Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Ταλιατέλες ολικής αλέσεως με μεθυσμένα θαλασσινά αλά Sofeto!

Ταλιατέλες ολικής αλέσεως με μεθυσμένα θαλασσινά αλά Sofeto!

by sofia sofeto
10 Σχόλια
ταλιατέλες με θαλασσινά 1
Φιλαράκια μου καλά και αγαπημένα καλώς σας βρίσκω!
Πέρασε κι η μαγνητική καταιγίδα…
Πως νιώσατε;
Εγώ είχα χαμηλή πίεση και μια θολωμένη σκέψη…
Έφαγα το αλατάκι μου και επανήλθα !
Σκεφτόμουν μετά πόσο ευάλωτος είναι ο άνθρωπος στα στοιχεία της φύσης…
Τέλος πάντων , πιστεύω όλοι μας να τα καταφέραμε με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο,
να είμαστε όλοι καλά ,
γεροί και δυνατοί ,
έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα
 με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας!
 
Για σήμερα λοιπόν θα σας φτιάξω ένα πολύ καλοκαιρινό ,
κατά την γνώμη μου φαγητό!
 
Ποιος μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο θρεπτικότατων ζυμαρικών ;
Μήπως υπάρχει κάποιος να αντισταθεί
 σε μια θαλασσινή και μυρωδάτη συντροφιά ;
Εγώ πάντως όχι!
Λατρεύω και τα δύο !
 

Υλικά για 4 άτομα :

  

Για την σάλτσα:

 
20 φρέσκες γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια τους
2 μεσαίου μεγέθους καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 ή 2 σουπιές ανάλογα το μέγεθος καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 ματσάκι μαϊντανού
2 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες
 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
ελαιόλαδο.

Για ζυμαρικά:

 
500 γρ. ταλιατέλες ολικής αλέσεως
 Ρίξτε μια ματιά Εδώ ,
θα βρείτε τα καλύτερα ελληνικά ζυμαρικά .
Τα κεφάλια απ’ τις γαρίδες 
αλάτι.
 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τα καλαμάρια και την σουπιά,
προσθέτουμε το σκόρδο και ανάβουμε την φωτιά ,
μόλις δούμε πως έχουν αρχίσει να ροδίζουν ,
ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι,
παράλληλα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν στα υγρά τους.
Ελέγχουμε να έχουν υγρασία , 
αν δούμε πως έχει εξατμιστεί ,
προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τις γαρίδες ,
το ελαιόλαδο , το αλάτι  και τον μαϊντανό.
 
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Μετά από 15 λεπτά περίπου δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν βράσει τα θαλασσινά μας.
Αν είναι έτοιμα θα προσθέσουμε το αλάτι , το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό .
 Ρίχνουμε και τις γαρίδες μέσα και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι 5 λεπτά.
Στην συνέχεια  κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ την φωτιά .
Από νωρίτερα έχουμε βάλει μέσα σε νερό να βράσουν τα κεφάλια απ΄τις γαρίδες .
Περίπου για 10 λεπτά είναι καλά,
σουρώνουμε τον ζωμό
 και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τα ζυμαρικά μας .
Ρίχνουμε επιπλέον νερό που χρειάζεται και έπειτα ανάβουμε την φωτιά.
Μόλις πάρει βράση θα ρίξουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά μας!
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα.
Τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή!
Θα ενώσουμε την σάλτσα μας με τα ζυμαρικά!!!
Ρίχνουμε την σάλτσα μας μέσα στα ζυμαρικά με προσοχή,
να μην πέσουν τα θαλασσινά.
Ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε αμέσως γιατί η μυρωδιά μας έχει “σπάσει” την μύτη…
Τα θαλασσινά μας τα προσθέτουμε στο πιάτο μας με την σειρά τους…
Μμμμμ!!!
 Καλή μας όρεξη!!!!
 
