
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πολύ νόστιμο και παράλληλα ελαφρύ πιάτο.
Είναι πολύ εύκολο και σχετικά γρήγορο ,αν γίνει καλή προετοιμασία.
Μπορείτε να φτιάξετε τα μπιφτέκια με όποιο κρέας θέλετε,
αντί για γαλοπούλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου
ή ακόμα και ένα καλό κομμάτι χοιρινού ή μοσχαρίσιου κρέατος με λίγα λιπαρά.
Όπως και να το φτιάξετε , εύχομαι καλή επιτυχία!
Υλικά :
1 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας
10 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
2 αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
2 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό Σουμάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
λίγο ελαιόλαδο.
λίγο ελαιόλαδο.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ζυμώνουμε καλά,
αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο το μείγμα μας ,
μέχρι να φουσκώσει η βρώμη και να απορροφήσει τα υγρά.
Στην συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε
και τα ψήνουμε στον φούρνο , στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Προσωπικά τα σερβίρω με ριζότο από φαγόπυρο,
είναι πολύ ελαφρύ το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα θρεπτικό.
Καλή σας όρεξή!