Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Παγωτό Bounty , καρύδα και σοκολάτα, με στέβια!

Παγωτό Bounty , καρύδα και σοκολάτα, με στέβια!

by sofia sofeto
12 σχόλια

080

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που λατρεύω!!!
Παγωτάκι δροσερό συντροφεύει τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες μου.
Η παγωτομηχανή μου απαραίτητο εργαλείο της κουζίνας μου ,
βρίσκεται μόνιμα στην κατάψυξη του ψυγείου μου!

Σήμερα σας δίνω την συνταγή του αγαπημένου μου παγωτού.
Εξωτική καρύδα με την εθιστική σοκολάτα μου ,
γευστικός συνδυασμός που απογειώνει τις αισθήσεις
και μου θυμίζει πως η ζωή δεν θέλει πολλά και δύσκολα για να γίνει απολαυστική!

Επιπλέον σας έχω ευχάριστο νέο!!!
Το παγωτάκι μου είναι πανεύκολο να το φτιάξετε ,
θέλει μόνο λίγα λεπτά της ώρας σας.
Είναι ελαφρύ , δεν περιέχει ζάχαρη αλλά στέβια ,
που δεν του προσθέτει επιπλέον θερμίδες .
Τα υπόλοιπα υλικά του επιμελώς συνδυασμένα
ώστε να μας δώσουν τα λιγότερα λιπαρά που μπορούμε να έχουμε!

Δικό σας με αγάπη!!!

 

065

Υλικά:
400 γρ. γάλα καρύδας με 17% λιπαρά
400 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
4 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια
( με αναλογία με την ζάχαρη
4 σταγόνες στέβια = με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.)
40 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο.

100 γρ. χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή έτοιμη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη του εμπορίου.

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απ’ την σοκολάτα.
Τα χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ενωθούν, για 2 λεπτά το πολύ δηλαδή.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανή και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ετοιμάζουμε το παγωτό μας.
Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μπολ και το βάζουμε μέσα σε στρώσεις , στις οποίες ανάμεσα ρίχνουμε με ένα κουταλάκι την σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή , βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις δούμε πως έχει αρχίσει να παγώνει το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να αποφύγουμε την δημιουργία κρυστάλλων.
Αυτή την διαδικασία την κάνουμε κάθε μισή ώρα περίπου για 3 φορές ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα με την ίδια διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω.
Το αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε!

Εύχομαι όσοι κι όσες το φτιάξετε να το απολαύσετε και να φάτε μια κουταλίτσα στην υγειά μου!
Σας φιλώ !!!

Υδατάνθρακες παγωτού με την σοκολάτα μαζί : 9 γρ. /100 γρ.
Λιπαρά παγωτού με την σοκολάτα μαζί : 13,7 γρ. / 100 γρ.

Υδατάνθρακες παγωτού χωρίς την σοκολάτα : 5,6 γρ./100 γρ.
Λιπαρά παγωτού χωρίς την σοκολάτα: 11,7 γρ. / 100 γρ.

069

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 σχόλια

Χρυσαυγη 24/06/2015 - 14:04

Ειναι φανταστικο!!! Το περιμενα απο χθες που το εγραψες στο φεις και δεν απογοητευτηκα καθολου!!!!!
Πολυ ευκολο με απλα υλικα που ευκολα τα βρισκει κανεις!!!!
Μπραβο Σοφια!!! 🙂

Reply
sofia sofeto 22/07/2015 - 13:23

Καλημέρα Χρυσαυγή !!! σ’ ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
Deny Argiropoulou 24/06/2015 - 22:15

Φαίνεται υπέροχο!!! Μπράβο Σοφία!!!! Σ’ευχαριστούμε!!!! Αραγε αν αντικαταστήσω το γάλα καρύδας με αμυγδάλου που μου αρέσει καλύτερα θα έχει διαφορά???? Θα δοκιμάσω!!!!!! Τέλειο!!!! 🙂 🙂 🙂

Reply
sofia sofeto 22/07/2015 - 13:21

Καλημέρα !!! για δοκίμασε με γάλα αμυγδάλου αλλά δεν θα έχει την γεύση αυτού του παγωτού, θα γίνει κάτι άλλο, περιμένω το αποτέλεσμα!

Reply
Μαρρα Μάχη 30/06/2015 - 14:23

Τέλειο σε ευχαριστούμε πολύ!

Reply
sofia sofeto 22/07/2015 - 13:22

Να είσαι καλά Μάρρα!!

Reply
EYH 21/07/2015 - 16:09

το γαλα καρυδας σε μεταλλικη συσκευασια, οχι το απλο σε χαρτινη, που το βρισκουμε?

Reply
sofia sofeto 22/07/2015 - 13:20

Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορείς να βρεις και τις δύο συσκευασίες.

Reply
Ειρήνη 15/09/2018 - 18:31

Πάρα πολύ νόστιμο!!! Και η σοκολάτα του πάει πολύ!!!
Σε ευχαριστω Σοφία για την συνταγή!

Reply
sofia sofeto 16/09/2018 - 04:20

Χαίρομαι πολύ!!! Σ Ευχαριστώ!!!

Reply
Κυριακή 24/05/2020 - 11:40

Σοφια το γαλα (εβαπορε και καρυδας) πρεπει να ειναι παγωμενο απο το ψυγειο η ζεστο;

Reply
sofia sofeto 25/05/2020 - 01:37

Σε θερμοκρασία δωματίου είναι καλά.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!