4,3K
Την αδυναμία μου στις σαλάτες σας
την έχω ξαναπεί!
Σήμερα ήθελα μια σαλάτα που να είναι πολύ γευστική και ιδιαιτέρως θρεπτική ,
για να συνοδεύσω το μεσημεριανό φαγητό μου .
Σκέφτηκα να προσθέσω όλα τα υλικά που αγαπώ
και νιώθω πως ταιριάζουν στον οργανισμό μου.
Επέλεξα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ,
σύνθετους υδατάνθρακες,
καλά λιπαρά και αρκετές φυτικές ίνες.
Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε πολύ…
Αλλά όχι μόνο εμένα !
Ο άντρας μου και η κόρη μου την απόλαυσαν
με την ίδια ευχαρίστηση!
Ελπίζω κι’ εσείς φίλοι μου!
Υλικά :
• 30 γρ. φαγόπυρο ωμό
• 1 μέτριο αβοκάντο σε κομματάκια
• 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κύβους
• 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
• 10 γρ σταφίδες
• αλάτι θαλασσινό
• χυμό λεμονιού
• 2 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Αρχικά θα φροντίσουμε να μουλιάσουμε
σε νερό το φαγόπυρο, για 2 ώρες περίπου.
Έπειτα θα βράσουμε το φαγόπυρο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει.
Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και…απολαμβάνουμε!