Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σοκολατένιες μεθυσμένες μπαλίτσες με ινδοκάρυδο και στέβια!

Σοκολατένιες μεθυσμένες μπαλίτσες με ινδοκάρυδο και στέβια!

by sofia sofeto
27 σχόλια
σοκολατένιες μπαλίτσες 2
Γεια σας ! Γεια σας φίλοι μου!!!!
Μετά από ένα ιδιαίτερα κουραστικό καλοκαίρι ,
πάλι βρίσκομαι κοντά σας!
Για μένα το καλοκαίρι σημαίνει συνήθως αρκετή δουλειά, λίγος, έως ελάχιστος ελεύθερος χρόνος και πολύ κούραση…
Μην σας κουράζω όμως με τα δικά μου…
Σήμερα λοιπόν, σας υποδέχομαι με πιο χαλαρή διάθεση, μιας και ξεκουράστηκα για λίγες μέρες δίπλα σε αγαπημένα μου πρόσωπα
και όσο να ‘ ναι γέμισα τις μπαταρίες μου !
Ημέρα της ονομαστικής μου εορτής η σημερινή 
και αποφάσισα να σας κεράσω ένα γλυκάκι,
έτσι για το καλό! 
Την αγαπημένη μου καρύδα διάλεξα για να σας τρατάρω, συνδυασμένη με τι άλλο;
Με την αγαπημένη όλων μας σοκολάτα!
Το αποτέλεσμα το βλέπετε!
Όσο για την γεύση πρέπει να το δοκιμάσετε!

Υλικά:

•250 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
παγωμένο στο ψυγείο
•90 γρ. κακάο σε σκόνη
•100 γρ. γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά, παγωμένο στο ψυγείο
•110 σταγόνες υγρή στέβια με αναλογία 4 σταγόνες στέβια =1 κ.γ ζάχαρη
•λίγη εσάνς βανίλιας ή φυσική βανίλια
•120 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
•1 σφηνάκι ούζο .

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή!
Μέσα στον κάδο του μπλέντερ χειρός ,
ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το κακάο,
στην συνέχεια το γάλα εβαπορέ
και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια
και την στέβια.
Με το μπλέντερ χειρός χτυπάμε το μείγμα
μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Έπειτα προσθέτουμε το ούζο
και τα 100 γρ. απ’ το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα μας
και το αφήνουμε όλη νύχτα
μέχρι να σφίξει καλά.
Το επόμενο πρωί είμαστε έτοιμοι
να πλάσουμε τις μπαλίτσες μας.
Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας με λίγο ουζάκι 
και με την βοήθεια ενός κουταλιού,
παίρνουμε μια ποσότητα απ’ το μείγμα μας.
Προσέχουμε να παίρνουμε την ίδια
περίπου  ποσότητα για να έχουν
τα γλυκά μας ίδιο μέγεθος.
Μόλις τα πλάσουμε τα βουτάμε μέσα
στα 20 γρ. τριμμένου  ινδοκάρυδου
και τα γυρίζουμε για να κολλήσει γύρω τους.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο
για μια ωρίτσα ακόμα και…απολαμβάνουμε!
Είναι εξαιρετικά και πολύ φίνα
στην γεύση τους!
Ότι πρέπει για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαιράκι… τι λέτε;
Πολλά φιλάκια σε όλους σας!!!
σοκολατένιες μπαλίτσες 1

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

27 σχόλια

Χρυσαυγή 16/09/2013 - 21:03

Καλως ορισες κουκλα και χρονια πολλα!! Μας ελειψες!

Μα τι υπεροχο γλυκο? Πολυ αφρατο και εχει την καρυδα που τοσο μου αρεσει.

…μα 110 σταγονες στεβιας;;;;; Απιστευτο μου φαινεται!!! Θελει υπομονη στο μετρημα! 😉

Καλο σου βραδυ! Φιλια!!

Reply
Ely 16/09/2013 - 21:21

Welcome back, my sweet and lovely friend! This is a wonderful recipe, so tasty and good!! With love, a big hug. <3 Have a beautiful night!

Reply
Ρέα 29/09/2022 - 07:54

Καλώς την! Τι ντελικάτη συνταγή Σοφία μας. Καλό φθινόπωρο❤️

Reply
Ερμιόνη 16/09/2013 - 23:41

Χρόνια πολλά Σοφάκι!
Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο!
Το γλυκάκι σου υπέροχο, σκίζει σε εμφάνιση και γεύση!
Φιλιά πολλά

Reply
Selcouth 17/09/2013 - 03:49

Καλώς ήλθες και πάλι Σοφία μου! Χρόνια σου πολλά! Χρόνια καλά, ευτυχισμένα και τυχερά! Να είσαι πάντα δημιουργική και να μας φτιάχνεις τέτοιες νοστιμιές όπως το κέρασμά σου!
Πολλά πολλά φιλιά! Να περάσεις υπέροχα τη σημερινή μέρα!

