33,4K
Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες!
Σήμερα το πρόγραμμα έχει ένα αρκετά εύκολο και γευστικό γλυκάκι.
Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός του κυδωνιού με την αρμπαρόριζα,
είμαι λάτρης της κανέλας και του γαρύφαλλου,
επίσης τρελαίνομαι για καρύδια στα γλυκά μου …
Οπότε δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε τι σας έχω για σήμερα!
Υλικά:
2 κυδώνια
1 ποτήρι του νερού γλυκό
ή ημίγλυκο κρασί
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
σιρόπι αγαύης ή μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού
κανέλα σε σκόνη
5 καρφάκια γαρύφαλλου
3 φύλλα αρμπαρόριζας
μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού .
Αρχικά πλένουμε καλά τα κυδώνια,
τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα σπόρια τους
και το σκληρό κομμάτι στο κέντρο τους.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
και προσθέτουμε από πάνω τους όλα τα μυρωδικά.
Το μέλι ή την αγαύη
τα διαλύουμε μέσα στο κρασί
και το προσθέτουμε από πάνω τους .
Τους ρίχνουμε και τα καρύδια με τον χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας
και το βάζουμε πάνω στο πυρέξ,
από πάνω θα βάλουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
και θα κλείσουμε καλά γύρω γύρω,
ώστε να μην χάσουν τα υγρά τους τα κυδώνια και να ψηθούν μέσα σε αυτά.
Τον φούρνο τον έχουμε προθερμάνει
στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά περίπου,
μέχρι να δούμε πως έχουν μαλακώσει.
Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε
αφού τα έχουμε πρώτα λούσει με το σιροπάκι τους!
Μμμμ…Πωπω μυρωδιές!!!
3 σχόλια
κυδωνάκια σπέσιαλ !Πόσο χρόνια έχω να φάω ούτε που θυμάμαι!Τα λαχτάρισα να σου πω την αλήθεια.
Τα κυδώνια δεν τα ξεφλουδίζετε;
Δεν είναι απαραίτητο, μπορείς να τα ξεφλουδίσεις αν θες απ την αρχή ή όταν είναι μετά ψημένα. Αυτό τα βοηθάει να διατηρήσουν το σχήμα τους καλύτερα και να μην λιώσουν στο ψήσιμο. Καλό πλύσιμο πριν πάντα!