3,2K
λίγο τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Σήμερα σας έχω ένα πιάτο εξαιρετικό!
Ένα μεζεδάκι που θα σας κάνει να ταξιδέψετε…
Θα σας κάνει να σηκώσετε το ποτηράκι για ένα ακόμα τσούγκρισμα,
για ένα ακόμα “στην υγειά μας!”
Ο τέλειος μεζές!
Υλικά :
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
ελαιόλαδο
αλάτι
Για την γέμιση:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2,5 – 3 κουταλάκια του γλυκού κοπανιστή Τήνου
50 γρ. φέτα
4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
4 φέτες παστουρμά χωρίς το τσιμένι
ελαιόλαδο
Για την σάλτσα :
λίγο ξύδι λευκό
2/3 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι νερό
λίγο τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Αρχικά κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις αλατίζουμε.
Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε και τις δύο πλευρές τους με ελαιόλαδο
και τις στρώνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα ,
να πατάει ελαφρώς η μια την άλλη,
έτσι ώστε να περνάει ο αέρας στο ψήσιμο και από κάτω τους.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Όταν είναι έτοιμες , έχουν ροδίσει και μαλακώσει δηλαδή,
τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε παράλληλα την γέμιση μας,
σε ένα μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι , την κοπανιστή και την φέτα ,
κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιήθουν,
ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πάλι.
Προσθέτουμε την βρώμη και τον παστουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια ,
ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ένα ,ένα τα κομμάτια της μελιτζάνας και βάζουμε λίγη από την γέμιση,
τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε πυρέξ.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια και τα τοποθετήσουμε στο πυρέξ ,
ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Πάλι στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα κτυπάμε ,
στην συνέχεια ρίχνουμε με ένα κουτάλι την σάλτσα πάνω από κάθε ρολό μελιτζάνας
και τέλος απλώνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
Το μεζεδάκι μας τρώγεται ευχάριστα κρύο και ζεστό!
Στην υγεία μας παιδιά!!!