Reply
Ανθή Παπανίκου 17/09/2013 - 05:18

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα και πάντα δημιουργικά!!!!!

Reply
Loulou lolita 17/09/2013 - 06:20

Χρονια πολλα Σοφια! Ευχαριστουμε για το κερασμα! Κι εμενα μ αρεσει πολυ το ινδοκαρυδο! Φιλια πολλα!

Reply
sundayspoon 17/09/2013 - 06:30

Χρόνια πολλά, Σοφάκι! Να είσαι πάντα χαρούμενη και δημιουργική!
Το κέρασμά σου λαχταριστό! Μου αρέσει που οι μπαλίτσες έχουν ούζο! Τις κάνει σίγουρα πολύ ξεχωριστές!
Φιλάκια!

Reply
mia maria 17/09/2013 - 07:36

Καλώς όρισες και καλό φθινόπωρο!
Χρόνια σου πολλά, να είσαι πάντα ευτυχισμένη!
Το γλυκάκι τέλειο!

Reply
Lenia 17/09/2013 - 07:51

Χρόνια σου πολλά, φωτεινά και δημιουργικά,Σοφάκι!
Το κέρασμά σου δείχνει λαχταριστό! Μπορώ να αντικαταστήσω την ποσότητα του εβαπορέ με γάλα καρύδας;(δεν πίνω ζωικό γάλα)
Πολλά φιλιά και υγιεινά μαγειρέματα!

Reply
Γιώργος Βαρβάκης 17/09/2013 - 09:34

Χρόνια σου πολλά Σοφάκι!!!!!!!
Υπέροχο το κέρασμα σου
Και του χρόνου!!!!!
Φιλιά

Reply
Roula T. 17/09/2013 - 11:45

Χρόνια σου πολλά Σοφάκι μου, καλώς ήρθες και πάλι!!!!
Το γλυκάκι σου είναι μούρλια.
Φιλιά.

Reply
Penelope 17/09/2013 - 13:39

Να ευχηθώ κι’ εγώ Χρόνια Πολλά και Καλά Σοφία.
Με πιο χαλαρούς ρυθμούς από δω και πέρα και με ωραίες δημιουργίες σαν τούτα τα κεράσματα σου!

Reply
ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΡΓΑ 17/09/2013 - 13:47

XΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!!!!! ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!

Reply
manousina 17/09/2013 - 14:12

Χρόνια πολλά!!!! Ότι επιθυμείς!!!! Πολύ ωραίο το κέρασμά σου.

Reply
peps 17/09/2013 - 16:35

Χρόνια σου πολλά!!! ωραίο γλυκάκι!!!

Reply
Sofia Sofeto 20/09/2013 - 05:17

Σας ευχαριστώ πάρα , πάρα πολύ!!! Σας εύχομαι υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα!!! Απο δω και πέρα πιστεύω να τα λέμε πιο συχνά!! Φιλάκια πολλά!!!!!!!

Reply
Andria 26/06/2015 - 15:23

Το γάλα καρύδας που χρειάζεται για αυτή τη συνταγή είναι εκείνο που βρίσκεται σε κονσέρβα?

Reply
sofia sofeto 28/06/2015 - 00:59

Το γάλα καρύδας βρίσκεται σε κονσέρβα αλλά και σε χάρτινη συσκευασία! Καλή επιτυχία!!

Reply
NikolFy 15/12/2015 - 11:57

Με τι θα μπορουσα να αντικαταστησω το ινδοκαρυδο?Με καποιο ξηρο καρπο πχ?

Reply
sofia sofeto 15/12/2015 - 12:23

Με καρύδια ή και αμύγδαλα ψιλοκομμένα, ακόμα και με φουντούκια , εσύ επιλέγεις!

Reply
andria 15/12/2015 - 13:49

Μπορουμε να βαλουμε στεβια σε σκονη αντί για υγρή στεβια; Αν ναι, σε τι αναλογία;

Reply
sofia sofeto 15/12/2015 - 17:47

Φυσικά και μπορεις, πες μου ποια αναλογία έχει με την ζάχαρη η στέβια σου και θα σου πω πόση να βάλεις.

Reply
Andria 16/12/2015 - 10:05

Είναι η Canderel Stevia..Δεν γράφει αναλογία με την ζάχαρη όμως…

Reply
sofia sofeto 16/12/2015 - 23:25

αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι 1:1 με την ζάχαρη…
θα σου έλεγα λοιπόν να βάλεις γύρω στις 13-14 κουταλιές της σούπας κοφτές.
Κοίτα όμως ξανά για σιγουριά μήπως και γράφει αναλογία με την ζάχαρη γιατί δεν είμαι σίγουρη 100%.

Reply
Ρέα 29/09/2022 - 07:56

Καλώς την! Τι ντελικάτη συνταγή Σοφία μας. Καλό φθινόπωρο❤️

Reply
sofia sofeto 29/09/2022 - 09:55

Καλημέρα!!! Ευχαριστώ πολύ ❤️

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!