6,6K
Τα αμύγδαλα είναι απ’ τους ιδιαίτερα αγαπημένους ξηρούς καρπούς ,
με πολλά θρεπτικά συστατικά που δίνουν στον οργανισμό μας.
Μια μερίδα , 20 περίπου αμύγδαλα,
είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου,
πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών,
προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά.
Στην Ελλάδα τα τιμούμε σε πλήθος συνταγών ,
κυρίως στην ζαχαροπλαστική.
Προσωπικά , τρώω καθημερινά ωμά αμύγδαλα ,
προσπαθώ να μην τα ψήνω στις συνταγές μου (όσο γίνεται)
για να μην χάνουν τα πολλά θρεπτικά συστατικά τους με την θερμότητα.
Η συνταγή που σας προτείνω έχει σαν βάση της αυτό τον αγαπημένο καρπό.
Υλικά:
• 90 γρ αμύγδαλα ωμά
• 300 γρ. ανθότυρο χωρίς αλάτι
• 80 γρ. στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
• 2,5 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
• 120 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
• 2/3 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αγάρ αγάρ
• 50 γρ νερό.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την μους,
για να την κάνουμε να στέκεται καλύτερα,
πρέπει να προσθέσουμε μέσα στο γάλα εβαπορέ το αγάρ αγάρ
και 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό ,
τα βάζουμε να πάρουν μια βράση,
σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει το αγάρ αγάρ .
Μέσα στο μούλτι κτυπάμε τα αμύγδαλα σε σκόνη ,
τα κτυπάμε μέχρι να βγάλουν το βούτυρο τους .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ανθότυρο
και το μείγμα του γάλακτος που ετοιμάσαμε πριν ,
κτυπάμε πάλι στο μπλέντερ όλα μαζί να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε την στέβια , την εσάνς πικραμύγδαλου και το ροδόνερο.
Κτυπάμε μια τελευταία φορά στο μπλέντερ και είμαστε έτοιμοι!
Γεμίζουμε με την μους μας μικρά ποτηράκια ή μπολάκια ,
αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Η επιλογή είναι δική σας , αλλά και σκέτη είναι υπέροχη!
Μετά την βάζουμε στο ψυγείο και όταν κρυώσει είναι έτοιμη!
Μετά την βάζουμε στο ψυγείο και όταν κρυώσει είναι έτοιμη!
Καλή μας απόλαυση!
7 σχόλια
Καλησπέρα Σοφάκι, φαίνεται τέλεια η μους! Θα τη δοκιμάσω! Καλό βράδυ!
Γεια σου Irma μου!
Ναι είναι πολύ καλή ,
μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε τούρτα ή παστάκια,
σύντομα θα φτιάξω κάτι τέτοιο και θα σας αναρτήσω.
Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα!
Πολύ νόστιμη!!! Δεν είχα ροδόνερο και εσανς, έβαλα λίγο χυμό πορτοκάλι και νεράκι! Μου άρεσε πολύ! Μπράβο Σοφία!! =)
Έβαλα σε μπολάκι κεκάκι που έφτιαξα και απο πάνω τη μους, απλά τέλειο!!
Ευχαριστώ!
Γεια σου Ειρήνη μου!
Χαίρομαι που σου άρεσε,
έχεις μπει για τα καλά στο κλίμα του Sofeto !
Αν πάρεις ροδόνερο και εσάνς θα βγάλεις εντέλώς διαφορετικό αποτέλεσμα,
φυσικά και η δική σου εκδοχή θα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ!
εσανς αμυγδαλου και ροδονερο που βρισκω??
Καλησπέρα,
εσάνς αμυγδάλου σε μπαχαράδικα ή μεγάλα σουπερ μάρκετ και ροδόνερο στα σουπερ μάρκετ, ελπίζω να βοήθησα!
[…] Μια δόση από την Μους αμυγδάλου αλά Sofeto! […]