5,8K

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πολύ νόστιμο
και παράλληλα ελαφρύ πιάτο.
Είναι πολύ εύκολο και σχετικά γρήγορο,
αν γίνει καλή προετοιμασία.
Μπορείτε να φτιάξετε τα μπιφτέκια
με όποιο κρέας θέλετε.
Αντί για γαλοπούλα μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου
ή ακόμα και ένα καλό κομμάτι χοιρινού
ή μοσχαρίσιου κρέατος με λίγα λιπαρά.
Όπως και να το φτιάξετε ,
εύχομαι καλή επιτυχία!
Υλικά :
• 1 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας
• 50 γρ νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη)
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου
• 1 κ.γ ξερή ρίγανη
• 2 κ.γ ξερό δυόσμο
• αλάτι και πιπέρι
• 1 κ.γ μπαχαρικό Σουμάκ
• 100 γρ τριμμένη φρέσκια ντομάτα
• 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
• 2 κ.σ ελαιόλαδο.
• 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ
βάζουμε όλα τα υλικά μας
και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε για μισή ώρα
στο ψυγείο το μείγμα μας ,
μέχρι να φουσκώσει η βρώμη
και να απορροφήσει τα υγρά.
Στην συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια
στο μέγεθος που θέλουμε
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 165 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Προσωπικά τα σερβίρω με ριζότο από φαγόπυρο
και με την αγαπημένη μου σαλάτα.
Είναι πολύ ελαφρύ το αποτέλεσμα
και ιδιαίτερα θρεπτικό.
Καλή σας όρεξή!