Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σοκολατένιο σαλάμι με ξερά σύκα και ξηρούς καρπούς.

Σοκολατένιο σαλάμι με ξερά σύκα και ξηρούς καρπούς.

by sofia sofeto
0 σχόλιο

Συνταγή , κείμενο ,

φωτογραφία , food styling:

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Όταν έρχονται οι γιορτές και πλησιάζει η νέα χρονιά, αναπολούμε τις στιγμές

που πέρασαν και σημάδεψαν το έτος που φεύγει…

Για μένα το 2018 ήταν πολύ δύσκολο.

Όσοι με παρακολουθείτε γνωρίζετε τους λόγους…

Για να γλυκάνω λοιπόν, λίγο το τέλος του,

σκέφτηκα να σας κεράσω ένα αγαπημένο μου γλύκισμα που είναι πολύ εύκολο

στην προετοιμασία του και περιέχει, όπως πάντα, εκλεκτά υλικά που θρέφουν ουσιαστικά.

Ελάτε λοιπόν να δούμε τα υλικά του.

Υλικά : 
 
 Για το σαλάμι:
•100 γρ. ξερά σύκα
•40 γρ. κονιάκ ή ούζο
•40 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
•150 γρ. ωμά αμύγδαλα
•150 γρ. φουντούκια
•20 γρ. νιφάδες βρώμης
•130 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο.
Επικάλυψη :
•50 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο.
•50 γρ. γάλα εβαπορέ .
•Λίγο φιλέ αμυγδάλου.
 
 

Διαδικασία:

 
Κόβουμε τα σύκα σε κομματάκια και τα μουλιάζουμε μέσα στο κονιάκ και τον χυμό , τουλάχιστον για 2 ώρες.
Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και την βρώμη μέσα στο μπλέντερ, τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σύκα
που έχουν πλέον μαλακώσει, μαζί με το υπόλοιπο κονιάκ και χυμό πορτοκαλιού που έχουν απομείνει.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα
των ξηρών καρπών , τον πολτό των σύκων
και την λιωμένη σοκολάτα.
Τα αναμειγνύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Τώρα σε μια διάφανη μεμβράνη ,
απλώνουμε μ’ ένα κουτάλι το μείγμα ,
δίνοντας του μακρόστενο σχήμα.
Τυλίγουμε την μεμβράνη γύρω και με τα χέρια μας πιέζουμε ώστε να δώσουμε το σχήμα σαλαμιού.
Το τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια
και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
ή για πιο γρήγορα , στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Όταν έχει παγώσει , λιώνουμε σε μπεν-μαρί
την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με το εβαπορέ γάλα.
Τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα παχύρρευστο γλάσο σοκολάτας.
Απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας
πάνω στο σαλάμι και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλάσο. Έτοιμο και καλοκέραστο!!!
Δείτε το νέο μου βίντεο!!! Εορταστικό λικέρ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!!!
Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube, ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε, σας εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!!!! Η νέα χρονιά να σας φέρει μόνο χαρές!!!
Σας φιλώ γλυκά ❤️
Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More