Home ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Παγωτό γιαούρτι με λεμόνι , δυόσμο και σάλτσα κορόμηλου, χωρίς ζάχαρη!

Παγωτό γιαούρτι με λεμόνι , δυόσμο και σάλτσα κορόμηλου, χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
15 Σχόλια

 παγωτό λεμόνι 1
Ένα γρήγορο , νόστιμο και υγιεινό παγωτό,
με χαμηλό κόστος για την τσέπη αλλά και την υγεία μας!
Έχει τα λιπαρά ενός γιαουρτιού ( με χαμηλά λιπαρά 2%)
Καθόλου ζάχαρη , επομένως και τους υδατάνθρακες του γιαουρτιού  ( 4% )!
 
Ουσιαστικά λοιπόν είναι σαν να τρώμε το γιαουρτάκι μας …
αλλά με την υπέροχη γεύση και την δροσιά ενός παγωτού!
 
Πρόσθεσα και την αγαπημένη μου σάλτσα κορόμηλου ,
που κατά την γνώμη μου ” έδεσε ” πολύ καλά
 αισθητικά αλλά και γευστικά με το παγωτό μου!
παγωτό λεμόνι 2 

Υλικά : 

Για το παγωτό :

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 2%
 10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι 
40 σταγόνες υγρή στέβια ( 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη).

 Για την σάλτσα κορόμηλου:

550 γρ. κορόμηλα
1 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
50 σταγόνες υγρή στέβια ( 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη)
2 -3 φυλαράκια φρέσκιας αρμπαρόριζας.
Παγωτό:
Υδατάνθρακες : 4 γρ. /100 γρ.
Λιπαρά : 2 γρ./100 γρ.
Σάλτσα κορόμηλου:
Υδατάνθρακες : 10 γρ. /100 γρ.
Λιπαρά : 0
Καλύτερα είναι να ξεκινήσουμε από την σάλτσα κορόμηλου ,
η οποία έχει περισσότερη  προετοιμασία
 και πρέπει να είναι αρκετά κρύα για να έχει ωραία υφή.
 
Αφού πλύνουμε καλά τα κορόμηλα ,
 τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό
και ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή ένταση,
αφήνουμε μέχρι  να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα όλη την νύχτα.
 Το πρωί τα ρίχνουμε σε ένα τούλι και τα πιέζουμε καλά με τα χέρια μας , 
έτσι ώστε να βγει ο χυμός τους και να μείνουν μέσα στο τούλι 
μόνο τα κουκούτσια και τα φλούδια τους.
παγωτό λεμόνι3

 

Στην συνέχεια μεταφέρουμε τον πολτό τους μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα 
 και ανάβουμε την φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το αγάρ αγάρ και την αρμπαρόριζα,
 μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά ,
 γιατί μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί έξω.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αγάρ αγάρ,
4-5 λεπτά είναι αρκετά
και αποσύρουμε απ’ την φωτιά .
Τώρα προσθέτουμε την στέβια και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα
και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου ,
γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
 
Τώρα ήρθε η ώρα για το παγωτό μας που είναι πανεύκολο!
Το μόνο που κάνουμε είναι να βάλουμε στο μπλέντερ τα φύλα του δυόσμου
 μαζί με το μισό γιαούρτι.
Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν .
Προσθέτουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύουμε μαζί τους
  όλα τα υπόλοιπα υλικά μας .
 
Αυτό ήταν!
Η παγωτομηχανή θα μας λύσει τα χέρια !
Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχετε αν την βάλετε στην κουζίνα σας!
Αν πάλι δεν έχετε , μην ανησυχείτε! 

Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
 το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Σερβίρουμε όταν είναι έτοιμο και το ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ !!!!
To σημαντικότερο….χωρίς τύψεις!!!!
 
παγωτό λεμόνι4
 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

15 Σχόλια

ΕΛΕΝΗ 05/06/2013 - 06:41

Σοφάκι καταπληκτικό, λατρεύω το παγωτό με γιαούρτι και οι συνδυασμοί που έκανες είναι φοβεροί!!!Το καλύτερο βέβαια είναι πως το τσακίζουμε χωρίς τύψεις!!
Φιλάκια!

