Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Ζελέ με κορόμηλο και αρμπαρόριζα , χωρίς ζάχαρη .

Ζελέ με κορόμηλο και αρμπαρόριζα , χωρίς ζάχαρη .

by sofia sofeto
3 σχόλια
 ζελέ κορόμηλου 1
Θέλετε  ένα δροσερό γλυκάκι για τα καλοκαιρινά σας βράδια ;
Χωρίς πολλές θερμίδες και να γίνεται εύκολα ;
Η λύση είναι το ζελέ !
Υλικά :
400 ml χυμό κορόμηλου από 1/2  κιλό (500 γρ.)  κορόμηλα
(παρακάτω θα σας πως την διαδικασία για να το φτιάξετε)
3-4  φύλα αρμπαρόριζας
150 γρ στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:1)
4 φύλα ζελατίνης
10 γρ. σπόροι Chia
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια:
Αφού πλύνουμε καλά τα κορόμηλα ,
 τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα φύλα της αρμπαρόριζας
και ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή ένταση,
αφήνουμε μέχρι  να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα όλη την νύχτα.
ζελέ κορόμηλου 2
 Το πρωί τα ρίχνουμε σε ένα τούλι και τα πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ,
έτσι ώστε να βγει ο χυμός τους και να μείνουν μέσα στο τούλι
μόνο τα κουκούτσια και τα φλούδια τους.
ζελέ κορόμηλου 3
Έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε κρύο νερό για να μαλακώσουν ,
όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα σε λίγο ζεστό νερό για να διαλυθούν ,
ρίχνουμε και την στέβια και ανακατεύουμε για να λιώσει καλά.
Τα προσθέτουμε μέσα στον χυμό του κορόμηλου,
ρίχνουμε και τους σπόρους Chia ,
ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ΄μια φόρμα .
 Το βάζουμε μέσα στο ψυγείο και περιμένουμε  να κρυώσει και να γίνει ζελέ.
Όταν είναι έτοιμο , ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!!!
Καλή επιτυχία !!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

3 σχόλια

Дмитрий 23/06/2012 - 13:56

классный рецепт спасибо

Reply
ΣΟΦΙΑ 23/06/2012 - 14:41

Спасибо! Ευχαριστώ πολύ!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!