12,4K
Κείμενο, Συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
( 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη)
Αφού πλύνουμε καλά τα κορόμηλα ,
Στην συνέχεια μεταφέρουμε τον πολτό τους μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ !!!!
Κείμενο, Συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

Ένα γρήγορο , νόστιμο και υγιεινό παγωτό,
με χαμηλό κόστος για την τσέπη
αλλά και την υγεία μας!
Έχει τα λιπαρά ενός γιαουρτιού
( με χαμηλά λιπαρά 2%)
Καθόλου ζάχαρη , επομένως και τους υδατάνθρακες του γιαουρτιού ( 4% )!
Ουσιαστικά λοιπόν είναι σαν να τρώμε
το γιαουρτάκι μας …
Αλλά με την υπέροχη γεύση και την δροσιά ενός παγωτού!
Πρόσθεσα και την αγαπημένη μου
σάλτσα κορόμηλου,
που κατά την γνώμη μου ” έδεσε ” πολύ καλά
αισθητικά αλλά και γευστικά
με το παγωτό μου!

Υλικά :
Για το παγωτό :
• 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
με χαμηλά λιπαρά 2%
• 10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
• ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
• 40 σταγόνες υγρή στέβια
( 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη).
Για την σάλτσα κορόμηλου:
• 550 γρ. κορόμηλα
• 1 κ. γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
• 50 σταγόνες υγρή στέβια
( 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη)
• 2 -3 φυλαράκια φρέσκιας αρμπαρόριζας.
Παγωτό:
Υδατάνθρακες : 4 γρ. /100 γρ.
Λιπαρά : 2 γρ./100 γρ.
Σάλτσα κορόμηλου:
Υδατάνθρακες : 10 γρ. /100 γρ.
Λιπαρά : 0
Καλύτερα είναι να ξεκινήσουμε
από την σάλτσα κορόμηλου,
η οποία έχει λίγη παραπάνω προετοιμασία
και πρέπει να είναι αρκετά κρύα
για να έχει ωραία υφή.
Αφού πλύνουμε καλά τα κορόμηλα ,
τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα
με ελάχιστο νερό.
Ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή ένταση,
αφήνουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους
και να μαραθούν.
Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα όλη την νύχτα.
Το πρωί τα ρίχνουμε σε ένα τούλι
και τα πιέζουμε καλά με τα χέρια μας,
έτσι ώστε να βγει ο χυμός τους
και να μείνουν μέσα στο τούλι
μόνο τα κουκούτσια και τα φλούδια τους.

15 σχόλια
Σοφάκι καταπληκτικό, λατρεύω το παγωτό με γιαούρτι και οι συνδυασμοί που έκανες είναι φοβεροί!!!Το καλύτερο βέβαια είναι πως το τσακίζουμε χωρίς τύψεις!!
Φιλάκια!
Τέλειο Σοφάκι!!!
Τώρα που τελείωσα με την διατροφή θα μπορώ να απολαμβάνω τις συνταγές σου.
Φιλάκια.
Χαίρομαι πολύ που το έκανες κιόλας και μάλιστα ακόμα πιο light από το δικό μου! Φοβερή η σάλτσα κορόμηλου και ταιριάζει και πολύ με το δυόσμο!
Καλή μας όρεξη και καλό καλοκαίρι να έχουμε! 🙂
Σκέτη απόλαυση και χωρίς τύψεις μαλιστα!!
Η σάλτσα κορόμηλου με εντυπωσίασε!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Εξαιρετική παρουσίαση Σοφία μου! Πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες, που αναδεικνύουν στο έπακρο την πρόταση της αγαπημένης μας Έφης!
Και αυτή η σάλτσα τι φοβερή προσθήκη!
Μπράβο για την πρόταση, φιλιά πολλά!
Παγωτό γιαούρτι και με σος κορόμηλου???Έγραψες πάκι Σοφάκι!πολύ πρωτότυπο και με εντυπωσιακές φωτό!!σε περιμένω και απο το δικό μου με ποητικό παραμύθι για μεγάλα παιδιά!!φιλάκια άπειρα και καλό απογευματάκι!!
Φανταστικό παγωτό και ακόμα πιο υπέροχη η σάλτα!
Σοφία, πριν λίγο τσάκισα το δικό μου παγωτό γιαούρτι το οποίο έφτιαξα με… τι άλλο… κεφίρ 🙂 Μπορείς να αντικαταστήσεις το γιαούρτι σου με κεφίρ, και να το απολαύσεις εντελώς όμως χωρίς τύψεις, μην σου πω ότι θα επιβάλλεται να το τρως πια το παγωτό σου! 🙂 Τέλεια συνταγή πάντως, συγχαρητήρια! Θα την τιμήσω δεόντως!
Καλά, τρελλάθηκα τώρα! και σάλτσα κορόμηλου; Μ’ έστειλες…
Πολύ υγιεινό το παγωτό σου Σοφία! Θα το απολαύσουμε χωρίς ενοχές και σε μεγάλες ποσότητες για να το ευχαριστηθούμε!!!!
Έχεις ένα βραβειάκι στο μπλογκάκι μου http://aromakouzinas.blogspot.gr/, πέρασε να το παραλάβεις!
Φιλιά!
Νομίζω ότι η Dark έχει κλέψει καρδιές με αυτή τη συνταγή! Τη δικιά μου τουλάχιστον σίγουρα… Κι εσύ, Σοφάκι, έδωσες την ιδιαίτερη πινελιά με τη σάλτσα κορόμηλου και άντε τώρα να μαζέψω τα μυαλά μου… 🙂
Φιλάκια!
πολύ δροσιστική φαίνεται, ήθελα να ρωτήσω αν αντί για υγρή στέβια μπορώ να βάλω κρυσταλλική και πόσο. ευχαριστώ
Ευτυχία μου , μπορείς να βάλεις φυσικά και κρυσταλλική!
ανάλογα τι γράφει επάνω στο κουτί, θα βάλεις λίγη και θα δοκιμάσεις, μετά προσθέτεις!
[…] Σάλτσα κορόμηλου. […]
[…] 3 Παγωτό γιαούρτι με λεμόνι, δυόσμο και σάλτσα κορόμηλου… […]