18,K
Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία,
food styling: Σοφία Πιτσικάλη
(Sofia Sofeto).
Τα αγαπημένα μας όσπρια,
που τόσο ωφελούν τον οργανισμό μας ,
σε νέες περιπέτειες!
Τρελαίνομαι για κάθε είδους κεφτεδάκια …
Η κάθε περιοχή της Ελλάδος έχει
και την δική της συνταγή!
Όλες όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο…το τηγάνισμα!
Σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω
ρεβιθοκεφτέδες στον φούρνο,
και… πέτυχε! Δικοί σας!
Υλικά:
• 250 γρ ρεβίθια
• 30 γρ νιφάδες βρώμη χωρίς γλουτένη
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 5 φιλαράκια δυόσμου
• 3 φέτες λιαστής ντομάτας μουλιασμένες
σε νερό και ψιλοκομμένες
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
• αλάτι και πιπέρι
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
• 20 γρ ταχίνι
• 30 γρ ελαιόλαδο
• 2 αυγά κτυπημένα
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 100 γρ λευκό κατσικίσιο τυρί τριμμένο
ή γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά.
**Συνοδευτικό σας προτείνω το Κεφίρ spread
Θα το δείτε στο βίντεο παρακάτω,
στο τέλος της συνταγής μου.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Έχουμε μουλιάσει από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό.
Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν ,
μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε
και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Τα βάζουμε λίγα λίγα σε μύλο λαχανικών και τα κάνουμε πουρέ.
Μόλις τελειώσουμε αυτή την διαδικασία ,
τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
όσο γίνεται πιο ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε
να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά.
Σ΄ένα ταψί έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι απ’ το μείγμα μας
και ακουμπάμε στην λαδόκολλα.
Προσέχουμε να δίνουμε ομοιόμορφο
σχήμα στα κεφτεδάκια μας,
να έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160 βαθμούς
και ψήνουμε στον αέρα
μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν!
Τα βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τα σερβίρουμε,
με το αγαπημένο μου spread από κεφίρ!!!!
Καλή μας όρεξη φίλοι μου!
10 σχόλια
Τέλεια ιδέα για να φάνε τα παιδιά όσπρια που δεν τρώνε με τίποτα! Γειά στα χέρια σου! Φιλιά :))
Η κόρη μου τα τσάκισε , όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έγιναν πολύ πετυχιμένα, σίγουρα θα τους αρέσουν, δεν είναι αναγκη να τους πεις τι έχουν μέσα…ξέρεις εσύ!
Καλό απόγεύμα και σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο!
Σίγουρα είναι φανταστικά και κυρίως χωρίς αλεύρι! Σ’ευχαριστώ για την ιδέα !
Να΄σαι καλά! Ελπίζω να τα απολαύσεις!
επιτελους σας βρηκα!!!
ειστε υπεροχη!
Τρεις κουπες ξερα ρεβυθια πριν μουλιασουν σωστα;
3 φλιτζάνια μουλιασμένα κ βρασμένα, οπότε θα βάλεις 1,5 φλιτζάνι ωμά.
Κυκλοφορει βιβλιο με συνταγες? Υπεροχες συνταγες!!!!!
Προς το παρόν όχι…
Σ ευχαριστώ πολύ!!!