά Σοφία.
Με πιο χαλαρούς ρυθμούς από δω και πέρα και με ωραίες δημιουργίες σαν τούτα τα κεράσματα σου!
XΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!!!!! ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!
Χρόνια πολλά!!!! Ότι επιθυμείς!!!! Πολύ ωραίο το κέρασμά σου.
Χρόνια σου πολλά!!! ωραίο γλυκάκι!!!
Σας ευχαριστώ πάρα , πάρα πολύ!!! Σας εύχομαι υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα!!! Απο δω και πέρα πιστεύω να τα λέμε πιο συχνά!! Φιλάκια πολλά!!!!!!!
Το γάλα καρύδας που χρειάζεται για αυτή τη συνταγή είναι εκείνο που βρίσκεται σε κονσέρβα?
Το γάλα καρύδας βρίσκεται σε κονσέρβα αλλά και σε χάρτινη συσκευασία! Καλή επιτυχία!!
Με τι θα μπορουσα να αντικαταστησω το ινδοκαρυδο?Με καποιο ξηρο καρπο πχ?
Με καρύδια ή και αμύγδαλα ψιλοκομμένα, ακόμα και με φουντούκια , εσύ επιλέγεις!
Μπορουμε να βαλουμε στεβια σε σκονη αντί για υγρή στεβια; Αν ναι, σε τι αναλογία;
Φυσικά και μπορεις, πες μου ποια αναλογία έχει με την ζάχαρη η στέβια σου και θα σου πω πόση να βάλεις.
Είναι η Canderel Stevia..Δεν γράφει αναλογία με την ζάχαρη όμως…
αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι 1:1 με την ζάχαρη…
θα σου έλεγα λοιπόν να βάλεις γύρω στις 13-14 κουταλιές της σούπας κοφτές.
Κοίτα όμως ξανά για σιγουριά μήπως και γράφει αναλογία με την ζάχαρη γιατί δεν είμαι σίγουρη 100%.
Καλώς την! Τι ντελικάτη συνταγή Σοφία μας. Καλό φθινόπωρο❤️
Καλημέρα!!! Ευχαριστώ πολύ ❤️