
‘Αλλη μια ιδέα για δροσιστικό γλυκάκι με κεράσια;
Φυσικά σας έχω ένα υπέροχο ζελέ !
Υλικά :
Το σιρόπι από το
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
1 κουταλάκι του γλυκού στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5)
Μέσα στο σιρόπι προσθέτουμε το αγάρ αγάρ
και το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση,
αποσύρουμε και προσθέτουμε την στέβια , το γιαούρτι
και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
Βάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια
και τα βάζουμε στο ψυγείο να γίνει ζελέ.
Τα ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο
Καλή απόλαυση!!!
2 Σχόλια
Καλησπέρα μπορώ να βάλω σπιτική μαρμελάδα αντί για σιρόπι.?και αν ναι για τι ποσότητα μιλάμε
Μπορείς να βάλεις την μαρμελάδα σου αραιωμένη όμως σε νερό. Θα βάλεις 1/2 κούπα μαρμελάδα και 1/2 κούπα νερό , αν πρόκειται για πηκτή μαρμελάδα.