3,5K
Τώρα που μπήκε η άνοιξη , η όρεξη μας ζητάει κάτι δροσερό.
Ένα παγωτάκι είναι ότι πρέπει θα μου πείτε… Ναι ! Αλλά τι παγωτάκι;
Εδώ σας έχω ένα, που θα ενθουσιάσει με την γεύση του και τις ελάχιστες θερμίδες του!
Υλικά:
400 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλα
τους σπόρους από 2 κουκούτσια καρδάμωμου κοπανισμένα
ελάχιστο κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι ακέρωτο και βιολογικό
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
λίγη φυσική βανίλια σε σκόνη (στην άκρη του κουταλιού του γλυκού )
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 χούφτα μαύρες σταφίδες
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
2 χούφτες ολόκληρα ωμά αμύγδαλα ή φουντούκια.
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι χωρίς ζάχ…ψιλοκομμένο.
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι χωρίς ζάχ…ψιλοκομμένο.
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με την κανέλα για 3 λεπτά,
αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καρδάμωμο ,
τα αφήνουμε μέσα στο νερό μέχρι να γίνει χλιαρό,
μετά σουρώνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο ,
το ξύσμα πορτοκαλιού , την στέβια ,τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με αυγοδάρτη για να διαλυθεί καλά στο υγρό,
την σκόνη κανέλας, και την βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ), ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Στην τελευταία φόρα θα προσθέσουμε το κονιάκ ,
τις σταφίδες το τριμμένο φουντούκι,
το Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι χωρίς ζάχ… και τα ολόκληρα αμύγδαλα.
Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη
και μόλις παγώσει όσο θέλουμε το βγάζουμε και σερβίρουμε!
Οι καταψύξεις των οικιακών ψυγείων είναι πιο δυνατές από τα ψυγεία για παγωτά,
μην παραξενευτείτε αν δείτε το παγωτό σας να γίνει” πέτρα”…
Αν το βγάλετε λίγα λεπτά έξω πριν το σερβίρετε , θα συνέλθει!
1 σχόλιο
Saved as a favorite, І like your web site!