Reply
Roula T. 05/06/2013 - 10:57

Τέλειο Σοφάκι!!!
Τώρα που τελείωσα με την διατροφή θα μπορώ να απολαμβάνω τις συνταγές σου.
Φιλάκια.

Reply
The Dark Chef 05/06/2013 - 12:15

Χαίρομαι πολύ που το έκανες κιόλας και μάλιστα ακόμα πιο light από το δικό μου! Φοβερή η σάλτσα κορόμηλου και ταιριάζει και πολύ με το δυόσμο!
Καλή μας όρεξη και καλό καλοκαίρι να έχουμε! 🙂

Reply
ΕΛΕΝΑ 05/06/2013 - 12:55

Σκέτη απόλαυση και χωρίς τύψεις μαλιστα!!
Η σάλτσα κορόμηλου με εντυπωσίασε!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

Reply
Ερμιόνη 05/06/2013 - 13:35

Εξαιρετική παρουσίαση Σοφία μου! Πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες, που αναδεικνύουν στο έπακρο την πρόταση της αγαπημένης μας Έφης!
Και αυτή η σάλτσα τι φοβερή προσθήκη!
Μπράβο για την πρόταση, φιλιά πολλά!

Reply
Kate'sCakeBox 05/06/2013 - 14:10

Παγωτό γιαούρτι και με σος κορόμηλου???Έγραψες πάκι Σοφάκι!πολύ πρωτότυπο και με εντυπωσιακές φωτό!!σε περιμένω και απο το δικό μου με ποητικό παραμύθι για μεγάλα παιδιά!!φιλάκια άπειρα και καλό απογευματάκι!!

Reply
mookies 05/06/2013 - 16:04

Φανταστικό παγωτό και ακόμα πιο υπέροχη η σάλτα!

Reply
Blondbrained 06/06/2013 - 00:28

Σοφία, πριν λίγο τσάκισα το δικό μου παγωτό γιαούρτι το οποίο έφτιαξα με… τι άλλο… κεφίρ 🙂 Μπορείς να αντικαταστήσεις το γιαούρτι σου με κεφίρ, και να το απολαύσεις εντελώς όμως χωρίς τύψεις, μην σου πω ότι θα επιβάλλεται να το τρως πια το παγωτό σου! 🙂 Τέλεια συνταγή πάντως, συγχαρητήρια! Θα την τιμήσω δεόντως!

Reply
Martha 06/06/2013 - 01:32

Καλά, τρελλάθηκα τώρα! και σάλτσα κορόμηλου; Μ’ έστειλες…

Reply
Silena 06/06/2013 - 10:16

Πολύ υγιεινό το παγωτό σου Σοφία! Θα το απολαύσουμε χωρίς ενοχές και σε μεγάλες ποσότητες για να το ευχαριστηθούμε!!!!
Έχεις ένα βραβειάκι στο μπλογκάκι μου http://aromakouzinas.blogspot.gr/, πέρασε να το παραλάβεις!
Φιλιά!

Reply
sundayspoon 07/06/2013 - 12:16

Νομίζω ότι η Dark έχει κλέψει καρδιές με αυτή τη συνταγή! Τη δικιά μου τουλάχιστον σίγουρα… Κι εσύ, Σοφάκι, έδωσες την ιδιαίτερη πινελιά με τη σάλτσα κορόμηλου και άντε τώρα να μαζέψω τα μυαλά μου… 🙂
Φιλάκια!

Reply
EFTYCHIA V 20/06/2013 - 21:25

πολύ δροσιστική φαίνεται, ήθελα να ρωτήσω αν αντί για υγρή στέβια μπορώ να βάλω κρυσταλλική και πόσο. ευχαριστώ

Reply
Sofia Sofeto 27/06/2013 - 22:52

Ευτυχία μου , μπορείς να βάλεις φυσικά και κρυσταλλική!
ανάλογα τι γράφει επάνω στο κουτί, θα βάλεις λίγη και θα δοκιμάσεις, μετά προσθέτεις!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More