ταλιατέλες με θαλασσινά 2jpg

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

10 Σχόλια

Ερμιόνη 29/05/2013 - 21:47

Σοφάκι ούτε που την κατάλαβα την καταιγίδα!
Τελικά όταν έχεις δύο ζουζουνάκια όλη την ημέρα γίνεσαι άτρωτος 🙂
Πολύ καλοκαιρινό το πιάτο σου! Μου φέρνει στο μυαλό εικόνες από διακοπές σε νησί!
Πολύ εμφανίσιμο και χορταστικό!
Φιλιά πολλά!

Reply
Χρυσαυγή 30/05/2013 - 05:34

Εξαιρετικό πιάτο Σοφία!
Μπράβο!

Reply
peps 30/05/2013 - 08:45

Πράγματι …εξαιρετικό!!!!
Τρελλαίνομαι για ζυμαρικά ολικής αλέσεως, για θαλασσινά…..
Πολύ ωραία ιδέα!!!
Πολύ ωραία φωτογράφιση!!

Reply
Kate'sCakeBox 30/05/2013 - 10:50

Σοφάκι μου καλημέρα,πέρασα να δω τι κάνεις-χαμπάρι δεν πήρα με τη μαγνητική καταιγίδα-και έχω να πω για τις ταλιατέλες σου ότι σίγουρα θα τις φτιάξω γιατί τα υλικά που έχεις τα τιμά ιδιαίτερα η οικογένεια!!καλά και το food presentation που μας παρουσίασες άπαιχτο!!φιλάκια άπειρα!

Reply
Selcouth 30/05/2013 - 11:20

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης ενώ τα τρώω, δεν μου αρέσουν όπως φαίνονται. Το χρώμα τους είναι απαίσιο κατά τη γνώμη μου. Εδώ είναι που θα σου πω το μεγάλο μπράβο! Κατάφερες με τα χρώματα που έβαλες να κάνεις ένα πιάτο πολύ ευπαρουσίαστο! Για τη γεύση είμαι σίγουρη! Έχω δοκιμάσει κάποιες άλλες συνταγές σου και δεν έχω καμιά αμφιβολία και γι’ αυτή εδώ.
Πολλά φιλιά Σοφία μου. Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

Reply
mookies 30/05/2013 - 17:37

Φανταστική συνταγή, πολύ μου αρέσουν τα θαλασσινά με μακαρόνια. Δεν τα έχω δοκιμάσει με ολικής, την επόμενη φορά σίγουρα.
Εξαιρετική η προσθήκη του ούζου στη σάλτσα.

Reply
sundayspoon 01/06/2013 - 06:07

Εγώ τη μαγνητική καταιγίδα δεν την κατάλαβα…
Πόσο ωραία η συνταγή σου, Σοφία μου! Μυρίζει θάλασσα! Υπέροχα τα θαλασσινά με τα ζυμαρικά ολικής άλεσης! Όσο για την παρουσίαση, σούπερ! Μπράβο!
Πολλά φιλιά!

Reply
Martha 01/06/2013 - 14:15

Μ’ ένα τέτοιο πιάτο ξεπερνιούνται ακόμα και οι ηλιακές καταιγίδες!

Reply
Penelope 02/06/2013 - 18:59

Τώρα που σε διαβάζω Σοφία μου, σκέφτομαι ότι έχω πολύ καιρό να μαγειρέψω ζυμαρικά ολικής άλεσης και αυτό γιατί οι άντρες δεν τα πάνε καλά μαζί τους.
Αλλά θα το κάνω μόνον για μένα και με μια τέτοια ωραία παρέα όπως τα θαλασσινά σίγουρα θα είναι ότι καλύτερο!

Reply
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΟΥ 24/03/2015 - 21:54

Εξαιρετική συνταγή, με μία λεπτομέρεια μόνο. Ρίχνουμε πάντοτε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και όχι την σάλτσα στα ζυμαρικά. Η διαφορά είναι αξιοσημείωτη.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More